SİYASET

Sevilay Yılman : CHP delegesi neden üç maymunu oynadı?

Tarih
05 Şubat 2018
İzlenme
1267 Kişi
 DÜN sabah uyandığımda telefonumun ekranında şöyle bir mesaj vardı:“Yazını okudum az önce. Dediklerinde yüzde yüz haklısın. Bu kurultayın gerçek galibi, kazananı Muharrem İnce olmuştur! Tribünleri, tabanı coşturması bir yana tamamen Kılıçdaroğlu ve ekibinin yörüngesinde olan o delegasyondan 447 oy alabilmek de çok büyük bir başarıdır!”

Mesajı gönderen CHP’de uzun yıllar siyaset yapmış, partideki iç işleyişe, delegasyon yapılanmasına hâkim eski bir siyasetçi. Çok kıymetli olduğundan biraz daha fazla yorumunu alabilmek için aradım. Uzun uzun konuştuk. Partiye kırgınlığı olduğu için önce gelmek istememiş kurultayın yapıldığı salona. Evde oturup izlemeyi düşünmüş, ancak son anda “Oradaki havayı tam hissedemem televizyondan izleyerek”endişesiyle salona gelmeye karar vermiş. “Tribündeydim” diyor. Partililerin arasında yani. Ve kurultayın başından, Muharrem İnce’nin konuşması bitene kadar da yerinden kalkmadan salonun ortasında oturan delegeleri izlemiş.

Diyor ki: “O kadar belliydi ki delegenin çoğunluğunun Kılıçdaroğlu tarafında olduğu. Bu en çok da Muharrem İnce’nin konuşmasını yaparken belli oldu. İnce’ye şans verebilecekler kafaları dik, pür dikkat onu dinliyorlardı. Vermeyecekler, daha doğrusu veremeyecekler ise başları önde, ya elindeki telefonda bir şeylere bakınıyordu ya da faaliyet raporunu karıştırıyorlardı.”

Yani demek istiyor ki siyaset erbabı ağabeyim, “Muharrem İnce değil, kim çıksaydı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına durum değişmezdi, çünkü o delege kendisini delege yapan iradeye biat etmeye yemin etmişti bir kere”.

Açıkçası ben bunun değişebileceğine inanıyordum. Yani İnce’nin kurultay salonunda yarattığı heyecana ve coşkuya, tabanın değişim mesajına o delegenin yarısından bir fazlasının kayıtsız kalamayacağına inanıyordum. Ondan dolayı da sayısal olarak da kazananın İnce olabileceğini düşündüm ama düşündüğümle kaldım. Çünkü parti tabanının çok açık bir şekilde ifade ettiği değişim isteğini ne yazık ki sadece 447 delege duyabildi. Ama tabii siyaset erbabı ağabeyimin dediği gibi bu da büyük bir başarı İnceiçin. Sonuçta 1266 delegenin ancak 165’i açıktan Muharrem İnce’ye şans verebildi. Geriye kalan 282 dahil kimse rengini belli etmemeyi tercih etti. Etmemeye de devam edecekler çünkü hepsinin bir hesabı var. Kiminin PM’ye girme, kiminin ileride yapılacak seçimlerde belediye başkanlığına veya milletvekilliğine aday olma arzusu... İşte bu kişisel hesaplarına, arzularına halel gelmesin diye de üç maymunu oynamaya devam edecekler.

Habertürk
5 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • osman

    06 Şubat 2018
    0 0
    bir siyaset büyüğü ağabeyim de her zaman şöyle der:dün şöyle bugün böyle diyenlerden hiçbirşey olmaz anladın sen onu sevilllll
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER