SİYASET

Şimdi ben soruyorum sayın Kılıçdaroğlu: Adil Öksüz'ün MİT'çi olduğuna dair sahte istihbaratı size kim verdi

Tarih
07 Nisan 2017
İzlenme
2835 Kişi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin planlayıcısı FETÖ’cü Adil Öksüz’ün adını kendisinin gündeme getirdiğini söylüyor. Evet, darbeye “tiyatro” hatta “kontrollü darbe” diyenlerin sıkı sıkı sarıldığı Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğu iddiasını ilk güdeme getiren Kılıçdaroğlu oldu.

Bu konu savcılık tarafından soruşturuldu, Öksüz’ün MİT ajanı olmadığı 28 Kasım 2016’da karara da bağlandı. Şimdi ben Sayın Kılıçdaroğlu’na bir soru soracağım. Ama önce tarih tarih bugüne nasıl geldiğimizi anlatayım:

Ağustos’ta Selvi’ye söylemiş 

31 Ağustos 2016. Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi “Adil Öksüz korunuyor mu?” başlıklı bir yazı yazdı. O gün Kemal Kılıçdaroğlu, Selvi’yi arayarak, “Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce (10 Ağustos gibi N.Ş.) önemli bir bilgi geldi. Adil Öksüz’ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı” diye konuştu.

19 Eylül 2016: Kılıçdaroğlu, CNNTürk’te "Adil Öksüz'ü kim serbest bıraktı. Hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı? Hükümet bu konuda konuşmuyor. Benim bu konuda bir cevabım var, ama şimdi söyleyemem. Elimde birtakım bilgiler var ama belge olması lazım" dedi.

Belgeleri CHP’li Çıray teslim etti

4
 Kasım 2016: Belge denizbayrak83@gmail adresinden CHP Milletvekili Aytun Çıray’a geldi. 5 Kasım 2016: Aytun Çıray, e-posta çıktısı ihbar mektubu ve Adil Öksüz’ün MİT ajanı olduğuna dair (sahte) Angaje Formunu İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz’a teslim etti. Savcı Yılmaz 2016/4840 numarasıyla soruşturma açtı. Belgeleri MİT Müsteşarlığı’na sordu.

18 Kasım 2016: Sahte belge 18 Kasım 2016 tarihinde bu kez @denizbayrak83 isimli twitter hesabından yayınlandı.




28 Kasım 2016: MİT inceleme yapıp savcılığa yazıda imzası bulunan kişilerin unvanlarının yanlış yazıldığını, amir onaylarının bulunmadığını, belgenin MİT tarafından kullanılan formata uymadığını, MİT'e ait gizli filigran sisteminin belgede yer almadığını, Adil Öksüz ile MİT arasında "hiçbir zaman" irtibat kurulmadığını bildirdi.

Savcılığın kararı: Belge sahte 

29.11.2016: İzmir Cumhuriyet savcılığı soruşturma sonunda “e-posta içerisinde anlatılan olayların sahte olarak üretilmiş bir belge ile desteklenmeye çalışılan, gerçeğe aykırı, hukuki ve fiili realiteyle dayanmayan soyut iddialardan ibaret olduğu anlaşıldığından” takipsizlik kararı verdi.

Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’na sorumu soruyorum; Adil Öksüz’ün MİT ajanı olmadığı, belgenin sahte olduğu savcılık soruşturmasıyla anlaşıldığına göre size darbenin üzerinden bir ay geçmeden bu sahte istihbaratı veren kimdir? Sayın Kılıçdaroğlu, bilin ki kim size o sahte istihbaratı verdiyse darbenin arkasında o vardır. O yüzden söyleyin de darbe kontrollü mü değil mi biz de anlayalım.

Posta
7 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER