GÜNCEL

Nedim Şener : Gelsin göstermelik kınamalar

Tarih
06 Ekim 2018
İzlenme
1102 Kişi

Bebek, çocuk, kadın demeden sivilleri katleden, polisleri, askerleri, korucuları tuzaklarla şehit eden terör örgütü PKK, dün yine alçaklığını gösterdi.

Terör örgütü PKK, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı askeri aracın geçişi sırasında asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi; 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 2 asker de ağır yaralandı.

Hayatlarının baharında alçak terör örgütü PKK’nın hedefi olan Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman çavuşlar Ali Hekim, Uğur Göksu, Neşet Gök, Süleyman Aydın, Okan Dinçer, Özgürcan İnce'nin mekanı cennet olsun, ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Yaralı iki askere de acil şifa dilerim.

PKK'lı teröristler önceden yola tuzakladığı patlayıcıyı kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdi; şiddetli patlama sonucu asfalt yolda 1.5 metre derinliğinde 4.5 metre çapında geniş bir çukurun oluştu.

11 aylık bebeği de katletti

Son zamanlarda sahadaki gücü zayıflayan PKK böylesine uzaktan kumandalı patlayıcılarla saldırılarını gerçekleştiriyor. Kısa süre önce de Hakkari Yüksekova’da astsubay eşi Serkan Karakaya'yı ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeğinin aynı yöntemle şehit etmişti.

Tüm bunlar olurken Türkiye’de hâlâ birileri hâlâ olan bitene gözünü kapatıp, “şiddetin her türlüsüne karşı” olduğunu söyleyerek, “saldırı nereden gelirse gelsin” gibi göstermelik kınamalar yapıyor. Bir de PKK’nın yarattığı ve sebep olduğu ölümleri görmezden gelip içine PKK’yı da katarak suni bir “Kürt sorunu” tartışması yapmak isteyenler var.

Ergenler gibi “demokrat” görünme çabası içinde olan bazıları, “anti-emperyalist” olduğunu iddia eden PKK’nın emperyalist Amerika tarafından kullanılan bir maşa olduğunu görmek istemiyor.

ABD’den PKK’ya yardım

Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG kontrolündeki terör oluşumuna 20 bin TIR ve 3 bin uçak dolusu silah ve mühimmat verdiğini dile getirmeye bile cesaret edemiyorlar. Bir de dış destekli terör sorununa “Kürt sorunu” demiyorlar mı?

Peki Türkiye’nin hâlâ “müttefik” dediği Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği ülkelerine ne demek gerekiyor. Bu ülkeler 15 Temmuz darbe girişinin arkasındaki FETÖ’yü terör örgütü olarak görmediklerini söylüyorlar.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER