GÜNCEL

Putin neyi gizliyor?

Tarih
04 Aralık 2015
İzlenme
5278 Kişi
Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinden sonra krizi büyüten ve tehditkar konuşmalar yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hayatını araştırmak büyük cesaret istiyor. Putin’in biyografisinde hiç yer vermediği gerçek annesi Vera Putina, 87 yaşında ve  Gürcistan’ın başkenti Tiflis’in Metehi Köyü’nde yaşıyor. Vera Putina’nın anlattıklarını araştıran 2 gazeteci esrarengiz şekilde infaz edildi. Köyde hiç kimse bu konuyu konuşamıyor, konuşanlar ortadan kayboluyor. Taksiciler bile korkudan köye yolcu götürmüyor.
 
Rus gazeteci Artyom Borovik, Vera Putina’nın hayatını yazmak için araştırma yapmaya başlayınca 2000 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bir uçak kazasında öldü. Vera Putina’nın görüntülerini çeken ve olayı araştıran İtalyan gazeteci Antonio Rossi de Tiflis yakınlarında vurularak öldürüldü. Vera Putina, Gürcistan’da hâlâ gizemini koruyor.  
 
1999 yılında Rus gizli servisi FSB’nin başında olan Vladimir Putin’in  doğduğu 1950 ile çocukluğunun geçtiği   1960 yılları arasındaki hayatı hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Putin’in kendi hazırladığı biyografisinde gerçek annesinden hiç bahsetmediği, olayı sakladığı biliniyor. 
 
İddiaya göre annesinin evliliğini hazmedemeyen ve bu nedenle öldüğünü söyleyen Rus lider 
Putin, gerçek hayatını içeren biyografisini özel kasasında saklıyor.

Vera Putina: Putin’in babası evliydi, benim de sevgilimdi

 Putin’in ‘Annem 1998’de öldü’ demesine rağmen, Gürcistanlı Vera Putina, Rus liderin gerçek annesi olduğunu açıkladı. Putin 4 yaşında iken birlikte çektirdikleri fotoğrafı gösteren Vera Putina, Putin’in 4. sınıfa kadar köyün ilkokulunda öğrenim gördüğünü söyledi. Vera Putina, olayla ilgili şunları açıkladı: 
 
“Putin’in babası  Platon Privalov bir mekanikçiydi. Başkasıyla evliydi ama benimle de yaşıyordu. Putin, 1950 yılında doğdu. Daha sonra Giorgi Osepasvili adlı bir askerle evlendim ve Gürcistan’a yerleştim.  Putin benim yanımdaydı. Fakat kocamın baskısı ile 1960 yılında Rusya’daki dedesi ve anneannesinin yanına bırakmak zorunda kaldım. Zorunlu olarak terk ettim.  Ben çocukluğunda onu Vova diye çağırırdım.”

DNA testi doğruladı

Putin’in annesi olduğunu reddettiği Vera Putina, “Gelin, benim DNA’mı alın. Oğlum ile karşılaştırın” demesine rağmen Ruslar bunu hiçbir zaman dikkate almadı. Gürcü gazeteciler ise Amerika’nın,  Vera Putina’ya DNA testi uyguladıklarını ve Putin’in annesi olduğunu doğruladıklarını söyledi. 

 
GÜR­CiS­TAN’DA İL­KO­KU­LA BAŞ­LA­DI

Ve­ra Pu­ti­na, oğ­lu Pu­tin’in Tif­lis’e bağ­lı Me­te­hi kö­yün­de 4. sı­nı­fa ka­dar oku­du­ğu­nu ve Gür­cü uy­ru­ğu­na ka­yıt­lı ol­du­ğu­nu söy­le­di.
 
GÜRCÜ BASINININ iDDiASI

                                          

  Rus­ya Dev­let Baş­ka­nı Pu­tin (65), an­ne­si­nin öl­dü­ğü­nü söy­le­miş­ti. An­cak an­ne­si ol­du­ğu­nu açık­la­yan 87 ya­şın­daki Ve­ra  Pu­ti­na’nın Gür­cis­tan’ın Me­te­hi kö­yün­de ya­şa­dı­ğı or­ta­ya çık­tı. Gür­cü ba­sı­nı  DNA tes­ti ile de bu ha­be­rin doğ­ru­lan­dı­ğı­nı id­di­a et­ti. 

AN­LAT­TIK­LA­RI TU­TAR­LI

                             

Ve­ra Pu­ti­na “Pu­tin’in ba­ba­sı Pla­ton Pri­va­lov ev­liy­di ama be­nim­le de iliş­ki­si ol­du. Pu­tin, doğ­duk­tan iki yıl son­ra baş­ka­sıy­la ev­len­dim. Pu­tin’i de 10 yaşında Rus­ya’da­ki de­de­si­ne bı­rak­tı­m”de­di. Bu­nu ya­zan iki ga­ze­te­ci es­ra­ren­giz şe­kil­de ölün­ce, her­ke­si kor­ku sar­dı.

Tak­si­ci­ler bi­le an­ne­si­nin kö­yü­ne yol­cu gö­tür­mü­yor

                                 

Da­ha son­ra es­ra­ren­giz olay­lar bir­bi­ri­ni iz­le­di. Pu­tin’in ha­ya­tı­nı araş­tı­ran Rus ga­ze­te­ci Art­yom Bo­ro­vik or­ta­dan kal­dı­rıl­dı. An­ne ile rö­por­taj ya­pan İtal­yan ga­ze­te­ci An­to­ni­o  Ros­si öl­dü­rül­dü. Kö­ye gi­den on­lar­ca ki­şi es­ra­ren­giz şe­kil­de or­ta­dan kay­bol­du. Şim­di, o kö­ye tak­si­ci­ler bi­le kor­ku­sun­dan yol­cu gö­tür­mek is­te­mi­yor. 

Şenol KANTÜRK-BUGÜN GAZETESİ

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER