GÜNCEL

Ergün Diler : ABD yürüyor!

Tarih
22 Haziran 2017
İzlenme
7300 Kişi
 CHP'nin yürümesi dünya üzerindeki kavganın gölgesidir. Tabii işinde gücünde olan insanların bunları analiz edecek zamanı yok. Ekranlardan ve gazetelerden ulaşabildiği bilgilerin dışında bir gerçekle buluşma imkanı yok. Demokrasilerde yürünür. Benim kimseye 'neden yürüyorsun?' diye bir eleştirim yok.
Olamaz da! Ben yaşananların arkasındaki gerçeklere bakarım. KARAR VERİCİLERİN KARARI ÖNEMLİDİR! Biraz dışarı çıkalım.
Sonra gelip içeride bu noktaya demir atalım… Devam… GÜNEŞ BATMAYAN İMPARATORLUK... Britanya... Son terör dalgası ile sarsıldı. İngiltere'nin iki önemli şehri Londra ve Manchester patlamalarla teröristlerle tanıştı! Terörün amacı ilgili ülkeyi izlediği DIŞ POLİTİKADAN UZAKLAŞTIRMAKTIR
Birileri İngilizler'in DIŞ POLİTİKASINDAN rahatsız.
Hem bu rahatsızlığı duyacak kadar hem gidip orada eylem yapacak kadar büyük fazla ülke yok! Bunu sadece ABD yapabilir! Bilen de biliyor zaten! Medyada yer almasa da CIA bütün saldırıları biliyordu. EN ince ayrıntısına kadar!
Konuşulmayan, gizli kalan gerçek ise saldırılarda CIA'ya yardım eden MI6'in içindeki ekip! Bu ekip ciddi yardım vererek Londra ve Manchester'ın acı yaşamasına neden oldu! Oysa hepimiz İNGİLİZLER'in ABD içindeki gücünü konuşuyorduk! Tersi de varmış demek! Manchester Arena'ya intihar saldırısı düzenleyen 22 yaşındaki Salman Abedi'nin ailesi MI6 tarafından kullanılıyordu. MI6 de MI5 da saldırının ayrıntılarına hakimdi. Ancak engel olmak için hiçbir şey yapmadılar! Gözlerini kapattılar! MI6 Başkanı Alex Younger saldırılardan sonra bu gerçeği Buckingham Sarayı'nda KRALİÇE'ye söyledi. Arkasından Başbakan Theresa May ile de paylaştı. Bunu dünya üzerinde en iyi yapan İNGİLİZLER'di Rakibinin adamını kullanıp sonuca gitmek!
Şimdi İngilizler asıl bundan korkuyorlar! İçlerinde ABD'ye yani CIA'ya çalışan kaç kişi var bilmiyorlar! Sıkıntının nedeni bu! Londra'daki gizli gündem de bu!
Şimdi ABD'ye geçelim. Başroldeki oyuncuya! Birkaç defa yazdım. Sonra Trump'a vurmak isteyenler saldırdı o da kenara çekildi! Çekilmek zorunda kaldı! Ya da biz öyle zannettik! STEVE BANNON! Trump'a seçim kazandıran isim olarak lanse edildi. Başkan'ın sağ koluydu! Sonra kenara çekildi! Göremez olduk. OYSA ORADAYDI!
Donald Trump'ın baş stratejisti ve başdanışmanı olan Steve Bannon bıraktı gitti ama Rothschild ailesine göre 'Gizli ABD Başkanı' o! İlginç değil mi! Bannon! 1953 yılında Virginia'da doğdu. İrlanda kökenli bir ailenin çocuğu aşırı Katolik ve Yahudi düşmanı... 7 yıl Pentagon'da görev yaptı.
Sıradan biri değildi! USS Paul F. Foster destroyerinin esas patronu görev yaptığı sürece Steve Bannon'dı. Harvard Business School eğitimiyle, Goldman Sachs'ta çalıştı.
Goldman Sachs görevi, Yahudi sermayesinin dünyadaki para akışını görmesini sağladı. Bir eliyle silahı diğer eliyle de parayı tutuyordu… Kavganın iki yüzünü de biliyordu.
Pentagon da ona KENDİ EVLADI gibi bakıyordu.
Bunu bilen bilirdi! Bannon her zaman Washington'da etkili bir isimdi. George W. Bush ve Barack Obama, Steve Bannon'dan hep çekindi. Çünkü gücünün tahmin edilemez olduğu biliniyordu. İki BAŞKAN da onun radarına yakalanmak istemezdi! Çünkü Pentagon, Steve Bannon için herhangi bir ülke ile savaşa bile girebilirdi. Aile bunu en iyi bilenlerdendi. Bannon'un sıradışı zekası vardı. Dünyayı iyi okurdu. Tabii Steve Bannon durduğu yerde bu önemi kazanmadı! Yaptıkları vardı. Çalıştığı konular vardı. Ve haklı çıktığı alanlar vardı… Pentagon Steve Bannon'la birlikte 2000'den beri tek bir konu üzerinde çalışıyor. Daha doğrusu PENTAGON yardım istiyor. Bannon'ın tek amacı İPEK YOLU'nu kendi ülkesinin merkezi olan Washington'a bağlamak! Yapamazsa yıkıp kullanılamaz hale getirmek… Son 50 yılın en büyük operasyonunu BANNON yürütüyor anlayacağınız. Ya merkezi ABD'ye götürecek ya da yıkılması için elinden geleni yapacak… Steve Bannon, 2000 yılında hepsi Pentagon'da görev yapmış yaşları 21-28 arasında olan 17 kişiden özel bir ekip kurdu. Bu ekibin içinde şu anda milyar dolarlık işadamı da var, bilişim sektöründe zirveye çıkan da var Çin'de Amerikan şirketlerinin çalışmasını sağlayan da var. Çin, Rothschild ailesiyle birlikte hareket etmeye karar verdi. Bu da Yeni İpek Yolu için Çin'in en büyük ortağını İngiltere yaptı. Başkan OBAMA döneminde Yeni İpek Yolu projesi en güçlü dönemini yaşadı. Pentagon tüm gücüyle bastırmasına rağmen, Beyaz Saray 'Büyük Amerika' istemiyordu. Obama ABD'yi sınırlı tutmak isteyince de İPEK YOLU her gün büyüdü… ABD derin devleti bunu durdurmak için Trump'ı getirdi. Bu operasyonu Trump ile yapacaklarını düşündüler. Ama aslında BAŞKAN olan Bannon'du!
Çünkü konulara hakim olan oydu!
Bannon'ın tercihi olarak Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Trump'ın kampanyasını yöneten Paul Manafort, İletişim Direktörü olan Mike Dubke de Rothschild ailesi için büyük tehlikeydi. Dünya medyasına yön veren Rothschild ailesi, bu güç sayesinde Flynn, Manafort ve Dubke'yi istifa ettirdi. Ancak Bannon'ın özel ekibi hala çok güçlü bir şekilde görevlerini yapıyor. Bunları da kimse durduramıyor. Şu ana kadar… Geçtiğimiz aylarda TIME, Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon'ı kapak yaptı. Bunun anlamı şuydu: 'ABD'nin gizli başkanı Bannon'dır. Son birkaç haftadır dünyanın gündemi KATAR oldu. Peki KATAR'ı hedefe koyan kimdi? Dünyanın gündemine taşıyan hangi güçtü? Amacı neydi?
YAZDIK!
Ama ismi söylemedik. O kişi Steve BANNON'dı! Hala işinin başında gerekeni yapıyordu. Kendi ülkesi adına koca bir projeyi imha etmek istiyordu. Hiç kolay değildi. Ama o görev ona verilmişti… Katar'a karşı oluşan bloğu da belirleyen BANNON'dı! Suudi Arabistan'ı, Birleşik Arap Emirliklerini ve Bahreyn'i işin içine çeken yine Bannon'dı!
Amaç İngiltere'ye zarar vermekti. Bunu da en doğru nasıl yaparım diye düşündü ve KATAR hamlesi ortaya çıktı. Katar operasyonuyla birlikte İPEK YOLU'nun bir bacağı yara aldı. Bu net! Ama İngiltere de Çin de olup biteni izleyecek ülkeler değildi. Onların da hayati hamleleri gelecekti… Bannon ve ekibinin de!
Bannon'ın yeni hedefi ise Tacikistan, Özbekistan ve Kırgızistan. Bu 3 ülkenin, yakın zamanda terörle bağlantılı gösterilme ihtimali çok yüksek. Ya da başka bir yolla başları derde sokulacak… İşte bu evre çok ama çok önemli. Eğer Bannon ve ekibi KATAR'da yaptıklarının bir benzeriyle bu üç ülkeyi de kenara alabilirse İPEK YOLU üzerinde çok önemli bir koz elde edecek… Hem DENİZ hem KARA yolu için eline altın kart geçirmiş olacak… Eğer İngiltere ve Çin bu olanları izlerse, isteseler de istemeseler de İPEK YOLU için ABD ile anlaşmak zorunda kalacaklar. Bu hiç istenen bir şey değil. Aksine proje ABD'yi bitirmek için yapılıyor. Ama denge ve güç konuşuyor. Kimin kime gücünün yeteceğini göreceğiz… Hem akıl hem silah hem para yarışıyor… TERÖR de işin taşeronu! İşte dünya üzerindeki güç dağılımı İPEK YOLU ekseninde olacağı için kavga edenler hedef ülkeleri yanına almak ister. Doğal bu! Her güç çalışacağı ülkede kendi fikirlerini taşıyanlarla yürümek ister! ABD Türkiye'de şimdi CHP ile yan yana! Omuz omuza! Onlarla hedefe ulaşabileceklerini düşünüyorlar. Bunun için de YOLA bakıyorlar! Kemal Bey'e bakıyorlar… İçeride ve dışarıda kendi siyasetini kabul ettirmen için bir GÜÇ ile ortak olmak zorundasın. CHP, ABD ile yan yana! Belki Kemal Bey bilmiyor ama durum tam da bu! Yürüyüş ve FETÖ niye yan yana getiriliyor sanıyorsunuz! Asıl yürüyüş İPEK YOLU üzerinde… Kemal Bey'in gittiği yol ne ki!


Takvim
22 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER