GÜNCEL

Sinan Burhan : Suriyelileri nasıl kovarız?

Tarih
12 Eylül 2023
İzlenme
574 Kişi

Bugünlerde herkesin dilinde Suriyelileri kovma ya da gönderme meselesi var. İktidarın sağduyulu tavrına karşı muhalefet sürekli ajite ediyor. En son İzmir’de 3 kadın ve çocuğu yaka paça otobüsten indirildi. Kadınlar otobüsten indirilince sorunlar çözülmüş mü oldu? Bizler sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklıkla mücadele etmeliyiz. 

Suriyeliler meselesine yüzeysel bakıyoruz. Suriye’yi bu hale getirenleri bir kenara bırakıp garibanlarla uğraşıyoruz. Sabah akşam göçmen düşmanlığı yapanlar Suriyeliler neden Türkiye’ye geldi? Iraklılar neden ülkemize geliyor? Afganlılar neden ülkelerinden kaçıyor diye sormuyorlar. 

ABD ve İsrail bölgeyi kan gölüne çevirdi. Sözde demokrasi ve insan hakları getireceklerdi. Kan getirdiler. Gözyaşı getirdiler. Irak’ta kimyasal silah var diyerek işgal ettiler. Kimyasal silah çıkmadı. Bu ülkeye demokrasi gelecekti. Sadece acı geldi. Amaç İsrail’in güvenliği için üniter devletleri ortadan kaldırmak. Suriyelileri kovmaktan bahsedenler Siyonizm’i neden görmüyor? Onları bu hale getiren kimler? Bu soruları sormadan bir yere varamayız. 

İsrail’i korumak artık ABD için bile zor. Ekonomik yükü var. O nedenle bölgeyi iç savaşa sokmak istiyorlar. Etnik ve mezhep temelinde bölünme istiyorlar. Daha düne kadar Suriye’de huzur vardı. Belki Esat’ın zulmü vardı. Ancak bu zulmü bahane eden ABD ve Siyonist İsrail müdahale etti. Suriyeli çocuklar bir sabah kalktılar okulları yok. Memurlar bir sabah kalktılar işleri yok. Ülke tarumar oldu. Siyonizm kendi çıkarları için Irak, Suriye ve Lübnan’ı iç savaşa soktu. Öyle ki bugün bölgede can ve mal emniyeti yok. 

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan: Cumhurbaşkanımıza tam destek veriyoruzHedef şimdi Türkiye. Büyük İsrail’i kurmak istiyorlar. Türkiye’nin de parçalanmasını istiyorlar. O nedenle yabancı düşmanlığı yapanlar gerçekleri görsünler. Suriyelileri bu hale getirenler Türkiye’yi de getirebilirler. Lübnan’da 60 yıldır huzur yok. Bir yandan Dürziler bir yandan Şia bir yandan Hristiyanlar bir yandan Sünniler kavga ediyor. İsrail’i bıraktılar kendi içlerine döndüler. 

ABD’nin yeni hedefi Türkiye ve İran’dır. Sözde Kürt devleti kurmak adına PKK ve YPG’yi destekliyorlar. Onları kışkırtıyorlar. Bölgede kaos istiyorlar. Bu büyük planı görmeden sadece mülteci düşmanlığı ile bu işler çözülmez. Kafanızı kuma gömmeyin. Yarın bizleri de mülteci durumuna düşürecekler. Şuurlu ve basiretli olalım. Bu büyük planı ancak yardımlaşarak bozarız. Millet olarak uyanırsak bozarız. Bir başka gerçek de şudur. 

Suriyeliler ve Afganlılar ülkemizin istihdam açığını gideriyorlar. Ankara’nın Siteler sanayi bölgesine gidin bakın çalışanların çoğu Suriyeli. Bizim gençlerimiz iş beğenmiyor. Konya’ya gidin tarım sektöründe çalışanların çoğu Suriyeli. Biz millet olarak rahata alıştık. Masabaşı iş istiyoruz. Organize sanayi bölgelerinden Suriyelileri çekin geride çalışan bulamazsınız. Elbette bizim ülkemizin göç ülkesi olmasına asla razı değiliz. Ancak bu gerçekleri de görmemiz lazım.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER