GÜNCEL

Tamer Korkmaz : Daha ne kadar oyalanacağız?

Tarih
15 Kasım 2018
İzlenme
1122 Kişi

Amerikalı askerler, Menbiç’te YPG-PKK’lı teröristlerle Terör Yemeği’nde buluştular ve birlikte ABD’nin “Gaziler Günü”nü kutladılar! Haydut Devlet ABD, bir yandan Menbiç’te PKK’lı teröristlerine mevzi kazdırmayı sürdürüyor, diğer bir taraftan da Menbiç’le ilgili anlaşmayı savsaklayıp Türkiye’yi oyalamaya devam ediyor.

Ankara, Washington’ın Menbiç için verdiği sözü tutmasını “iki yıldan fazla bir süredir” boşu boşuna bekliyor!

-Haydut Devlet, bugüne kadar hangi sözünü tutmuş ki?

Türkiye, Menbiç’i teröristlerden temizleme operasyonunu geciktirdikçe; Amerika bölgedeki YPG/PKK’lı teröristlerine silah sevkiyatını artırdıkça artırıyor…

Şimdiye kadar “20 bin TIR dolusu artı 3 binden fazla kargo uçağı dolusu silah ve mühimmat” gönderdiler! Göndermeye de devam edecekler! Kahpelik, Amerikan Devleti’nin hayat tarzıdır.

KEMAL JEFFREY YAHUT JAMES KILIÇDAROĞLU!

ABD’nin Suriye’deki Özel Temsilcisi sıfatını taşıyan James Jeffrey adlı diplomat bozuntusu, geçenlerde “YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini” söyledi.

ABD’nin Ankara’daki Büyükelçiliği’nden “sufle veya talimat almayı” görev bilen CHP’nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu, dört yıl evvel İstanbul Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldiğinde “YPG terör örgütü değildir” demişti! (21 Ekim 2014)

TSK’nın Zeytin Dalı Harekâtı’na karşı çıkarak “Afrin şehir merkezine girilmesini asla doğru bulmuyorum” diye konuşan da Kemal Bey’di!

Şimdilerde, Kılıçdaroğlu bu sözlerini hatırlıyor mu, acaba?

-Hatırlamaz; çünkü işine gelmez!

CHP’NİN HDPKK İLE “GÖNÜL İTTİFAKI”

Diyarbakır’daki hendeklerde konuşlanan PKK’lı teröristleri; 2 Aralık 2015 tarihinde “Arkadaşlar!” diye tanımlayan bir CHP genel başkanından söz ediyoruz…

Üç yıl sonrasında da, o “arkadaşlarının” siyasi uzantısı olan HDPKK ile “can ciğer kuzu sarması” vaziyetindeler!

CHP’nin Grup Başkan Vekili Özgür Özel, yerel seçimlerde HDP ile ittifak yapıp yapmayacakları ile ilgili bir soruya “İttifak telaşımız yok. Ama HDP ile gönül ittifakı dediğimiz bir şey var” karşılığını vermişti!

“KAPALI KAPILAR ARDINDA” ANKARA

Siyasetin perde arkasında yaşanan hadiseleri birbiri ardına gün ışığına çıkaran meslektaşımız Talat Atilla’nın Milliyet’teki köşesinde yazdıklarına göre; 8 Kasım günü, Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’daki beş yıldızlı bir otelde Ahmet Türk ve de “bir medya patronu” ile bir araya geldi. Görüşme, “itina ile” gizli tutuldu!

Buluşmada, Kılıçdaroğlu’nun Ahmet Türk’e “Bu resmen bir ittifak görüşmesi değil. Ancak, özellikle İstanbul ve Ankara seçimlerinin sonucu Türkiye’yi yeniden şekillendirebilir” demesi CHP ile HDP’nin seçim birlikteliğine hazırlandığını gösteriyor.

Ahmet Türk’ün “Tabanımızın oy verebileceği isimleri aday gösterebilirseniz mutabakat olabilir” şeklindeki karşılığı ise belli başlı yerlerde ittifakı pişireceklerinin işaretidir.

İŞTAHLANDILAR

Seçim ittifakı arayışlarını sürdüren CHP, diğer bir taraftan da Meral Akşener’in Partisi ile dirsek temasında: Kılıçdaroğlu ile Akşener’in görüşmesi, “bazı kritik yerlerde seçim ittifakı yapma hesaplarını” hızlandırabilir.

Özellikle Ankara’da; hem CHP’nin de İP’in odaklandığı isim olan Mansur Yavaş’ın “bu iki partinin ortak adayı olarak çıkmak istediği” anlaşılıyor!

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapmayacak olmaları; muhalefet cephesini, belli yerlerde özellikle de Başkent Ankara’da ziyadesiyle iştahlandırıyor!

AKŞENER, AB ELÇİLERİYLE

Ayrıca, Meral Akşener’in “AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya gelmesi” de dikkat çekici bir gelişmedir!

25 Eylül’de yayın hayatına başlayan “Türkgün” gazetesinin pazartesi günkü manşetinde “İP, Kimin Elinde? İP’i kimler yönlendiriyor?” diye soruluyordu…

Akşener’in, Avrupa Birliği üyesi devletlerin temsilcileri ile Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde buluşması; Türkgün’de “Cumhur İttifakı’nın mahalli seçimleri kapsamaması, Türkiye ile meselesi olan Batılı çevreleri umutlandırdı” şeklinde isabetle yorumlanmıştı.

Ezcümle: Washington’dan sonra, AB başkentleri de İP’ten medet umuyor!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER