GÜNCEL
Nedim Şener : Rus elçi suikastinde FETÖ parmağı
Tarih
20 Aralık 2017
İzlenme
1016 Kişi
Bir yıl önce Ankara’da suikaste kurban giden Rus Büyükelçi Karlov cinayetinde Fethullahçı Terör Örgütü parmağı iyice belirginleşiyor. Şu ana kadar ortaya çıkan belge ve bilgilere göre tetikçi Fethulahçı Terör Örgütü, tetikçinin kullandığı parmağın adı polis Mevlüt Mert Alataş. O Fethullahçı Terör Örgütü’nün kripto suikast elemanı.
19 Aralık 2016 günü öldürülen Rus Elçi Karlov suikastinden hemen sonra polis memuru Alataş’ın, Suriye’de savaşan terör örgütlerinden El Nusra ile bağlantısı olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.
Hatta FETÖ mensubu katil polis memuru Alataş hakkında Suriye’de yaşananlara tepki gösteren “cihatçı yalnız kurt” benzetmesi yapanlar bile oldu. Alataş’ın Elçi’yi vurduktan sonra attığı sloganlar da bu iddiayı desteklemek için kullanıldı.
FETÖ’cü firari Emrullah Uslu başta, FETÖ üyeleri son hızla bu algıyı yaratmak için sosyal medya üzerinden harekete geçerken bir anda cinayeti El Nusra’nın üstlendiğine dair bir bildiri yayınlandı. Çok kısa süre sonra örgüt merkezi ve El Nusra’nın saha komutanları bildirinin sahte olduğunu, Karlov suikasti ile ilgilerinin olmadığını açıkladı.
Türk-Rus çatışması amaçlandı
yazının devamını okumak için tıklayınız
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ
Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER
YORUM YAPIN
Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.