GÜNCEL

Şehit babası isyan etti

Tarih
30 Aralık 2015
İzlenme
731 Kişi

Kürt kökenli şehit piyade er Cihan Aksarı'nın babası Aksarı, "Selahattin Demirtaş bizi temsil etmesin, istemiyoruz biz. Öyle birisi bize lazım değil" dedi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki saldırıda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Er Cihan Aksarı'nın babası Cemal Aksarı, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu söyledi.

BİZDE AYRIM YOK

"Ben önce Türk'üm, sonra Kürt'üm" diyen Aksarı, "Selahattin Demirtaş beni temsil edemez. Temsil etme şansı yok. Kürtleri temsil edebilmesi için Allahuekber Dağları'nda yüz bir sene önce şehit düşen onca şehitlerimizden ve Çanakkale'ye bakıp da oradaki şehitlerden utanması lazım. Onlar bu vatan için canlarını feda ederken Kürt'ü, Çerkes'i, Abhaz'ı, muhaciri diye ayrım mı yaptılar? O zaman onlar bu vatan için kanlarını dökerken bir ayrım mı yaptılar? Neden ayrım. Bizde ayrım yoktur, biz hep biriz, hep beraberiz, tek bayrağız, tek milletiz, tek yumruğuz. Bizi hiçbir güç, hiçbir şekilde ayıramaz, bölemez" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ'IN KÜRT HALKINI TEMSİL ETME ŞANSI YOK

Demirtaş'ın, Kürt halkını temsil etme şansı olmadığını vurgulayan Aksarı, "Selahattin Demirtaş kendisini önce temsil edebiliyorsa etsin, ondan sonra bizi temsil etmeye çalışsın. Selahattin Demirtaş bizi temsil etmesin, istemiyoruz biz. Öyle birisi bize lazım değil. Biz bu zamana kadar Kürdistan gibi ayrı bir devleti bilmiyoruz, tanımıyoruz. Bundan sonra da tanımayacağız. Ben Kürt'üm, önce Türk sonra Kürt'üm. Ayrım yok bende" şeklinde konuştu. 

BU VATAN UĞRUNA CANIMI VERMEYE HAZIRIM

Oğlunu bu vatan uğruna şehit verdiğini aktaran Aksarı, her zaman canını da vermeye hazır olduğunu vurguladı.

30 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER