GÜNCEL

Ahmet Hakan : Müftülüğün duyarlı olduğu tek konu!

Tarih
02 Mayıs 2019
İzlenme
1801 Kişi

SOKAKTA oynayan beş yaşındaki bir yavrumuz, tecavüze uğrayıp katledilir.

Hiçbir müftülüğümüz...

“Çocuk susar, sen susma!” diye bir mesaj yayınlamaz.

*

Kafası bozulan eski ya da yeni koca bozuntusu, çekip silahını kadına kurşun yağdırır.

Hiçbir müftülüğümüz...

“Yeter artık! Kadın cinayetleri durdurulsun” diye bir mesaj yayınlamaz.

*

Kedilerin gözlerini çıkarırlar, köpekleri zehirlerler, atları da vururlar.

Hiçbir müftülüğümüz...

“Hayvanlara eziyet edenler bizden değildir” diye bir mesaj yayınlamaz.

*

Fakat ne zaman ki...

Bir gayrimüslim vefat eder ve Müslümanlar da onun ardından “Allah rahmet eylesin” derler...

İşte o zaman müftülüğümüz, hemen harekete geçip mesajını yapıştırıverir:

“Müslüman olmayanlara rahmet dilenmez!”

*

BAKINIZ: Bir trafik kazasında kaybettiğimiz Alanyasporlu Josef Sural’ın ardından “Allah rahmet eylesin” diyenler için... Alanya Müftülüğü’nün yayınladığı “Gayrimüslimlere rahmet dilenmez” mesajı...

*

- Çocuklara el uzatılırken susan...

- Kadınlar katledilirken susan...

- Hayvanlara işkence edilirken susan...

Ancak Allah’ın sonsuz rahmetinden minnacık bir damlanın bile yaban ele gitme ihtimali belirdiğinde haykırmaya başlayan müftülüklerimize üç şey söyleyip kaçacağım:

*

- BİR: Duyarlı olman gereken yerde duyarsız, duyarsız olman gereken yerde duyarlı olursan milleti İslam’dan soğutursun be müftülük!

*

- İKİ: Tek günahımız, tek kusurumuz, tek sorunumuz... Müslüman olmayanların arkasından rahmet dilemek olsun be müftülük!

*

- ÜÇ: Cimriliğin her türlüsü kötüdür, fenadır falan ama “rahmet cimrisi” olmak en kötüsüdür, en fenasıdır be müftülük!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet

    05 Mayıs 2019
    0 0
    KAÇ KAÇ Aydın Doğana içki servisi yapan sözde imam hattipli Anlaşılan Cuma ya da gitmiyor bu minafık Önceki konularda Cumalarda hutbelerde vaazlarda hep bahsedllir. Senin gibi sözde müslüman laikleri memnun etmek için müftüler çıkıp fetoculuk mu yapsın Kalbi temizse müslüman değilse bile Cennet e gider mi desin Sizin keyfiniz için dini hükümleri mi değiştirsin Ey nefsini putlaştıranlar...........
  • alaattin sevgili

    04 Mayıs 2019
    2 0
    sayın AMET HAKAN bey yukarıda saydığın şeyler dinimizle ilgisi elbette var fakat en son gayrımüslüm bir kişiye rahmet okumak tamamen dinle ilgilidir müftülük doğru yapmıştır.Bilmediğin işlerde fetfa veriyorsun haberin yok
  • Yanliz kartal

    04 Mayıs 2019
    1 0
    O İĞRENÇ İŞLER OLDUĞUNDA HUTBELERDE KONU EN ŞİDDETLİ BİÇİMDE KINANIR TECAVÜZCU CEHENNEMLIK,HAYVANA EZIYET,CEHENNEMLIK,ÖLDÜREN CEHENNEMLİ DENDİ BEN ŞAHİDİM SEN GALIBA CUMAYADA ĞITMİYORSUN AHMET HAKAN.bu arada o josef benim peygamberimi kurani kabul etmedi ONA RAHMET YOK ZATEN.ama daha önemlisi sen namaz kimiyor cumayada gitmiyorsun,sanada RAHMET YOK HABERİN OLSUN.NOT;İBLİS bir secde emrini red etti ŞEYTAN oldu.SEN VE JOSEF NE OLDU BİLMEM...
  • SEDAT KALFA

    03 Mayıs 2019
    1 0
    sayın müftü kendi kafasından yorum yapmadı herhalde . yüce kuranı kerim e göre yani islam anayasısına göre yorum yapmış ama BİZİM EZİKLER CENAHINDAN ADAM TIRSMIŞ YANİ. SENİN TEPKİN GAYET NORMAL DA BİZİM EZKLERE NE OLUYO . MALUM FETÖ DE HRİSTİYAN VE MUSEVİLER DE CENNETE GİREBİLİR DEMİŞTİ. TEK KELİMEYLE YAZIK . Bİ DİK DURUN YA.
  • Harun

    03 Mayıs 2019
    3 0
    Müftülük dinin gereğini Söylemiş. Hayvana insana sagıyı şiddeti devamlı Cumalarda anlatıyorlar. Cumaya gitmiş olsaidin böyle ileri geri yazmazdın. Allaha isyan eden bir Kafire Rahmet okunmaz. “Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)
  • Taptuk

    03 Mayıs 2019
    3 0
    Her kayığın aranan kürekçisi A.Hakan. Demagojiinin dibine ekmek banmak istemiş.
  • Tespit

    03 Mayıs 2019
    4 0
    Senin İslam konusunda referansın kim? Vatikan mı? Ebu Talib'in vefatında, iman etmediği için, rahmet okunmasına müsaade edilmemiştir. Senin Josef kimmiş? Soğutuyormuş... Isınırsan küserim. İslami nizam bu, amaç her iki cihanda da düzen ve akabinde de kurtuluş. Sibirya taş kömürümü sandın, ısıtmasını bekliyorsun? Susak...
  • ADEM

    02 Mayıs 2019
    7 0
    DİYANET VE DİN GÖREVLİLERİ YILLARDIR AR, EDEP NAMUS DEDİ. İNSANA VE HAYVANA MERHAMETTEN HEP KONUŞTULAR.KADINLARIN HAKLARINI HEP ANLATTILAR. AMA SİZ VE SİZİN GİBİLER ONLARI HİÇ DUYMADILAR, DUYMAYACAKSINIZ DA. HER HAFTA CUMAYA BEKLERİZ GEL DE İÇERİDEN DİNLE.
  • Fatih

    02 Mayıs 2019
    8 0
    Dıngıl herif amacın sanki üzüm yemek. O saydığın suçların yanlış olduğunu herkes biliyor. Din görevlisi dini konularda yanlış varsa uyarır. Ne var bunda, müslüman olmayanın ardından rahmet dilenmez, dilesen de gitmez. Hayırdır rahmetsiz kalacam diye mi korktun? Korkma halkın etiketi mühim değil, Allah kulum desin yeter.
  • Mustaf

    02 Mayıs 2019
    4 0
    Müftülük ne yapsın... Yıllardır islamı dışlıyorsunuz, İslamı anlatanlara tu-ka-ka dersiniz.Kur'an Derslerine yıllardır engel olursunuz. Bir eğitimci İslamı ve ahlakı anlatınca ona irticacı yaftasını takar görevden alırsınız. Ondan sonra kaldırımda durur Diyanetten şikayet edersiniz. Oldu mu yani..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER