GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Kapalı “İfade Hürriyet’i Ödülü” desene!

Tarih
15 Haziran 2016
İzlenme
1529 Kişi
Türkiye'yi karalayan birçok habere imza atan Deutsche Welle, Baronsal Hürriyet'in başındaki Sedat Ergin'e “ifade özgürlüğü” ödülü verdi! Ödül töreninde konuşan Ergin, Alman dostlarına Türkiye'yi şikâyet etti. Şikâyet, ne kelime? Baronsal Hürriyet'in lokomotifliğindeki Doğan Medyası, Bağımsız Türkiye'ye Almanya devletiyle ve medyasıyla “birlikte” saldırıyor. Özel misyonudur!

Ecnebi Hürriyet mi; “bazen” değil “her zaman” Almanya'dır, ABD'dir, İsrail'dir, İngiltere'dir, Fransa'dır, Yunanistan'dır!

Logosunun sol tarafındaki Türk bayrağı, yıllardır bu hakikati perdeleyebilmek içindir!

Hürriyet'in cumartesi günkü nüshasında logosunun hemen üstünde yer alan “Yunanistan Başkonsolosu'ndan Sahur Teftişi” haberi bile tek başına Sedat Ergin'in yönettiği gazetenin foyasını “iliştirilmişliğini” ortaya çıkarmaya yetiyor.

Ecnebi Hürriyet, Ayasofya'da Ramazan'da sahur programı yapılmasından “en az” Yunanlı Başkonsolos kadar “rahatsızlık” duyuyor. Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılma ihtimali dahi Hürriyet'i çıldırtıyor! “Teftiş” sözcüğünü kullanmalarına özellikle dikkat buyurunuz!

*

Sedat Ergin'in yönettiği gazete; asla ABD, İsrail ve Almanya'yı eleştiremez. Bu devletlerin “ulusal menfaatlerini korumaya yarayan yayınlar” yapar!

Mister Ergin, Deutsche Welle'nin ödülünü alırken hemen yanı başında bulunan Kai Diekmann, Derin Almanya'nın baş tacı yaptığı bir gazete yöneticisidir.

Diekmann, 2004 yılından bu yana Hürriyet Yönetim Kurulu üyesidir. Aynı zamanda, CIA'in kanatları altındaki Atlantik Brücke derneğine üyedir, dahası yönetim kurulundadır!

“Özel Harp” gazetecisi Ertuğrul Ö.'nün kankası Kai, 2001'den beri Bild'in yayın yönetmeni idi. Terfi etti. 2016'nın ilk gününden itibaren aynı gruba ait gazetelerin başına geçti…

Bild, bazen Ertuğrul adlı bu Batı putçusuna köşe açar; Mister Özkök de orada Türkiye'ye sallar! Ertuğrul, bir süre evvel Bild'deki yazısında PKK terör örgütünden “Radikal Kürt partisi” diye söz ediyordu!

Diekmann ve Bild, PKK terör örgütünün candan destekçisidir. Hürriyet mi; HDPKK'nın yandaşıdır. Bild'i yayınlayan Axel Springer şirketi, Doğan Holding'in ortağıdır.

Axel Springer'in yayın ilkelerinde “İsrail'in çıkarlarını dünya üzerinde korumak” diye bir madde vardır! O ilkelerdeki bir sonraki maddede “Transatlantik ittifak oluşumuna dayanışma desteği” ile “ABD'nin ortak değerlerini korumak”tan bahsedilir!

*

Sedat Ergin'e verdikleri şu “ifade özgürlüğü” ödülünden söz açılmışken; Ecnebi Hürriyet'in ve de “kan kardeşi” olan Bild'in İsrail ve ABD'yi asla eleştiremiyor oluşu hangi ifade özgürlüğüne sığıyor diye sormamız gerekiyor! Eleştirmek ne kelime; bu iki gazete ABD ve İsrail'in menfaatlerini bu gezegende 'korumak ve kollamak' için varlar!

Derin Bild ile Baronsal Hürriyet; Almanya'nın ABD'ye bağlı derin devleti tarafından 2000 ile 2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişinin katledilmesi hadiselerinin üzerini bunca zamandır “itina ile” örtmeye yarayan yayınlar yapıyorlar!

Bunların bahsi geçen cinayetlerin arka planını aydınlatabilme, yazabilme, ifade edebilme “hürriyetleri” var mı, peki?

El Cevap: Kapalı (tribün) “İfade Hürriyet'i Ödülü” desene!

*

Ödül töreninde “ifade özgürlüğü” ile ilgili tanıtım konuşması yapan Kai Diekmann, 8 Eylül 2015 tarihinde Hürriyet'in camlarının kırıldığı hadiseye odaklanmış! Yeni Şafak'ın veya Akit'in molotoflu saldırıya uğraması veya kurşunlanması mı; asla umurunda olmaz!

Bild, Almanya'da yaygınlaşan İslam düşmanlığını “besleyen” yayınları “özenle” yapan bir gazetedir. Bild'in yöneticilerinden Nicolaus Fest, 27 Temmuz 2014 tarihli köşesinde aynen şöyle yazmıştı: “Tanrı'ya inanmıyorum; ama Hıristiyanlık, Yahudilik veya Budizm beni rahatsız etmiyor. Beni sadece İslam rahatsız ediyor, üstelik artan bir oranda…”

*

Alman gazeteci Udo Ulfkotte “Satılmış Gazeteciler” adlı kitabında, “Atlantik Brücke'nin üyeleri, kamuoyu kanaatlerinin Amerikan yanlısı anlamında etkilenmesi için çaba harcarlar.” diye yazıyor. Ulfkotte, Alman medyasından Kai Diekmann'ı ilk sırada sayarken; derneğin üyesi olan Alman politikacılara da değiniyor…

Deutsche Welle'nin ödül törenine bir video mesajı gönderen Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, mesela; CIA tarafından kurulmuş olan “Atlantik Brücke” derneğinin üyeleri arasındadır.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de işbu “derin” derneğe üyedir. Dahası, Atlantik Brücke'nin binası, Merkel'in evine komşu binadadır. Merkel mi; İslam düşmanı Donald Trump'ın ortağı olan Aydın Doğan'ın kankasıdır!

Şu Hürriyet'çiler, Almanya'daki dostlarından ödül almayı pek severler…

Dört yıl evvelinde (25 Ağustos 2012) Alman Dergi Yayıncıları Birliği tarafından Aydın Doğan'a “Altın Victoria” ödülünün verildiği törene Şansölye Merkel de katılmıştı. Törenden sonraki yemekte sohbet ettiklerinde, ikilinin arasından “su sızmadığı” gözleniyordu!
 

Yenişafak
15 Haziran 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER