GÜNCEL

Tuğrul Selmanoğlu : Cem Özdemir

Tarih
26 Mart 2018
İzlenme
2695 Kişi

Türkiye’de özellikle son dönemde, gerek sağ kesimin gerekse sol kesimin arasında, isminin anılmasından hemen sonra “Yaw birader bir insan nasıl böyle hayin olabilir” veya “Bu adam niye böyle” gibisinden sorular sorulduğu veya en kreatif küfürlerin havada uçuştuğu göz önünde bulundurulursa, çok sevilen biri olduğu söylenemez. Normal şartlarda Türkiye’de 1994’den beri Almanya’da Milletvekili olan, Almanya’nın en büyük partilerinden biri olan Yeşiller’in uzun zaman genel başkanlığını yapmış birine ‘Milli Kahraman’ muamelesi yapılması gerekirdi.

Ama Cem farklı… Cem, Türkiye aleyhine herhangi bir mevzu söz konusu olduğunda en önde saldıranlardan. Cem, sözde Ermeni soykırımı Alman meclisinde oylandığında elini en yükseğe kaldıranlardan. Cem, HDP’nin Almanya mitinglerinde halaybaşı...

Cem, Türkiye karşıtı basın bildirilerinde hep kafa sallaya sallaya bildiriyi okuyanın yanındaki abi...

Peki Cem neden böyle?

Cem’in derdi ne?

Anlatayım...

İsmini ilk defa 90’ların başlarında Almanya’da duyurmaya başladı, 1960 başlarında Tokat’ın Pazar ilçesinden Almanya’nın Urach kentine göç etmiş bir Ailenin çocuğu olarak 1965’de doğdu.

İşçi baba ile terzi annenin tek çocuğuydu.

Aslında Cem Özdemir’in hayatı, asimilasyonun ne menem bir şey olduğunun, Müslüman bir Türk’ün çocuğunun nasıl evire çevire Almanlaştığının ibretlik öyküsü.

Cem Özdemir’in doğup büyüdüğü Urach, Almanya’nın en kaba saba tiplerinin yaşadığı Schwaben bölgesi, hoşgörüsüzlükleri, görgüsüzlükleri ve cimrilikleri ile fıkralara konu olmuş bir bölge. Cem Özdemir Almanya’daki Türklerin doğan ilk çocuklarından biri, zira göçün başladığı yıllarda Anadolu’dan genellikle bekar erkekler gelirdi. Aile ile gelenlerde Urach gibi küçük yerleşimlere değil, genelde büyük şehirlere göç etmişler. “Bunun ne önemi var?” demeyin...

Cem’in neden böyle olduğunun en büyük sebebi bu durum. Cem’in ne anasınıfında, ne ilkokulunda hiç Türk arkadaşı olmamıştır. Tabiri caizse Almanların arasında kalmıştır. Almanlar kaba bir millettir, kendinden olmayanı acımasızca dışlarlar, alay ederler, aşağılarlar, daha Cem’in doğumundan 20 yıl önce 6 milyon Yahudi’yi gaz odalarında yok etmiş bir milletten bahsediyoruz. Almanya’da herhangi bir okulda Türk çocuğuysan normal şartlarda etrafında birkaç başka Türk çocuğu vardır ve onlarla bir olur, onlardan güç alır, Almanlar’ın bu aptalca davranışlarına karşı koyarsın, Türkler’le oturur, Türkler’le kalkar, dersini Türkler’le çalışır, sokakta Türkler’le oynarsın.

Cem’in böyle bir şansı yoktu, Cemin doğup büyüdüğü Almanya’da Türk çocuğu yoktu, ve akşama kadar fabrikada çalışan babası ve akşama kadar dikiş yapan annesinden başka Türk de yoktu çevresinde. Almanların elinde esirdi Cem, okulda, sokakta... Onların kendisiyle dalga geçmesinden kurtulmanın tek yolu onlar gibi olmaktı...

Stockholm sendromu bu...

Stockholm sendromu, kendisini esir alana aşık olma durumudur.

Cem hayatının geri kalan kısmını Alman olmaya çalışmakla geçirdi, yüzüne baktığınızda tipik bir Anadolulu’yu görüyorsunuz aslında, ama ağzını açar açmaz içine nasıl bir Hansın kaçmış olduğuna şahit oluyorsunuz.

Evet, Tokatlı Cem, bugün Alman siyasetçileri arasındaki en büyük Türkiye karşıtlarından biri...

Evet, Cem’e Ermenistan’da üstün hizmet madalyası taktılar...

Cem Anadolu’nun gavura kaybettiği binlerce çocuğundan sadece biri...

Ben O’nu psikolojik bir Vaka olarak gördüğüm için Cem’e kızamıyorum...

İşin en berbat yanı da ne biliyor musunuz?

Alman olmak için 40 yıldır bitarafını yırtmasına rağmen, o Almanlar’ın gözünde hala o göçmen çocuğu, kara kaşlı, kara gözlü Türk...

Ve bu durum karşısında Cem hırçınlaştıkça hırçınlaşıyor...

Cem’e kızmayın...

Acıyın...

Diriliş Postası
26 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • keloğlan

    30 Mart 2018
    0 0
    ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz sahsin gorunur rutbe i akli eserinde...o adam türk değil boşa üzülme TUĞRUL
  • Yilmaz blc ıron

    28 Mart 2018
    2 0
    Biz de 44 senedir Avrupada ikamet ediyoruz ama ihanet etmedik asimile olmadık,bu zatın anası babası hiç mi vatan severlik öğretmedi?
  • Okuyucu

    27 Mart 2018
    1 0
    Devşirme faaliyetleri sonucu bir kişi kendi dininden, tarihinden ve manevi değerlerinden sıyrılıp hakim kültürün emrinde bir nefer hale gelebilir. Bu durum çok doğal. Bu kişinin etnik kökeni ermeni midir bilmiyorum. Ama yedi göbeği müslüman olsa da aileden din ve manevi değerleri almayınca başka bir sonucun çıkmasını beklemek cidden ahmaklık olur. Not: Etnik kökeni hakkında ciddi kuşkularım sürüyor.
  • As1

    27 Mart 2018
    2 0
    Aynen gülüm bee ben de Buna aciyorum normal görmiyeli zaten 10 sene oldu Fark etmez ... varsin oynasin .. kafasina göre bence en sonunda Lagalibe ILLALAH benim icin önemli Bu gibi zavallilarin ne yaptigi degil ama bunu bende gördüm bu almanlar kendinden olmiyani dislar ne yaparsan ya yoksun Iste komik olanda bu
  • Sedat

    26 Mart 2018
    3 0
    ibret için yaratılmış, insanların nasil bir canlı kılığına girebileceğini gösteren ibretlik bir olay
  • Yavuz Selim

    26 Mart 2018
    2 0
    Benim anlam vermeye çalıştığım Cem'in Türkiye düşmanlığı taşnak bir Ermeni olduğundan kaynaklanmakta. Mazlum milletlere tasallut olana acımak gerekmez. Bizimle beraber vatandaşlık ve yurttaşlık hukukuna bağlı Ermeni vatandaşlarımızı tenzih ederim.
  • Okur

    26 Mart 2018
    2 0
    Ben de birTürk olarak bu insan nasıl bukadar ihanet içinde olabilir diye üzülüyordum.Ama Selman Bey in yazdıklarını okuyunca hak verdim gerçekten kızılacak değil acınacak bir yaratılmış.
  • Bozkurt

    26 Mart 2018
    2 0
    Mükemmel tesbit.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER