GÜNCEL

Nedim Şener : Gazeteci dediğin hükümlü terörist, sen de bir yalancısın Özgür Özel

Tarih
28 Eylül 2022
İzlenme
2316 Kişi

Mersin Mezitli ilçesindeki polisevine 26 Eylül Pazartesi akşam saat 22.45 sıralarında iki kadın terörist tarafından saldırıda bulunuldu ve polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, biri polis memuru olmak üzere dört kişi de yaralandı. Öncelikle şehidimizin mekânı cennet olsun, yaralılara şifa dilerim.

Olayın yaşanmasından bir kaç saat sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının detaylarını şöyle açıkladı: “İki kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor.4 bekçi arkadaşımız acil bir şekilde intikal edip çatışmaya giriyorlar.

2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de içinde patlayıcı olan sırt çantalarından geliyor, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayıp kendilerini patlatıyorlar.

Bu esnada bir polis arkadaşımız ağır yaralanıyor. Arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor.”

 ‘ZOZAN TOLAN’ KOD ADLI TERÖRİST

Bir süre sonra da, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin kimliği açıklandı. Kendini patlatan teröristlerden birisinin “Zozan Tolan” kod adlı “Dilşah Ercan” olduğu anlaşıldı.

Terörist Dilşah Ercan, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunmuş. Terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıkmış.

Örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katılan Ercan, Irak’ın kuzeyi, Kandil’de eğitim aldıktan sonra örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet göstermiş.

Dün, teröristlerden Dilşah Ercan hakkında değişik ayrıntılar çıktı ortalığa.

GAZETECİ KİMLİKLİ TERÖRİST

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Özgür Özel, Veli Ağbaba, Nurettin Demir tarafından 2012’de hazırlanan, “Türkiye’de Tutuklu Gazeteciler” isimli raporda, PKK’ya yakın Azadiya Velat isimli gazete çalışanı olarak ismi yer almış.

CHP’li milletvekilleri, “gazeteci” listesine aldıkları Dilşah Ercan’ı şöyle tanıtmış:

“Adı-Soyadı: Dilşah Ercan.

(Şakran Kadın Kapalı Cezaevi-İZMİR/ PKK-Örgüt üyeliği suçlamasından hükümlü.)

Kişisel Bilgiler: Lise mezunu.

Tutuklanma Tarihi ve Süresi: 2.5 yıldır cezaevinde.

Tutukluluk Nedenleri (İddianame): Azadiya Welat gazetesinde muhabirlik yapmasının tutuklanma nedenleri arasında olduğunu belirtiyor. Örgüte ilişkin propaganda, yürüyüş, gösterilere katılmaktan ve kanuna muhalefet suçlamalarından hükümlü. Tüm teknik eşyalarının (kamera-fotoğraf makinesi) dosya içine katılıp suç kanıtı sayıldığını belirtiyor. Sırt çantası da suç kanıtı sayılmış. Yaptığı haberler de kanıt olarak gösterilmiş.”

SAVUNURKEN YALAN SÖYLÜYORLAR

CHP’nin hazırladığı raporda, “gazeteci” diye savunduğu kişinin eli silahlı bir terörist çıkması üzerine CHP milletvekili Özgür Özel, kameraların karşısına geçmiş, 10 yıl önceki raporda adı geçen birisinin bugün terör eylemi yapmasından dolayı sorumlu olmayacaklarını anlatmış.

Evet belki yargılaması devam eden birisi olsa kabul edilebilir ancak o tarihte de PKK üyeliğinden ceza almış. Kendilerinin hazırladığı o raporun hem 49’uncu sayfasındaki listede hem de 95’inci sayfasındaki mektubunda, PKK terör örgütü üyeliğinden hükümlü olduğu yazıyor.

BUGÜN DE PKK SÖZCÜSÜ DEMİRTAŞ’I SAVUNUYORLAR

Bir de açıklamasında, benim adımı anarak şunları söylüyor: “Bu raporda 188 gazetecinin ismi var. Bunun içinden Meclis’te şu anda üç milletvekili var. İki tane de Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal da geçen dönem bizim milletvekilimizdi. Bu raporda Tuncay Özkan var, Mustafa Balbay var, Hikmet Çiçek var, Yalçın Küçük var. Nedim Şener var, Nedim Şener’le görüşülmüş. Barış Penlivan var, Barış Terkoğlu var, var oğlu var.”

Ben 3 Mart 2011 günü gözaltına alındım, 6 Mart 2011 günü tutuklandım, 12 Mart 2012’de de Silivri Cezaevi’nden tahliye edildim.

Peki bu rapor ne zaman hazırlandı ve ne zaman kamuoyuna açıklandı. Onu da raporun 18 sayfasındaki “Kapsam” başlığı altındaki bölümden okuyalım:

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • kulo

    29 Eylül 2022
    0 0
    Nedim bey hiç yakıştıramadım size, bu şahs-ı necasete sadece "yalancı" diyerek çok büyük aşağılamışsın. senin ki 4 yıldızlı bir generale çavuş demek gibi bi tahkir olmuş. elinizi, dilinizi, kaleminiz bu kadar korkak alıştırmayın ki sizin ne kadar yürekli olduğunuzu 15 temmuz gecesi eli silahlı hainlerin boğazlarını sıkarken hepimiz gördük, kendinize haksızlık ettirmeyin. saygılar.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER