GÜNCEL

Ahmet Hakan : Yüzeye çıkmak için dibe vurmak istiyorlar

Tarih
01 Şubat 2024
İzlenme
783 Kişi

CHP açısından manzara-i umumiye şöyle:

- İŞLEVSİZLİK İSYANI: Can Atalay kararı karşısında CHP’nin işlevsizliği, bütün muhaliflerin dilinde. “Böyle muhalefet olmaz olsun” deniyor.

*

- İZMİR KARGAŞASI: Özgür Özel, partideki değişimi kanıtlamak adına İzmir’i darmadağın etmiş durumda. Her ilçeden ayrı bir ses çıkıyor.

*

- NAZİK BAŞKALDIRI: Tunç Soyer, nazik bir başkaldırı içinde. “Adil olmayan bir karar alındı” diyor. “Anket sonuçlarına uyulmadı” diyor.

*

- AKŞENER’İN HÜCUMU: Meral Akşener, doğrudan İmamoğlu’na yükleniyor. Hem de ne yüklenme! İmamoğlu’na “Saraçhane” diye isim takmış.

*

- MİKSER İMAMOĞLU: İmamoğlu, “Benim önceliğim belediyeyi kazanmak” diyerek kenarda durmuyor. Partinin adaylarına karışıyor, mikser gibi karıştırıyor partiyi.

*

- DEM TEHDİDİ: Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, resmen aday olmak için başvurmuş durumda. DEM’in nefesi, partinin ensesinde.

*

- ALEVİ KÜSKÜNLÜĞÜ: Kemal Kılıçdaroğlu yanlıları, resmen ayağa kalkmış durumda. “Aleviler budanıyor” algısıyla Alevilerin partiye küsmesine oynuyorlar.

*

- ESKİ ORTAKLAR ARAZİ: Saadet, DEVA, Davutoğlu, hatta Gültekin Bey bile CHP’nin kıyısından geçmiyor. Saadet adayı, İmamoğlu’na vuruyor da vuruyor.

*

Sanırım CHP, önümüzdeki yerel seçim için...

“Dibe vurmadan yüzeye çıkamazsın” doktrinini deniyor.

DİYARBAKIRLIYDI ADI RAMAZAN

Fatih'te çıkan tartışma sonucu "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" öldürüldüDiyarbakırlı Ulu Cami’deki konuşmaları zaman zaman gündem olurdu.

Sosyal medyada konuşmalarına rastlardım ara sıra.

Bir dervişti.

Bir davetçiydi.

Bir garipti.

Bir mazlumdu.

*

Ramazan Hoca diye bilinen Ramazan Pişkin, İstanbul Cerrahpaşa’da işlettiği çay ocağında göğsünden aldığı üç bıçak darbesiyle öldürülmüş.

Ramazan Hoca’ya rahmet diliyorum.

Bu suikast aydınlatılmalı, failler yargı önünde hesap vermeli.

 

İSTANBUL’U KİM KAZANIR

- Hele bir DEM ne yapacağına karar versin.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER