GÜNCEL

Nedim Şener : Muhalif damacana…

Tarih
05 Ekim 2019
İzlenme
3144 Kişi

İki gündür sosyal medyanın değişmeyen gündemi; Hamidiye Su. Eğlenmek istiyorsanız bu konuda yazılanları okuyun. Sosyal medyada paylaşılanlara göre daha önce Hamidiye Su kullanan resmi ve bazı özel kurum ve şirketler İBB yönetimi CHP’ye geçince su almayı kesmiş.

Böylece iktidarın elindeki damacana bir anda muhalif olmuş; CHP’li belediye yönetimini desteklemek amacıyla ünlü ünsüz kim varsa daha önce ağızlarına koymadıkları Hamidiye Su tüketilsin diye gizli açık kampanya başlatmış.

Kutuplaşmanın insanları gerçeklikten bu kadar gülünç bir şekilde kopardığı sığ bir tartışma dönemi olmamıştır herhalde. Benzeri, geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir marketten “Torku” marka ürünleri aldığı sırada yaşandı.

hamidiye su ile ilgili görsel sonucu

Kutuplaşmanın bir tarafı, “Reis mesajı verdi bundan sonra Torku alıyoruz” diye yazarken karşı taraf, “Torku’yu artık ağzıma sürmem” diyordu. İşin aslı bunun alışılmış bir sosyal medya tartışması olduğunu, sokakta bir karşılığı bulunmadığını düşünüyordum.

Dün yaşadığım olay yanıldığımı gösterdi. Yıllardır, evimizin suyunu Bakırköy Osmaniye’deki Hamidiye Su bayiine bizzat gider alırım. Hem iyi hem ucuzdur. Kendin gidip alırsan 20 litrelik damacanın fiyatı 7 TL, eğer eve sipariş verirseniz fiyatı 11 TL.

Ben, damacanayı zar zor taşıyan gençleri görüp üzüldüğümden ve kimseyi yormak istediğimden kendim gidip almayı tercih ediyorum.

Allah akıl versin

Her hafta olduğu gibi dün de aynı Hamidiye bayiine gittiğimde biraz da gülerek “İşler nasıl gidiyor?” diye sordum. Görevli genç kız “Telefonlar durmak bilmiyor” demez mi? Böyle bir cevabı beklemiyordum.

Malum Bakırköy CHP seçmeni ağırlıklı bir nüfusa sahip, daha önce İstanbul Belediyesi yönetimi AKP’deyken Hamidiye Su markasına burun kıvırarak bakanlar, adeta bayiinin telefonunu kilitlemiş, neredeyse su yetişmiyormuş.

Görevli o yoğunlukta, “Acaba AK Partililer almayı kesti mi bilemiyorum?” dedi. Eminim AKP’liler de almayı bırakmıştır. Bu tartışmayı başlatan AKP iktidarı yönetimindeki resmi kurumların ve devlete bağlı kurum ve şirketlerin Hamidiye Su almaktan vazgeçmesi. Torku gibi bu kez Hamidiye Su arada kaldı; muhalifler Hamidiye Su’ya sahip çıkarken, iktidara yakın olanlar “muhalif” diye almıyor.

İktidar bu kutuplaştırıcı tutumu alınca muhalifler ağızlarına koymadıkları Hamidiye Su şişesi ve damacana resmi paylaşıyor. Sağduyu ve gerçekçilik sahibi yurttaş gitmiş, yerine tepkisel sığ politik insan gelmiş. Öyle olunca damacana bile politikleşiyor.

Dün aldığı suyu bugün almayan, dün burun kıvırdığı suyu bugün içen insan tipi yaratıldı. Ama Allah insana akıl fikir vermiş; bir ürün kimin ürettiğine bakmadan kaliteli ve ucuzsa tüketmek varken...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HURSİT DİLAVER

    07 Ekim 2019
    0 0
    sultan abdülhamıt nefretlileri bu suyu içmesin, çünkü her damacanada AZİZ VE CENNETMEKAN sultana bonus gidiyor.o da mutlu oluyor tabi..sultanın bonus hazinesi dolmuş.SEVENİM DE,SEVMEYENİM DE,SATIN ALDIKLARI HER DAMACANA İLE BANA BONUS GÖNDERİYOR.ONLARI ÇOK SEVİYORUM DİYOR.(BENİ AŞAĞIDAN ARADILAR.)
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER