GÜNCEL

Murat Bardakçı : Pandemiyi, Kraliçe’nin ölümünü, Ukrayna savaşını ve hattâ artık vergilendirileceklerini bile bilemediler ama hâlâ konuşuyorlar!

Tarih
27 Ekim 2022
İzlenme
834 Kişi

Geçen gün güneş tutuldu ya, şimdi “astrolog” denen zamane falcılarına gün doğdu; tutulmanın hangi burcu nasıl etkileyeceği konusunda ahkâm kesip duruyorlar...

Daha önce de yazmıştım: Burçların ve yıldızların konumlarına bakıp gelecekten haber verdiklerini iddia eden “astrolog”lar elli küsur sene öncesinin Hacıhüsrev’indeki “baklacı kadın” denen falcıların modern versiyonlarıdır! “Arap Bacı”, “Gürcü Bacı”, “Kanber Bacı”, “Hacıhüsrevli bilmemne bacı” gibisinden isimler takınıp fal niyetine bakla atan hatunlar sık sık gazetelerde arz-ı endâm eder, özellikle de her yeni yıl öncesinde kehanet üstüne kehanet yumurtlarlardı ama uydurduklarının hiçbiri çıkmaz, hattâ tam tersi bile olur ama hatunlar da, onlara sayfalar dolusu yer veren gazeteler de bu işin palavradan ibaret kaldığını bildikleri halde yayına devam ederlerdi.

Devir değişip modern çağa girdik; baklacı kadın zihniyeti de zamana uydu, bu iş Hacıhüsrevli kadınların tekelinden çıkıp üniseks hâle geldi, “astroloji” adını takındı ve ortalığı kerametleri kendilerinden menkul kadın-erkek “astrolog”lar sardı! Artık sadece gazetelerde değil TV’lerde ve internet sayfalarında zuhur ediyor ve güya istikbalden haber veriyorlar! Yok efendim güneş dana burcuna girmişmiş, yükseleni öküz olanlar bundan çok etkilenirlermiş, duygusal bakımdan kanat çırpacak kadar mutlu olurlarmış ama bu durum manda burcu erkekleri için çok kötü imiş, şakır şakır boynuzlanma yahut iflâs etme ihtimalleri yüksekmiş, hele katır burcunun önümüzdeki ayın bilmemkaçında Jüpiter’in tacizinden sonra devenin altında kalması ile çok daha önemli değişiklikler yaşanacakmış ve deve ile katırların başları büyük belâda imiş!

HERŞEYDE ÇUVALLADILAR!

Baklacı kadınlar ve adamlar, güneş tutulmasının ardından iki günden buyana yine heryerdeler! Yükselen burç, patlayan burç, çatlayan burç, bilmemne eden burç, vesaire masallarına devam ediyorlar; “Falanca burç filâncanın etkisine girecek, balıklar akreplerin tepesine edecek, oğlaklar kovaları ş’apacak, başakların başı zaten belâda ama terazilere gün doğdu, hele yengeçlerin işi iş” gibisinden saçmalıkları sıralayıp duruyorlar ve işin asıl vahim tarafı, geleceği kimsenin bilemeyeceğini hatırlarına getirmeyen dünya kadar safdilin bu gevelemelere inanması...

Son senelerde dünyada geçmişte örneklerine pek rastlanmayan çok önemli gelişmeler yaşadık; meselâ pandemi etrafı kırdı geçirdi, Ukrayna’da savaş çıktı ve bu arada Kraliçe Elizabeth de göçüp gitti...

“Astrolog” unvânını takınan modern baklacıların birinden olsun bu hadiselerin yaşacağına dair açıkça tek bir söz işittiniz mi?

İşitmediniz ve zaten işitemezsiniz, zira insanoğlu geleceği bilemez, bildiğini iddia edenler de bilemedikleri için süslü ve karmakarışık ifadelerin gerisine saklanıp anlaşılmaz sözler eder ve bir alay lâf uydururlar. Bu işi yaparken başta ölüm olmak üzere bazı şablonlardan istifade ederler, meselâ “Önümüzdeki yıl akrep filânca burca girdiğinde çok önemli biri ölecek” buyururlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER