GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Wall Street Journal’ın Türkiye’deki Sözcü’sü!

Tarih
26 Şubat 2019
İzlenme
1134 Kişi

Wall Street Journal’da Yılmaz Özdil’in “Mustafa Kemal” kitabı hakkında çıkan övgü dolu haber, Sözcü gazetesini “sevindirik” etti!

Mister Özdil’in Karadeniz Ereğli’deki imza gününü izleyen ve fotoğraflı bir haberle okuyucularına duyuran WSJ’nin şu başlığı, Sözcü’yü havalara uçurdu:

“Atatürk unutturulmaya çalışılıyordu ama imkânsız”

NEREDEN HATIRLIYORUZ?

WSJ’nin görüş aldığı isimlerden AK Parti’nin eski milletvekili Suat Kınıklıoğlu da “16 yıllık AKP iktidarından sonra birçok vatandaş Atatürk’ün reformlarının ve bu ülke için başardıklarının değerini daha iyi anladı” diye konuşmuş…

Mister Kınıklıoğlu’nu; 30 Mart 2014’teki yerel seçim gecesi, CHP adayı Mansur Yavaş’ın seçim koordinatörü sıfatıyla “sol yumruğunu coşkuyla havaya kaldırıp zafer narası atarken” hatırlıyoruz!

O esnada; Yavaş, Kınıklıoğlu ve de beraberindekiler seçimi kazandıklarını sanıyorlar, kutlama yapıyorlardı!

İSRAİL DEVLETİNE ÇALIŞAN MEDYA PATRONU

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’in “Atatürkçülük Ticareti” kapsamında bir süre önce sahne alan “Mustafa Kemal” kitabına sütunlarında övgüler sıralayan işbu WSJ’nin patronu kim?

4 Mart 2009 tarihinde “Amerikan Yahudi Komitesi” tarafından düzenlenen ödül töreninde Terör Devleti İsrail’e “bağlılık yemini edercesine” konuşan Rupert Murdoch!

Neo-Con’cu Murdoch, o törende “İsrail’in NATO’ya alınmasını” da önermişti…

Aynı dönemde İsrail’in Gazze katliamının hararetli savunuculuğunu yapan Mister Murdoch “Filistinlilerin acı çeken görüntüleri, Hamas’ın davasına maalesef sempati uyandırıyor” diye yakınıyordu!

*

FETÖ’nün elebaşı Locaefendi, İsrail komandolarının 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği Mavi Marmara Katliamı’nın hemen ardından “İsrail’in otoritesine baş kaldırılmamalıydı” demişti: “Ankara’yı suçladığı” malum röportajı (4 Haziran 2010) hangi gazeteye vermişti, peki?

El Cevap: Murdoch’ın Wall Street Journal’ına!

KAPALI KAPILAR ARDINDA NEYİ GÖRÜŞTÜLER?

Mavi Marmara Katliamı’ndan sonraki aylarda Türkiye’den gönderilen Terörist İsrail’in elçisi Gaby Levy, ülkemizden ayrılmadan hemen önce (10 Kasım 2010’da) gizlice Sözcü’yü ziyaret etmiş ve Burak Akbay ve babası Ertuğrul Akbay ile görüşmüştü!

ŞU “HASTA ADAM” YAZISINI DA UNUTMADIK

Wall Street Journal gazetesini 2005’teki “Avrupa’nın Hasta Adamı Türkiye” başlıklı saldırgan ve dahi temelsiz görüşleri savunan başyazısıyla da hatırlıyoruz!

Yazıyı kaleme alan Robert Pollock, Dabılyu Bush’un adamlarından Douglas Feith’in bir buçuk günlük Ankara ziyaretine katıldıktan kısa bir süre sonra “seri yanlışlar ve iftiralar” eşliğinde Türkiye’ye bütün kinini kusmuştu!

O yazı, İstanbul’daki Amerikancı derin baronları pek memnun etmişti!

Kaderin cilvesi; Pollock’un yazısından üç yıl sonra ABD öylesine bir ekonomik krize duçar oldu ki, WSJ’nin Türkiye’yi karalamak için sarf ettiği “Hasta Adam” tabiri ABD için seslendirilir hale gelmişti!

GEZİ’DEN AYLAR ÖNCE WALL STREET JOURNAL

Rupert Murdoch’ın Wall Street Journal’ında Daniel Pipes imzasıyla (2012 yılı Kasım’ında) yayınlanan “On Yıl Sonra Türkiye’nin Dönüşümü” adlı yazıda ise “Seçmenler isyan ederse demokrasi tehlikeye girebilir” deniliyordu!

Gezi Kalkışması senaryosunun Okyanus Ötesi’nde Ekim 2012’den itibaren yazılmaya başlandığı hatırlanırsa Wall Street Journal’daki bu yazının ne anlama geldiğini kestirmek güç değildir! Gezi Kalkışması, 2013 Mayıs’ının son günlerinde patlak vermişti. Sahne arkasında, Uncle Sam’in Türkiye’deki Derin Baronları ve Paralel Yapı vardı!

KİMİN ELİ, KİMİN CEBİNDE?

Son dönemdeki “Mustafa Kemal” kitabıyla tam gaz “Atatürkçülük Sömürüsü” çalışan Yılmaz Özdil, “Büyük Sermaye”nin bir başka deyişle Komprador Burjuvazi’nin de yoldaşı ve alkışçısıdır!

Sadece 31 Mayıs 2018’deki “Ali Koç” başlıklı yazısını okumak bile yeterlidir:

Fenerbahçe Kongresi’nden “iki gün öncesindeki” bir yazıdır!

Kongreden bir gün önce de; New York Times, “Ally (Müttefik) Koch” güzellemesi içeren bir haber yapmış ve “Geliyor!” demeye getirerek “işaret fişeğini” çakmıştı…

NY Times, Mister Müttefik’i “Fortune Dergisi, onu Türkiye’de Kemalizm’in sembolü olarak gösterdi” diye lanse ediyordu.

OLACAĞI BUYDU!

Finali, Wall Street Journal gazetesinin “sevindirik hale getirdiği” şu “Yılmaz Atatürkçü Sözcü”de yer alan “enteresan” ve dahi “akla ziyan” bir haber ile yapalım:

“Hakkâri’de görenleri şaşırtan olay…

Emniyet Müdürlüğü’nün yanındaki tepede eriyen karlar, Atatürk Silueti oluşturdu!” (24 Şubat 2019)

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    27 Şubat 2019
    0 0
    FETÖ 15 temmuzda geleydi,anıtkabirde iman tazeleyip,mozolede karargahı ile ata ile rabıta yolu ile bağlantı kurup ulkeyi idare edecekti. gerekirse,istihare sistemi de devreye girerdi.zten duyumlarımıza göre karşısına anıt kabir ve bahçesi ile çevresinin haritasını falan alıp nasıl tavaf alanı yapabilirizi inceliyormuş. yer müsait güzel tavaf ta yapılır. anıtkabir yüksekte,biz ölümlüler de yol seviyesinden hocamızın nazari,eli duaları altında tavafımızı yapar,atamıza imanımızı kuvvetlendirirdik.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER