GÜNCEL

Ahmet Hakan : Gül’ün amacı hamlesi beklentisi taktiği falan

Tarih
30 Haziran 2020
İzlenme
880 Kişi

AMACI: Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin başını çektiği ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olmayı amaçlıyor. En büyük amacı bu.

HAMLESİ:

*

Sırf bu amaçla Ali Babacan’a parti kurdurup sahaya sürdü ve kendisini perde gerisinde tutmaya özen gösterdi.

*

BEKLENTİSİ:

*

Ali Babacan’a kurdurduğu partinin, kendisinin Cumhurbaşkanlığı adaylığında önemli bir rol oynayacağı beklentisi içinde. Bütün hesabı bu!

*

TAKTİĞİ:

*

Sessiz kalmak. Ama “Sen hep sessiz kaldın” demesinler diye arada sırada “kontrollü hükümet eleştirileri” yapmak.

*

Ahmet Hakan'dan dikkat çeken Abdullah Gül iddiasıYORUM: Karar gazetesinden Taha Akyol’a Türkiye’nin gidişatıyla ilgili olumsuz yorumlar yapan Abdullah Gül’ün bu son açıklamaları, “amaç, hamle, beklenti, taktik” dörtlüsünün “taktik” kısmına girmektedir.


BODRUM BELEDİYE BAŞKANI ÇOK HAKLI, DAĞILABİLİRSİNİZ

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şöyle demiş:

*

“Biz turistin cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz.”

*

Söylenen sözün başına, sonuna, ortasına, bağlamına bakmadan... Tek bir cümleyle yargılama hastalığı nedeniyle, gelen geçen Bodrum Belediye Başkanı’na saydırdı da saydırdı.

*

Oysa Başkan’ın söyledikleri tam olarak şunlardı:

*

Fiyatlar büyük tepki çekmişti! Bodrum Belediye Başkanı Aras'tan ...- Burası turizm memleketi... Dünyanın en zengin insanları buraya geliyor. İşinsanları, sanatçılar, oligarklar, prensler... Beklentileri çok yüksek. Belki altın tabakta döner yemek istiyorlar. Bodrum’da onu da sunacak yerler var.

- Her yere gitmek zorunda değiliz. Ben Türkbükü’ndeki bir işletmeye gitmek zorunda değilim. Ama orayı da seçenler var. Bodrum’da her şey ucuz olsun dersek parayı harcayacak turist Santori’ye gider, Mikonos’a gider. Bodrum’a gelmez.

- Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine parayı koymuş gelmiş. Niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne? Ama Bodrum’da 20 TL’ye de döner var.

*

Adam haklı beyler.

Dağılabiliriz.


SANA NE?

İSTEYEN içki içerken fotoğraf çektirir, isteyen çektirmez... Sana ne?

*

İlber Ortaylı ile görüntüleri olay oldu! Gelen tepkileri ...İsteyen içki içerken çekilen fotoğrafta içkiyi saklar, isteyen saklamaz... Sana ne?

*

İsteyen içmez, isteyen içer... Sana ne?

*

İsteyen içtiğini belli etmek istemez, isteyen ister... Sana ne?

yazının devamı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER