SİYASET

Salih Tuna : Hangi tövbeden bahsediyorsun?

Tarih
17 Nisan 2022
İzlenme
1151 Kişi

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olacağını söylüyor. "Muhalefetin adayı kim olacak?" sorusuna her gün cevap arayan medyamızda ciddiye alınmıyor.
Neden?
Pardon, "ciddiye alınmıyor" demeyeyim de "beklenen yankıyı uyandırmıyor" diyeyim.
"Aday olacağını ilk defa açıkladı" yollu cılız haberlerle geçiştiriliyor. Sanki adaylığını açıklayan ana muhalefet partisi lideri değil de Çatladıkapı muhtarıymış gibi.
Aday olacağına gerçekten de kimse inanmıyor.
Hatta, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması üzerine düşünceleri sorulunca, "Gerçekten söyledi mi, öyle bir şey var mı?" diyerek inanmadığını dışa vuruyor.
Üzerinden birkaç gün geçiyor, bir de bakıyoruz ki Kılıçdaroğlu da kendine inanmıyor. "Aaa! Adayım mı dedim ben?" yollu U dönüşü yapıyor.
Sonra?
Sonra, cumhurbaşkanı adayını malum yuvarlak masa 6'lısı belirleyecek diyorlar.
Bu sefer de aday, masa içinden mi dışından mı çıkacak tartışmaları sahne alıyor.
Dışından deseler, "6'lı lider içinde kendini cumhurbaşkanı adayı olarak yeterli bulan çıkmadı" anlamına geleceği için naçar, "Aday masadakilerden biri olacak..." açıklaması yapılıyor.
Fakat...
Çok geçmeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6'lı masanın ortak bildirilerinin Kılıçdaroğlu vasıtasıyla yabancı bir büyükelçiye redakte/düzeltme yapması için gönderildiğini söylüyor.
Bir gazeteci arkadaşımız da (Hüseyin Likoğlu) söz konusu büyükelçinin Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz olduğunu öne sürüyor.
Nerden baksanız, "şüyuu vukuundan beter" fakat 6'lı yuvarlaktan tık yok!

***

Cumhurbaşkanı adayları 6'lı masadan çıkacak görüşü ağır bastığında, Babacan ve Davutoğlu anında kostaklanıyor.
Zira...
CHP'lilerin gözüne girmek için kendilerini siyaset arenasında var eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rezilce saldırıya geçiyorlar.
Fakat, yuvarlak masa sakini Gültekin Uysal cumhurbaşkanı kriterleri arasında, "20 yıllık AK Parti döneminde sorumluluğa ortak olmamayı" sayınca hevesleri suya düşüyor.
Nedense imdatlarına Temel Karamollaoğlu yetişiyor.
"Bizim inancımızda tövbe eden, hiç günah işlememiş gibidir. Düşüncelerini, kanaatlerini değiştiren insan eski hatalarından hesaba çekilmez..." diyor.
İyi de, mesela Davutoğlu, "tövbe" mi etti bakalım?
Benim bildiğim, Penguen adını verdiği birilerinin kendisini "tövbe" ettirdiğinden yani işinden (Başbakanlıktan) ettiğini söyleyip durdu. Hatta, Hilâl Kaplan "Hodri Meydan" çekerek iddialarını kanıtlaması için mahkemeye çağırdı ama o günden beri hazrette "tıss" yok.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ Dİ��ER MAKALELER