GÜNCEL

Engin Ardıç : Çok tehlikeli günler bizi bekliyor

Tarih
05 Nisan 2019
İzlenme
7792 Kişi

NATO'nun yetmişinci yılı kutlanıyormuş...
1949'da kuruldu, Türkiye girmeye can atıyordu, almadılar.
Demek ki ilk başlarda ülkemiz "stratejik bilmem ne" sayılmıyormuş...
Hatta 1950'de, yeni cumhurbaşkanı seçilmiş Celal Bayar İsmet İnönü'ye sormuştu da "NATO'yaniçin girmediniz paşam" diye, İnönü de "Aldılar da girmedik mi Celal Bey" diye cevap vermişti...
Eh, o zaman daha Sovyetler'in elinde nükleer bomba yoktu.
Komünistler bombaya kavuşunca, Kore'de de mızıkçılık edince, ABD'de şafak attı.
Demek ki ittifakı daha "global" bir hale getirmek, Sovyetler'i yalnız Atlantik üzerinden değil Akdeniz'den de kuşatmak gerekiyordu.
Türkiye NATO'ya alındı ve fiilen "Amerikan sömürgesi" haline geldi.
Kendimiz kaşınmıştık.

***

NATO'ya karşı kurulan Varşova Paktı, Sovyetler Birliği çökünce dağıldı.
NATO niçin dağılmadı?
Soğuk savaş kazanılmış, düşman ortadan kalkmıştı, NATO niçin ayakta tutuluyordu? Bir anlamı kalmış mıydı?
Kimse bunu sorgulamadı. Türkiye de ağzını açamadı.
Oysa NATO Türkiye'nin başına daha 1974 yılından başlayarak bela olmuştu, Kıbrıs çıkartması üzerine Yunanistan protesto olarak NATO'nun askeri kanadından bir çırpıda çekiliverdi ama Türkiye'de bunu becerebilecek devlet adamı yoktu.
Sonra, Yunanistan'ın geri gelebilmesi için bize çok büyük acılar çektirdiler.
Şimdi de çektirmek istiyorlar, bize hem de parasıyla bile vermedikleri silahları Rusya'dan almaya kalkınca bedel ödetmek istiyorlar ama Tayyip Erdoğan direniyor.

***

Çok tehlikeli günler bizi bekliyor.
Üstümüze daha beter gelecekler.
Ekonomik kriz yaratmanın ödülünü belediye seçimlerinde büyük ölçüde aldılar, görüyorsunuz. İstanbul'u İmamoğlu değil Amerika kazandı.
Doları 7 liraya da zıplatabilirler, karışıklık da çıkarabilirler.
Önlerinde dört yıl var, Erdoğan'ın 2023 seçimlerini kaybetmesi için ellerinden geleni artlarına koymayacaklardır.
Ve de şunu iyi bilin ki, günün birinde Kılıçdaroğlu bu ülkeye başkan olursa Türkiye Amerika'nın dümen suyuna tamamen girecek, eskisi gibi emir kulu olacaktır.
Burnunun dibinde bir Kürt devletinin kurulmasına da ses çıkarmayacaktır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    06 Nisan 2019
    1 0
    YENİ CHPLİ BAŞKAN BUNU KALDIRACAK MI ACEP.. AF BUYRUN DA UMUMİ ARZU ÜZERİNE SORALIM DEDİK.duyumlarımıza göre CHPnin kadınları hatta bu plaja giden takımının da içinde olduğu o laikçi kemalist grup. tesettürlülere inat burasının yıkılması ya da kapanmasını istiyor. ya da tesettürlülere yasak olsun diyor.BAŞKAN DA HAKLISINIZ ATATÜRK İLKELERİNE AYKIRI, ATA KADIN ERKEĞİ EŞİT YARATTI DEYUU, KAPATIR MI ACEP. ne bilelim.laikçi olmadığımızdan cahiliz yani.(İSTİKRAR SENİN NEYİNE VESAYET) yani..
  • hursit dilaver

    06 Nisan 2019
    1 0
    MENDERES TÜREL. genel isteğe ve ihtiyaca binaen bir KADINLAR PLAJI yapmıştı. antalyanın açık, kapalı ve rahat olmak ve zamparalardan, sapıkların gözlerinden kurtulmak için hep buraya gelmeye başladılar ve yer bulamıyordunuz..BU PLAJI CHPNİN KEMALİST, LAİKÇİ,JAKOBEN, ÜSTENCİ TAKIMI ÇOOK PROTESTO ETTİ. AMA MENDERES TINMADI.dava da açılmıştı. ata ilkelerine aykırı diye falan..
  • hursit dilaver

    06 Nisan 2019
    1 1
    inanın istanbulu CHP son sayımlardan sonra alacagı anlaşılsın. bizim ezik, pısırık ve hödük medyadaki birileri çook sevinecekler ve hak yerini buldu, boşuna ugraştık. adam kazanmıştı falan d,yecekler. ZATEN MEDYAYI ve TV LERİ TAKİP EDERSENİZ BU TİPLERİ GÖRÜRSÜNÜZ. çok mutlular ANTALYA ANKARA VE İSTANBULUN VERİLMESİNE.demek festivallerde falan odaları 5 yıldızlı otelerde hazır.
  • hursit dilaver

    06 Nisan 2019
    1 0
    4 sene beklemez amerika,. şimdilerde başlar da GUAYDO KEMAL LE YA DA GUAYDO EKREM LE yeni bir açılış yapar. batı toplantılarına hep ekrem ve kemal çagrılır. biz bunları tanıyorukkk denir. alışın bunlara.hala gevşeklik devam ediyor. HALA BİZİM MAHALLENİN YAZAR ÇİZER TAKIMI.. YAHU BU SEFER DE FAZLA UĞRAŞMIYALIM CHPYE VERELİM İSTANBULU havasındalar. utanmadan bunu çağriştıran laflar edyorlar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER