GÜNCEL

Engin Ardıç : Gece de fener alayları düzenlendi

Tarih
01 Kasım 2015
İzlenme
2045 Kişi

31 Ekim 2015

Bu lafı çok duymuşsunuzdur, gece de fener alayları düzenlendi...
Etkileneceksin, huşu içinde kendinden geçeceksin, belki de "Hitler görmüş Alman kadını" gibi orgazm olacaksın. Hesapça.
Fener alayı Hitler Almanyası'nda vardı. Bir de Cumhuriyet Türkiyesi'nde var. (Sovyetler Birliği'nde de yapıldığına hiçbir kaynakta rastlamadım. Bir tek Letonya'da varmış galiba. Ku Klux Klan örgütü de bu tür "alevli malevli muhabbetlerde" haç yakar, sonra da gider gariban bir zenci yakalayıp onu yakar.)
Bunların en ünlüsü, Nazi Partisi'nin seçimi kazandığı 5 Mart 1933 gecesi yapılan fener alayıdır. Meşaleli yürüyüş kolu, Tiergarten yönünden gelip, Brandenburg Kapısı'nın altından geçip, Adlon köşesini dolanıp Wilhelmstrasse'den aşağı inmişti, başbakanlığa kadar...
Lakin, fener alayının arzu edilen etkiyi uyandırması için eskisi gibi "etrafın karanlık olması" da gerekiyor. Bağdat Caddesi'nin şıkır şıkır "Şanzelize" misali ortamında bu müsamere azıcık güme gidiyor.
Almanya'da bu işi SA ve SS kıtaları yaparlardı, bizde meşaleleri genellikle askere taşıtıyorlar, bir de pelerin giydiriyorlar işe fiyaka katmak için.
"Ortaçağ özlemi" kokan, işe "gizem mizem" bulaştıran, "şövalye mövalye" çağrıştıran bir Nazi dıngıllığıdır. Tabii lumpenler günümüzde meşale yerine cep telefonlarını da kullanabilirler!
Anlı şanlı cumhuriyetimizin, doksan iki yıl sonra, "faşizan stadyum gösterilerinden" kurtulduğu gibi artık bu tür saçmalıklardan da kurtulmuş olması gerekirdi. Duyması gereken kişilere duyurulur.

***


Cumhuriyet Bayramı'nda Anıtkabir'e HDP'nin "görünürdeki" lideri Demirtaş gitmemiş. Bu partiden hiçkimse de gitmemiş. Hadi bunu anladık.
Fakat Devlet Bahçeli de gitmemiş. MHP'den hiçbir yönetici de.
Bahçeli şimdi de Atatürk'ün görüşme teklifini mi reddediyor?
Anıtkabir'e gitmeyen Bahçeli, yarın seçimde gençliğin "tıpkı Çanakkale gençleri gibi gökten inen yıldırım olup sandığa inmesini" istemiş.
Kimin neresine nasıl ne ineceğini yarın akşam göreceğiz de, bu arada bakın halk Bahçeli'yle nasıl kafa buluyor:
"Son olarak MHP'den gelen görüşme teklifini de reddetti" diyenler var...
"Bir türlü evet diyemediği için bugüne kadar evlenememiş" diyenler var, nikâh masasına otursa bir şekilde evet demek zorunda kalacak!
Bize ne yahu, Sözcü gazetesi düşünsün.

Sabah

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER