GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Tel Aviv’deki “Nur” Locası!

Tarih
28 Ocak 2017
İzlenme
4167 Kişi
Takvimler, 26 Ekim 2013 tarihini gösteriyordu. 17-25 Aralık 2013'teki Paralel Darbe Girişimi'nin iki ay kadar öncesiydi. Fetullah Gülen Locaefendi'nin mutemet elemanı Süleyman Hamit Müftügil, telefonun öbür ucundaki Sözcü muhabirine aynen şöyle sesleniyordu: 


“Bu daha bunların iyi günleri! Nisan'dan sonra senaryoyu biz yazacağız. Geri adım atmak yok. Başbakan'ın (Erdoğan) bertaraf edilmesi şart! Nisandan sonra kabineyi biz kuracağız. Tuzluğu koysak milletvekili seçtiririz!”

*

Müftügil, o telefon konuşmasında İsrail'den “Güneydeki sevdiğim ülke” diye bahsediyordu. Gülen'in, Mavi Marmara Katliamı'ndan hemen sonra “Otorite” diye andığı; bağlılığını deklare ettiği; yanında saf tuttuğu Terör Devleti İsrail'dir.

Mavi Marmara'ya yönelik kanlı saldırının sonrasında İsrail devletinin Ankara Büyükelçisi Gaby Levi Türkiye'den gönderilmişti…

Levi'nin ülkemizden ayrılmadan hemen önce (10 Kasım 2010'da) gizlice Sözcü gazetesini ziyaret ettiği belgelendi:

Gazetenin sahibi Burak Akbay ve bir dönemin meşhur gazetecisi olan babası Ertuğrul Akbay'la görüşmüştü!

*

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe kalkışmasında ön planda yer alan/şu anda tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, 1996-1998 yılları arasında TSK'nın Tel Aviv Askeri Ataşesi idi…

Bir başka deyişle; 28 Şubat 1997'deki MGK toplantısında generaller Refahyol Hükümeti'ne “muhtıra” verirken, Akın Öztürk İsrail'de görev yapıyordu…

Öztürk'ün Tel Aviv'de bulunduğu seneler; aynı zamanda, 28 Şubat Cuntası'nın önde gelen ismi Çevik Bir'in “İsrail'i gide gele adeta suyolu yaptığı” dönemdir!

Akın Öztürk, İsrail'de vazifeli iken Tel Aviv'deki 73 sayılı NUR Locası'na kayıt yaptırdı ve mason oldu.

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin elebaşısı Fetullah Gülen, 1975 yılında Baron Kasım Gülek'in aracılığıyla mason locasına girmişti…

Akın Öztürk'ün de üyesi olduğu Tel Aviv'deki Nur Locası, 6 Haziran 1985 tarihinde “İsrail Büyük Locası”na bağlı olarak kurulmuştur. O dönemde “Türkiye Büyük Locası”nın “Büyük Üstadı” olan Şekür Okten ile meşhur işadamı Jak Kamhi, Nur Locası'nın açılışını birlikte yapmışlardı.

Jak Kamhi, TESEV'in kurucuları arasındadır. TESEV, 1994 yılında kurulduğunda FETÖ'nün üzerine titrediği İshak Alaton ile TÜSİAD'çı Nafiz John Paker ilk yönetim kurulundaydılar!

*

Erdoğan'ın Davos'ta “One Minute” çektiği İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Katil Şimon Peres'in 30 Eylül 2016 tarihindeki cenaze töreninde; hem Bill Clinton hem de Obama başlarına taktıkları “kipa” ile yer almışlardı…

FETÖ'cülerin çok sevdiği Hillary Clinton, başkanlık seçimi kampanyası esnasında “İsrail açısından Obama'dan daha iyi bir başkan olacağım” diye konuşmuştu…

Hillary başkan olamadı; ama “İsrail'in otoritesine (aynen Gülen gibi) bağlı kalmaya” devam edecek!

“İsrail açısından Obama'dan daha iyi başkan olma” özel misyonu ise Haydut Devlet ABD'nin 'çiçeği burnunda' başkanı Donald Trump tarafından yerine getirilecek!

Trump, sadece “DAEŞ'i Obama ile hilekâr Hillary kurdu” ifşaatının değil; aynı zamanda “15 Temmuz'da 13 CIA ajanı Türkiye'de darbeye yardım etti” itirafının da sahibi olan bir ABD başkanıdır!

*

Şimon Peres'in Batı Kudüs'teki cenaze merasimi ile neredeyse eş zamanlı olarak Tel Aviv'deki Nur Locası'nda yapılan derin toplantıda “bu mason locasının, 15 Temmuz'da Türkiye'de darbeye kalkışanlar arasında başı çeken üyesinin gündem maddesi olduğunu” öğreniyoruz:

Türkiye'den tanınmış “Batıcı” bir diplomatın da katıldığı Nur Locası'ndaki gizli toplantıda “Nasıl olur da, üyemiz Akın Öztürk'ü hapisten kurtarabiliriz?” sorusuna cevap aranmış!

*

Vaktiyle Tel Aviv'deki 73 sayılı Nur Locası'nın açılışını yapan iki isimden birisi olan Jak Kamhi'nin de kurucuları arasında yer aldığı TESEV'i (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) fonlayan NED'nin 2006 yılındaki direktörü Morton Abramowitz'dir!

Yönetim kurulu üyeleri arasında Abramowitz'in de yer aldığı NED (National Endowment for Democracy) vaktiyle CIA tarafından kurulmuştur. CIA'in “Örümcek Ağı” örgütlerinden birisidir! NED'nin kurucularından ve ilk başkanlarından olan Allen Weinstein “Örümcek ağı tarzında örgütler kurmak bizim uzmanlık alanımıza girer” diye övünüyordu! (David Ignatius, Washington Post, 22 Eylül 1991)

Tam da buraya; Ignatius'un “One Minute” ile hatırlanan Davos'taki oturumun moderatörü olduğunu not edelim!

*

1989-1991 döneminde ABD'nin Ankara Büyükelçisi olan Yahudi Abramowitz, “kaşarlanmış” bir CIA mensubudur…

Locaefendi'nin 9 Şubat 1998'de Vatikan'da Papa İkinci Jean Paul'le görüşmesini sağlayan Morton Abramowitz'tir!

2007 senesinin Ekim ayında, Abramowitz bir kere daha İstanbul'daydı ve İshak Alaton'un evinde öğle yemeğindeydi:

Yemeğin diğer misafiri mi?

-Amerikancı Zaman'ın Abdülhamit Bilici'siydi!

Yenişafak
28 Ocak 2017 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER