SİYASET

Elif Çakır : “Saadet Partisi’ne oy veririm diye düşüneceğim aklıma gelmezdi...”

Tarih
02 Mart 2018
İzlenme
5566 Kişi
 Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’na böylesi bir itirafta bulunmuş Levent isimli birisi sosyal medya hesabından.

Yine sosyal medyada Birol Mert Aranoğlu ise şunları yazmış:

“Bravo Temel bey, CHP seçmeniyim ama sizi, duruşunuzu çok beğeniyorum.”

Yine Burak isimli birisi şöyle yazmış:

“CNN Türk’te Temel Karamollaoğlu’nu dinleyin, adama bakış açım değişti resmen, çok iyi konuşuyor...”

Bir Ekşi Sözlük yazarı ise “şeker fabrikalarını” özelleştiren iktidara, hatırlattığı Kızılderili sözünü alıntılayıp, özetle şöyle yazmış:

“Bu söz üzerine bugün seçim olsa kime oy verirdiniz diye sorsan? Cevabım.

Sana verirdim sakallı...” 

Son bir örnek..

“Bu yaşa kadar bu adam neredeydi, nasıl da keşfedilemedi diye düşündüğüm siyasetçi.”

***

30 Ekim 2016 tarihinde Saadet Partisi’nin genel başkanlığına geldiğinde –SP’nin genel başkan değişikliği ulusal medyada haber olmadı, hiçbirimizin dikkatini çekmedi, dönüp bakmadık bile, taa 16 Nisan referandum seçim sürecine kadar durum böyleydi- kısa sürede bu kadar popüler olacağını, bu kadar yıldızının parlayacağını kendisi biliyor muydu acaba?

Yüzde bir buçukluk oyuna rağmen Saadet Parti’sinin yarattığı rüzgar olağanüstü. Türkiye’nin iç ve dış siyasetine ilişkin gözler anında Temel Karamollaoğlu’na çevriliyor. Ne söylediği nasıl yorumladığı merak konusu... 

Bir anda 2019 seçimlerinin, seçim ittifaklarının kilit partisi haline geldi.

Neden?

Şundan...

 

* Toplum o kadar kutuplaştırıldı ki, o kadar gerildi ki, toplum yorgun düştü. “Siz”, “biz” ayrışmasını toplum artık taşıyabilecek durumda değil. Giderek asık yüzlü, mutsuz bir toplum haline geliyoruz. Sürekli yüksek volümle konuşan, toplumu kamplaştıran siyasetçilerimizin aksine yüzü gülümsüyor, bağırmıyor, munis, bütün toplumu kucaklamaya aday gibi duruyor.

* Sanki, Temel Karamollaoğlu ve partisi Meclis’e girecek olsa, Meclis’teki kalitesizlik, seviyesizlik, niteliksizlik bitecekmiş, TBMM’ye  bir kalite gelecekmiş gibi duruyor. Nitelikli siyasetin mümkün olduğu umudunu veriyor.

* Dile getirilmesi elzem olan, ancak el yakan, yürek dağlayan, cıs denilen ne kadar sorunlu konu varsa dile getiriyor. Sözleri ağır taş gibi başa gelse yaracak gibi... Ancak o kadar dozunda söylüyor ki, kimse kendisine kalkıp da “vatan haini”, “üst aklın ajanı”, “milli değil” gibi yaftalarda bulunamıyor.

* Temel Karamollaoğlu’na bakıldığında, işte siyaset ve ahlak kavramının ete kemiğe bürünmüş hali dedirtiyor.

* Cepheden bir AK Parti karşıtlığı yok.

* Adalet diyor, temel haklar ve özgürlükler diyor, huzur diyor, kamplaşma olmasın diyor... Mağduriyetleri dile getirirken, “onlar”, “bizler” ayrımı yapmıyor.

* Siyasetini, sistemin yapısal sorunları üzerine kuruyor. Böyle giderse, önümüzdeki süreçte, “adalet” diyen, “huzur” isteyen, “çare demokrasi”, “toplumsal uzlaşma” diyen bütün kesimlerin öncülüğünü üstlenecek gibi.

* Zira maalesef bu süreçte ezilenlerin, horlananların, mağdur olanların kapısını çaldığı bir lider konumuna geldi.

* Giderek daralan siyaset alanını açmaya çalışıyor. AK Parti’yi siyaset üretmeye, çözmek için el attığı ancak yarım kalan sorunlarının çözümünü nihayetlendirmeğe zorlayacak siyasi lider gibi duruyor.

* CHP ile de görüşüyor, AK Parti ile de, İYİ Parti ile de... Görüşürken, üç beş sandalye, parti liderliğini garantiye alma pazarlıkları yapmıyor. Rantdan, çıkardan değil, ilkelerden, prensiplerden bahsediyor.

* Müslüman demokrat kimliği Temel Karamollaoğlu’yla bütünleşecek gibi duruyor. Dini siyasete alet etmeyecek gibi, mutlak iktidar için, korku siyaseti yapmayacak gibi, sanki toplumsal uzlaşmaya öncülük edecek gibi duruyor.

Sözün özü: Sanki Ankara’nın dehlizlerinde kaybolmayacak, siyasetin çarkları onu yozlaştırmayacak gibi gibi duruyor.

Karar
2 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • maç bitti

    05 Temmuz 2018
    1 0
    Elif hanım, maç bittii yani the end! şimdi ne düşünüyorsunuz? Karamolla olmadı size şimdi AKMOLA yada AKSODA lazım olabilir mi ??!!
  • dr

    09 Mart 2018
    3 0
    temel efendi şimdimi mağduriyet diyor 28 şubatta neredeydi şimdi ne mağduriyet varki ahlaksız başkaların gazına gelip Müslümanların elde ettiği şu 15 seneleik kazanımları harcama peşinde gelde bu adama şimdi ajan deme ne diyelim
  • mehmetm

    03 Mart 2018
    4 1
    Temel'i yıkama yağlama çalışması. Ak Partinin Temelini Teme'lle dinamitleme çabası. Ancak Temel'in dinamitleri ancak kendi partisini patlatır.
  • Osman õztürk

    03 Mart 2018
    5 1
    Hanım efendi, milli görüş hareketinin savunduğu birçok şeyi yok eden CHP kayığına binen Temel bey sanki biraz gri propaganda yapıyor ve halkımız da bu propagandayı yiyecek gibi gibi geliyor,bana...
  • abdurrahman dogan

    02 Mart 2018
    3 0
    elif sen ne fetocusunnn simdide saadetcimi oldun yavri
  • Recep

    02 Mart 2018
    8 0
    Elif Çakır, operasyon yapmak istemişsin ama o işin seni fersah fersah aştığını çok çaktırmışsın. tavsiyem bu kadar çaktırma. Yozlaşma riski var zira... Sanki'lerle doldurduğun yazın, bir an için entellektüel bir aklın ürünüymüş gibi geldi bana... İnan ki... sanki...
  • cehepe,hedepe.iyi rol yapan parti,bide yanlarına Temel,Bir Kaporta bir boya...

    02 Mart 2018
    6 0
    Onur
  • Onur

    02 Mart 2018
    6 0
    Bu Hatun, Hanım. Bakara 120 . Ayeti kerimeyi Hiç okumamış galiba...
  • furkan

    02 Mart 2018
    4 0
    hahahahaha,,,,,,,,,
  • Rumeysa

    02 Mart 2018
    3 0
    Kullanacak yeni birini bulmuş gibi görünüyor
  • mifaz

    02 Mart 2018
    6 0
    refah-yol iktidarken Müslümanlığı şüphe götürmeyecek,refah partisine mesafeli duruşuyla bilinen bir il müdürü hakkında o adam gidecek Müslüman bir kardeşimiz gelecek diyerek öteleyen bir karamollaoğundan bahsediyoruz Elif Çakır...bu munis tavırlı amca o kadar masum değil siz de biliyorsunuz ama niçin güzellediniz şahsı onu da biz biliyoruz. kutup yok, ülkesini sevenler ve Erdoğanı sevmeyenler var bu da fikir özgürlüğünün dibidir. saygılar.
  • NET

    02 Mart 2018
    7 0
    NEDEN BU İNSANLAR AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE AÇIK YÜREKLİLİKLE BEN BU ADAMI (BANA VERİLEN DİREKTİF DOĞRULTUSUNDA VEYA ŞAHSİ OLARAK) SEVİYORUM VE TUTUYORUM BENİM ADAYIM BU DEMEZ Kİ YAZIDAN BENİM ANLADIĞIM AÇIKÇA BUDUR
  • hursit dilaver

    02 Mart 2018
    4 0
    BEDRİ KORAMANIN o karikaturunu bulamadım CHP-MSP koalisyon çalışmaları sırasında erbakanla dalga geçen miliyet ve bedri.erbakanın mebus sayısı ile pazarlık gücünü kullanması ilk denemede başarılamayınca, bedri ŞİMDİ BEN BU İŞİ NE YAPAYIM diyen ( ya da benzerini) çizmişti.çok mutlulardı.ama sonunda koalisyon olunca bu sefer bedri mertçe, ŞİMDİ BEN BU KALEMİ NE YAPAYIM diye karikatür çizmişti.biz de gerekeni yap falan demiştik.bulun o karikatürü. ve asın bir yere.. şimdi bunlara lazim olacak
  • hursit dilaver

    02 Mart 2018
    2 0
    vay be bugun cumaya gittiyse cemaat onu hutbe için mimbere de davet edilmiştir. sayesinde binamaz laikçi tayfa da cumayı içeri girmeden takip etmiştir. adam hayatından memnun. ne yani ben de havalara girerim. kaç parti peşimde, erbakana nasip olmadı bu ilgi.nerden nereye di mi.. sivas olaylarının sorumlusu denilen kişi, şimdi bu isnadı yapanların gözdesi..aşağıda da atatürk CHPlilere aferin diyordur.Keşke SELİN-GAMZE, SEDA ve CANAN EKİBİNE SAKAL ÖNÜNDEN KATILSA..
  • ahmet eşki

    02 Mart 2018
    7 0
    ne parlatmış ama
  • keloğlan

    02 Mart 2018
    7 0
    Zehiri şekere bulayıp halka yedırmek neyse... Karamollayı diğer partılerle bırleştirmekte odur... bu millete kazık atanlara yardımcı olmayı birak bacım... ALLAHA hesap vereceksin unutma
  • KAsım

    02 Mart 2018
    7 2
    Elif hanım sözü bir an önce Andullah Güle de getirse de rahatlasa. Aklı sıra toplum mühendisliği yapıyor ama çok sırıtyor.
  • vay be

    02 Mart 2018
    4 0
    sen neymıssın be temel
  • ERCAN

    02 Mart 2018
    7 0
    ELİF ÇAKIR AMMA DA SAÇMALAMIŞSIN HAAA YAZININ SONUNA KADAR İRONİ YAPTIĞINI DÜŞÜNDÜM
  • Aktolga

    02 Mart 2018
    5 0
    Yeme bizi Elif hanım cilalama temel reisi...
  • oguz

    02 Mart 2018
    4 0
    gülmekmi dedin sana selahaddin eyyubiyi hatırlatırım.etrafımız ateş çemberi iken gülmek sırıtmak kimin haddine elif hanım
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER