GÜNCEL

Tunca Bengin : FETÖ’nün beyin takımı hâlâ sır

Tarih
15 Temmuz 2019
İzlenme
2114 Kişi

15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana geçen üç yılda Fetullahçı Terör Örgütü’yle yapılan mücadelede önemli mesafeler kat edildi ama tehdit bitti demek mümkün değil. Hem kripto FETÖ’cüler hem de örgütün beyin takımına dönük fluluklar nedeniyle. Evet, yakalanan, aranan ve yurt dışına tüyen kimlikleri saptanmış çok sayıda “İmam”, “Abi”, “Abla” var ama bu tam anlamıyla örgütün beyni deşifre edildi anlamına gelmiyor. Özellikle de yapılan temizliğin boyutu dikkate alındığında. Çünkü en fazla FETÖ’cü tespitinin yapıldığı TSK’da dahi oranın henüz üçte birlerde olduğu söyleniyor. Yani daha orduya sızmış ama kendini saklayan binlerce Fetullahçı var. Aynı durum, emniyet, yargı ve diğer kamu kurum ve kuruluşları için de geçerli ki orada tespit edilen FETÖ’cü sayısı da TSK’ya göre devede kulak. Dolayısıyla da FETÖ’nün şifreleri çözüldü hele de beyin takımı tamamıyla deşifre edildi demek zor.

ahmet zeki üçok ile ilgili görsel sonucu

Niyesini Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli Albay Ahmet Zeki Üçok anlatıyor:

“Biz sanki tutuklananların hepsini kripto, beyin takımı olduğunu falan düşünüyoruz ama tutuklanmayan, yakalanmayanlar içerisinde bunlardan olmadığını bilmiyoruz ki. Belki de TSK içerisinde yakalanmayan örgütün çok kritik adamları var. Biz onları bilmiyoruz, daha tespit etmedik. Ondan sonra mesela TSK’da rütbesi yüksek olunca örgütte de yüksek yer işgal ediyor anlamına gelmesin. Daha geçtiğimiz yıllarda hatırlayın Petkim Genel Müdürü, aynı işyerinde çalışan elektrik teknisyeninin emrindeydi onun verdiği talimatlara uyuyordu. O yüzden kimin önemli ya da önemsiz olduğu konusunda üst düzeyler yakalandı veya yurtdışına kaçtı, gitti falan yanlış. Belki de Silahlı Kuvvetler içerisinde bir uzman çavuş en önemli kişi onu da bilemiyoruz. Sadece kamuoyunun gözünün önünde olanlar kaçtılar gittiler ama kamuoyunun önünde olmayanları zaten arıyoruz...”

Beyin takımı hâlâ sır anlamında mı?

“Elbette gitmeyenlerin içinde en az onlar kadar önemli kişiler olup olmadığını bilmiyoruz. Onları daha henüz tespit etmedik. Kamuoyunda FETÖ’nün beyin takımı kaçtı, üst düzey adamları yurt dışında diye bir algı oluştu ama bundan çok emin olmayalım. Belki hâlâ bu geride kalanların içerisinde en az yurt dışına kaçanlar kadar önemli olan kişiler vardır. Çünkü eğer ki TSK’ya sızan 60 bin kişiden söz ediliyorsa bunun içerisinde yakalananların iki katı kadar daha önemli insanlar var demektir.”

ahmet zeki üçok ile ilgili görsel sonucu

Peki ya o gece yaşananlara ilişkin detaylar, her şey tam anlamıyla açıklık kazandı mı? Üçok devam ediyor:

“FETÖ’yle mücadele sadece FETÖ’cülerle mücadele şeklinde algılanmamalı. FETÖ’yle mücadelede bir kere kimin ne yaptığı Silahlı Kuvvetler, Emniyet Teşkilatı ve MİT açısından ortaya konmalı. Çünkü onlar bu ülkenin güvenliğini sağlamakla mükellef kurumlar, neler yaptılar o gece ne yaptıklarını bizim ortaya koymamız lazım. Nineler, genç kızlar, çocuklar tankların önüne yatıyor ama bu ülkeyi korumakla görevli olanlardan kimse yok sokakta kimse yok derken mücadele eden çok cüzzi bir grup var onların da hakkını teslim edelim ama geri kalanlar neredeydiler?..”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver 7

    16 Temmuz 2019
    0 0
    son olarak diyeceğim şu. doğuyu israile ve PKKya verince ordana atılacaki, kaçacak vatandaşlarımız dogudan batıya gelecek ve izmr, antalya, mersin, istanbul, edirneye,çanakkale gibi CHPli belediyelere gelecekler,SONRA DA BİZ, SURİYELİ İLE KARDEŞ, FİLİSTİNLİ İLE KANKA OLDUĞUMUZU O ZAMAN ANLIYACAKTIK.ama ülke de islamda, bayrak da vatan da gidecekti. BİLİN EMİ, EY EZİKLER ..BU İŞ BÖYLE. ANLAMIYAN BAŞTAN OKUSUN.
  • HURSİT DİLAVER 6

    16 Temmuz 2019
    0 0
    .İRANDAKİ TUDEH NEYSE TÜRKİYEDEKİ SOLCULAR VE KEMALİSTLER, BUDİSTLER FALAN AYNI OLACAKTI. YANİ İPE..dikensiz gül bahçesi.. SİSİ ELBET OLACAKTI.HALİFE DE OLACAKTI Kİ, PAPAYA VE İSRAİLE YAMANSIN.DOGU zaten ARZ-I MEVUD OLARAK HEDİYE EDİLECEKTİ.15 TEMMUZDA, SINIRDA HAZIR BEKLİYORLARDI.İNGİLTERE DE KIBRISTA 20BİN ASKERİ İLE.
  • hursit dilaver 6

    16 Temmuz 2019
    0 0
    NETİCE son söz. : bu darbe başarılsaydıi ÖNCE ÜLKEDEKİ CHP TANIMLI LAİKLER VE KEMALİSTLER TEMİZLENECEKTİ. zaten ergenekonda bunlar bir araya toplanmıştı.gerisi darbe sonrasınaydı..ilk hedeften sonra ülkede ilmli islam devleti kurulup, ülke müslümanlarının kalbı kazanılacaktı
  • hursit dilaver 5

    16 Temmuz 2019
    0 0
    NİYE BÖYLE OLDU.. BASIT. ABD VE NATO, 1950den beri CHPnin ktidar olamadığını gördü.niye.. çünkü CHP LAİKLİK DİYE MİLLETİ KÜSTÜRDÜ.dini her konuya ters baktı.YILLARCA DİNE VE MÜSLÜMANLARA ZULMETTİ. ABDYE İSE ILIMLI İSLAM, YA DA İSLAMI PAPANIN VE İSRAİLİN EMRİNE ALMAK VARDI.bunlar uzun vadeli projeler tabi.böylece FETÖ yü KURDU VE KULLANDI.milleti de yaktı. bakın mapuslardakiler hep müslim bebelerdir.subaylardır,
  • hursit dilaver 4

    16 Temmuz 2019
    0 0
    ben de ist.beşiktaşta ki dersanelerine kızımı gönderdim.çünkü ötekilerde dersten çok başka şeyler vardı.tabi,bu arada bir abla gözüne kestirmiş ve akşamları gel bizle kal,ders yaparız falan demiş.ben git,kal tabi dedim ama annesi hayır asla demişti. anne eskişehirli ve ecevit hayranı CHPliydi.
  • hursit dilaver3

    16 Temmuz 2019
    0 0
    bu nedenle onların okullarında yetişen,okuyan yurtlarda kalanların tamamı bu formattadır. elbette inkar ve yalan olacak.peygamber ne demişti. SAVAŞTA HİLE MÜBAHTIR. bunlar da bir savaş içindeydiler.elbet inkar ve yalan diyecekler. İŞİN TUHAFI BÜTÜN ANADOLU HALKI DA İSLAMA VE MÜSLİM BİR EVLATA HASRET OLDUĞUNDAN BEBELERİNİ BUNLARIN OKULLARINA VERDİLER.
  • hursit dilaver 2

    16 Temmuz 2019
    0 0
    bunlara türkiyedeki rejimin dinsizliği, müslümanlara baskısı,başörtüsü zulmu ve daha pek çok şeyin eğitimi,kursu verilirdi. ve bunlar bu şekilde o yaşlarda tam br müslüman eğitimi almış olarak ortadan liseye giderlerdi. liseden de universiteye.elbette bu geçişlerde örgüt bunların zekalarına göre mesleklerini seçerdi. ve o okullara sokardı.tekniğe yatkin birini siyasala sokmazdı.şimdiki gibi saldim çayıra mevla kayıra olmazdı bu iş..
  • hursit dilaver 1

    16 Temmuz 2019
    0 0
    beyler. yanılmayın. bakın daha önce de yazdım. BU FETÖ BEBELERİ DAHA ORTA OKUL YURTLARINDA GECE TEHECCÜDE KALKARDI. PEYGAMBER SÜNNETİ DİYE HER GÜN 21 ADET KURU ÜZÜM SAYARAK YERLERDİ . SABAH NAMAZI BAŞTA, KILABİLDİKLERİ B ÜTÜN NAMAZLARI KILARLARDI.
  • ASGARİ

    16 Temmuz 2019
    0 0
    FETÖ'NÜN BEYİN TAKIMINI UZAKTA ARAMAYA GEREK YOK: İNGİLTERE, ABD, KISACASI NATO. FETÖ KALE,YAKALANANLARSA PİYONLAR.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER