EKONOMİ

Ergün Diler : Altın fırsat

Tarih
07 Aralık 2016
İzlenme
10007 Kişi
İçeriye baktığımızda KÜRESEL DENKLEMLERDE PARAYI anlatan kimse yok. Büyük bir kısırlık var. Oysa yeryüzünde şu an yaşanan savaş PARA için! Her zaman olduğu gibi... Dolar çıkarken de inerken de anlamlı yorum bulamıyoruz.

PARALAR arasındaki savaşı anlatan ve kimin galip geleceğini aktaran da yok... AMA DIŞARIDA BUNLAR KONUŞULUYOR!
Akıllıca ve ikna edici bir şekilde...
YAZ-BOZ'a konuk etmiştik...
Çok önemli bir para sihirbazı vardı. Ona kulak verdim! Ne dediğini merak ediyordum.
Özellikle PARA OYUNLARINDAKİ FİNAL SAHNESİ NEYDİ? Bunu bilecek birkaç kişiden biriydi! Amerikan DERİN DEVLETİNİN PİYASALARDAKİ OYUNCUSUYDU sonuçta... Hem de çok büyük oyuncu!
Yazdıklarını soru-cevap'a dönüştürdüm...
Bakalım ikna olacak mısınız?
Dünya piyasalarında neler oluyor? Neye inanacağımızı şaşırdık! Ne yapmak gerekir?
Standart&Poors ne derse herkes inanıyor. İnanmayanlar da zorlanıyor!
Aslında gerçeği bilseler olacakları çok daha çabuk yakalarlar...
Açar mısın biraz?
Ekonomik düzen bir kaç oyuncu tarafından yönetilir. Kredi derecelendirme kuruluşları, doları güçlendirmek için varlar. Şimdi onlar, insanları dolar almaya yönlendiriyorlar. Doların güvenli liman olduğunu pompalıyorlar. Ama gelecekte değerli olacak ALTIN'dır!
Altın çok kazandıracaktır.
Trump'ın gelmesi nasıl etkileyecek?
8 Kasım'dan sonra yeni düzen için start verildi. Trump kesinlikle ve kesinlikle DENGENİN bir ucuna Putin'i koyacak... Muhalif bazı şirketlere fatura ödetecek. Hillary gelse daha beterini yapacaktı! Mesela ben yaşamazdım her halde!
Dolar peki? Ne olacak?
Altın kazandıracak. Bu net! ABD, dolar konusunda dünyanın en borçlu ülkesi. Şu anda dünyada dolar çok yüksek. Karşılığı olmayan bir yüksekliğe çıktı. Bunun bu seviyede kalmasının ABD'ye de bir faydası yok. Dolar değerlendikçe, kullanım alanı zayıflar.
Şirketler ilk olarak değerli dolar yerine daha istikrarlı bir para birimini seçer.
Yani?
Şirketler ve oyuncular başka paraya yönelir! Bu da EURO olur. Çok güçlü bir EURO için de Avrupa sessiz kalmaz.
O nedenle dolar zirveyi gördü. Ancak altın çok aşağılarda seyrediyor. Altına yatırım yapan kazanacak. Bunu zaman içinde göreceğiz.
Nasıl emin olabiliyorsunuz bu kadar?
Kolay!
Nasıl?
Birçok ülke yükselen dolar stoğunu ALTINLA değiştirmeye başladı. Uzun zamandır dengeler değişiyor... Unutma ülkeler ZAR atmaz! Özellikle BRİTANYA!
Britanya'da doların yükselmesine ne yol açtı? BREXIT süreci! Dolar aldı başını gitti! Peki sonra ne oldu! İngiltere DOLARINI en yüksek rakamdan bozdurdu! ALTINA geçti! BRexit çok bilinçli bir hareketti. Dolar gitti, altın geldi. Kazanan İngiltere oldu! Bu sadece İngiltere ile sınırlı değildi. Rusya da bunu yaptı. Çin de... Hatta Çin aldığı altınların önemli bir bölümünü Londra'ya yolladı...
Siz Rusya'ya neden özel önem veriyorsunuz?
Kazanacak da ondan!
Nasıl peki?
Ben de Rus devlet tahvillerine yöneldim.
Hiç korkmadan, çekinmeden!
Petrolün varili 24 dolara kadar düştü!
Çıkacağını biliyordum. 32 doları gördüğü an ilk işaret geldi diye düşündüm.
Çok daha fazla yükselecek...
Neden yükselecek?
Çünkü petrol dengesi artık Rusya'nın lehine olmak zorunda. Rusya'nın yemeğini elinden alırsanız, pirinç ambarını patlatır. Bu sefer herkes aç kalır.
Ruble gerçek değerini bulacak. Rusya'ya yatırım yapan gelecekte kazanacak.
Çok hem de...
Ya Çin?
Çin'in parası değer kaybetmeye devam edecek. Düşmek zorunda. Bu Çin'e olan ilgiyi daha da arttıracak.
2005 yılından bu yana en güçlü para birimiydi neredeyse. Çünkü düşük seviyedeki doların karşısına Çin'in parası konuldu. Şimdi, hızla değer kaybedecek.
Çin buna hazırlıklı. Çince'nin dünyada en çok öğrenilmek istenen dillerden biri olması da Çin'in gelecekte güçlü olacağının göstergesi. Ancak Çin'in ABD'ye bağlı yapısı da onlar için tek eksi. Bu da kontrolünü kolaylaştırıyor!
Ya Ortadoğu?
Çin, Ortadoğu'da ve özellikle Rusya'ya yakın bölgelerde olmak zorunda.
Bu, kendi güvenliğini sağlamak için şart. Çünkü Ortadoğu'da olmayan hiçbir ülke yaşamak için kan bulamayacak.
Geçmiş yüzyıllarda da Ortadoğu'da güçlü olan dünyada güçlü oluyordu.
Bu değişmedi. ABD de Rusya ile karşı karşıya gelemeyecek kadar akıllıdır.
Rusya'yı tökezletmek için adımlar attılar.
Hatta komşularını bile karıştırdılar.
Sonuçta başarılı olamadılar. Rusya ile ortaklık yaparak Ortadoğu'yu şekillendirmek isteyecekler.
İki ülkenin de başka çaresi yok.
Obama döneminde yaşanan mücadele yerini işbirliğine bırakacak... Dünyayı bunlar şekillendirecek...
Şimdi paradan çıkıp siyasete girelim... Başka bir kanaldan... Yine soru-cevap'la...
Gülen-CIA yakınlaşması için ne söylersiniz?
CIA'da bir söz vardır. ABD istihbaratında "Gülen gözler" denir... Bu Graham Fuller'in büyüttüğü Gülen hareketinin istihbarat faaliyetidir.
Fuller mi çok etkiliydi yani?
Graham Fuller 1982-1986 yılları arasında, Afganistan veya Pakistan'da görev yaparken, gün aşırı Gülen'i arar ve atacağı adımları söylerdi. Fuller, Gülen hareketinin en önemli noktasında bulunan isimdi. CIA onu, Gülen nedeniyle çok destekledi. Yükselişi de Gülen hareketi sayesinde oldu. Afganistan'da ABD'nin giremediği her noktaya, Gülen hareketine bağlı İslami maskeli kişilerle giren Fuller, Sovyetler Birliği'ne karşı savaşı bu sayede organize etti.
Hareketin merkezindeydi yani?
Fuller, Gülen hareketi üyelerinin İslami yüzünü kullanarak Sovyetler'e Afganistan'da en ağır yenilgisini tattırdı.
İşte Fuller de Gülen hareketinin başarılarıyla yükseldi. Hatta bir dönem, CIA Direktörlüğü için bile adı geçti. Ancak o bunu istemedi. Çünkü hareketin gücü en üst seviyeye ulaşmamıştı. Eğer Türkiye'deki darbe girişimi başarılı olsaydı, Fuller Hillary Clinton'ın ekibinde çok önemli bir görev alacaktı.
Tek kişi nasıl bu kadar yol aldı? Kimse önüne çıkmadı mı?
Çıktı!
Kim peki?
Fuller bütün bu işleri yaparken İslami yapıya ters olan FBI da boş durmadı.
Boston saldırılarıyla hiç ilgisi olmayan Tsarnaev kardeşleri ortaya attı. Fuller bağlantıları nedeniyle! Hiçbir ilgisi yoktu çocukların bu olayla. Amcaları Fuller'in kızıyla evliydi bir zamanlar. Bu bağı canlı kılmak için FBI devreye girdi.
Boston saldırısı Fuller'e "DUR" diyen ilk hamleydi. FBI, CIA'ya bir darbe vurdu. Çünkü Fuller'in yakın tanıdıkları isim olan bu kardeşler, FBI hamlesinin en önemli noktasında yer aldı. Fuller yenileceğini orada gördü!
Gülen'e destek veren Fuller'in Beyaz Saray'daki gücü nasıldı?
Fuller, Beyaz Saray'da da sevilmez.
Obama, Gülen'e yakın olan herkese bir noktadan sonra uzak durmayı tercih etti.
Neden?
Bunda elbette Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice'ın hazırladığı raporun etkisi vardı...
Raporda ne vardı?
Rice'ın raporunda Gülen hareketi ve Fuller'in Amerikan çıkarlarının dışına çıktığı belgelendi. Ülkenin gelecek planlarını da değiştirmek için çalıştığını isimlerle ve olaylarla kanıtladı.
Bu rapor sonrası Obama, Gülen'in Türkiye'ye verilmesini istedi. Ancak bu kez de devreye sessiz bir şekilde Joe Biden girdi. Biden, Obama'dan daha güçlüdür. Obama'nın aldığı bazı kararlar, Biden tarafından değiştirildi.
Obama bunu bilerek başkan olduğu için sessiz kaldı. Türkiye kendi içinde büyük sancılar yaşarken ABD'de de sular hiç durulmadı. Özellikle Gülen konusunda... İleride taşlar yerine oturunca bilinmedik pek çok şey ortaya çıkacak... Gülen için düşülen not önemlidir! CIA'nın objektifinden İSLAM'a bakar! Gülen OSLO'dan sonra Erdoğan'ın ve Türkiye'nin karşısına dikildi! Bunu iyi anlamak lazım. Hatta Oslo'da yer alan isimlere daha sonra bir saldırı düzenlendi. 7 Şubat krizi buydu! Oslo'nun arkasında İngilizler vardı... Zaten OSLO'yu sızdıranlar ve yayanlar Londra merkezliydi! Buna bakıldığı zaman kavganın tarafları net olarak görülür... Ama OSLO'dan sonra Ankara saldırı altındaydı! Milat Oslo'daki o görüşmelerdi!

Takvim
7 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • ataerkil

    11 Aralık 2016
    1 0
    Millet olarak okumuyoruz.bizde okuma tembelliği var.Birileri yorum yazmış.yok uzun yazıyormuş bilmem neymiş.vs.kardeşim iki cümle yazıyı okumaya üşeniyorsunuz ,cahil kalıyorsunuz ,gavur plan üstüne plan yapıyor algılarınız yönetiliyor.Okuyun artık !Kuranı Kerimi de okumuyoruz sahte hocalar milleti kandırıyor .OKU yun artık be kardeşim !
  • Biraz

    08 Aralık 2016
    0 1
    Sallıyo gibisiniz. Ne güzel giderken" ben yaşamazdım " İfadesi hikaye gibi geldi.
  • harun

    07 Aralık 2016
    0 0
    altın geldi. Kazanan İngiltere oldu! Bu sadece İngiltere ile sınırlı değildi. Rusya da bunu yaptı. Çin de... Hatta Çin aldığı altınların önemli bir bölümünü Londra'ya yolladı... ● Siz Rusya'ya neden özel önem veriyorsunuz? Kazanacak da ondan! ● Nasıl peki? Ben de Rus devlet tahvillerine yöneldim. Hiç korkmadan,
  • NİHAT AYDINOĞLU

    07 Aralık 2016
    1 0
    SN.ERGUN DİLER SENİDE BEKİR HAZARI DA SEVEREK ZEVKLE İZLİYORUM BİLGİLENMDİRME GÜZEL AMA SENDEN BİR RİCAM VAR İLLA UZUN YAZMAK ZORUNDAMISIN BİLMİYORUM KELİME BAŞIMI PUAN ALIYORSUN AMA LAFI ÇOK DOLANDIRIYORSUN BU NEDENLE BAZI VURGULAMAK İSTEDİĞİN NOKTALAR BELKİ GÜME GİDİYOR.DİREKT HEDEFE ATEŞ ETMENİ LAFI FAZLA DOLAŞTIRIP OKUYUCUNUN SABRINI YORMAMANI TAVSİYE EDERİM.SAYGILARIML
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER