GÜNCEL

Murat Bardakçı : Koç, Hacı Bayram-ı Velî ve Yahudilik

Tarih
07 Haziran 2018
İzlenme
8969 Kişi

TÜRKİYE üç günden buyana 24 Haziran seçimlerini unutup Ali Koç’un Fenerbahçe’ye başkan olmasını konuşuyor. Ali Bey’in taraftarları bayram yaparken, bir kesim de sosyal medyada ortaya tuhaf iddialar atarak yeni başkana veryansın ediyor...

Koç ailesi, dolayısı ile Ali Koç güya safkan Yahudi imiş ve geçen pazar yapılan seçim ile Fenerbahçe’nin yönetimi Yahudilerin eline geçmiş!

Bu sözleri edenlerden şimdi ben de nasibimi alıyorum... İki buçuk sene önce Mustafa Koç’un vefatının ardından “Koç ailesinin ceddi Hacı Bayram-ı Velî’dir” diye yazmamı dillerine doluyor, yalan söylediğimi ve benim de Yahudi olduğumu iddia ediyorlar.

Yahudiliğimi iddia etmekle kalsalar iyi... Ne siyonistliğimi bırakıyorlar, ne dönmeliğimi ve ne de masonluğumu!

Baştan aşağı yanlış olmasına rağmen doğru zannedilip inanılan ve hattâ iman edercesine sahiplenilen hatâlı bilgileri düzeltmenin yeni birşeyler öğretmekten kat be kat zor, hattâ imkânsız olduğunu gayet iyi bilirim ama tekrar yazmadan edemeyeceğim:

PARİS’TEKİ TORUNLAR

Senelerdir tekrar edilen ve bazı kişilerin maalesef inandıkları bir palavra vardır: Vehbi Koç ile ortağı Bernar Nahum’un babaları Osmanlı İmparatorluğu’nun 1909 ile 1920 seneleri arasında Hahambaşısı olanHaim Nahum’dur. Haim Nahum siyonist hareketin liderlerindendir, bu yüzden Lozan görüşmelerinde İsmet Paşa’nın danışmanlığını yapmıştır ve Koç ailesinin sermayesi Vehbi Bey’in “babası” Haim Nahum’un Osmanlı Bankası’ndan yürüttüğü altınlardır!

Neresini düzelteceksiniz? Hahambaşı Haim Nahum’un siyonist değil, tam tersine antisiyonist olduğunu mu, siyonizm ile mücadele için cemiyetler kurup yayınlar yapması yüzünden Avrupa’daki teşkilâtların Nahum’un ayağını kaydırmak maksadıyla her türlü çabayı gösterdiklerini mi, Lozan’da bulunmasının sebebinin Batı’daki geniş çevresinden istifade etmek düşüncesinin bulunduğunu mu, yoksa Haliç’te orta halli bir esnafın oğlu olan ve sonradan Vehbi Koç ile ortaklık kuran Bernar Nahum ile Hahambaşı Haim Nahum arasında soyadı benzerliğinden başka bir alâkanın vârolmadığını mı, hangisini?

Ben, İstanbul’dan ayrılmasından sonra Kahire’ye yerleşen ve Mısır’ın Hahambaşısı olan Haim Nahum’un Paris’te yaşayan oğlu Jojo Nahum’u uzun seneler önce tanımıştım. Hem de nerede bilir misiniz? Sultan Vahideddin’in torunlarının evinde... Dedeleri tahta çıktığı zaman imparatorluğun hahambaşısı olan Haim Nahum’un ailesi ile sık sık görüşürlerdi, zaten “Bu Yahudi, bu Ermeni, bu bilmemne...” gibisinden tuhaf ayırımları da bilmezlerdi...

TARİH KURUMU YAYINLADI

Şimdi, Koç ailesinin Hacı Bayram-ı Velî ile alâkasını tekrar yazayım:

Vehbi Koç’un çocukları hem anne, hem de baba, yani Vehbi Bey ve Sadberk Hanım tarafından Anadolu tasavvufu ile Melâmetîlik’in en önemli isimlerinden olan ve İkinci Murad zamanında yaşayan Hacı Bayram-ı Velî’nin soyundan gelirler. Rahmi Koç bu büyük evliyanın 19., Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç da 20. göbekten torunlarıdır.

Bunu sadece ben söylemiyorum, Türk Tarih Kurumu, yani Türkiye’nin en önemli tarih müessesesi söylüyor! Hacı Bayram-ı Velî ile alâkası soyadından da belli olan rahmetli büyükelçi Fuad Bayramoğlu’nun Kurum tarafından 1983’te yayınlanan “Hacı Bayram-ı Velî. Yaşamı, Soyu, Vakfı” isimli iki cildlik koskoca eserindeki şecereye, özellikle de kitabın 112. ve 113. sahifelerine bakarsanız, bağlantıyı görürsünüz. Soyağacının yine Fuad Bey tarafından günümüze uzanan nesillerin ilâvesi ile son hâle getirilmiş şekli de İstanbul’da, Sadberk Hanım Müzesi’nin duvarlarındadır!

 

Bu konuyu tekrar yazmamın sebebi, ailenin yahut Ali Koç’un avukatlığına yahut silâhşörlüğüne soyunmam falan değil, sadece yakinen tanıdığım bu aileye ve daha başka ailelere, hattâ bana karşı suç isnadı gibi yöneltilen asılsız ırk ve soy yakıştırmalarının artık illâllah dedirtmesidir!

Sözlerim, bu “Yahudilik” masalına körükörüne inananlaradır: Memlekette son senelerde türeyen kerâmetleri kendilerinden menkul, mâlûmatları ise zeminden de aşağıda, çukurda olan bazı adamlar menfaat elde etmek maksadıyla cehaletinize cehalet katmak için ellerinden geleni yapıyor, sizleri yalan-yanlış şeylere inandırıyor, bu sayede hem ceplerini dolduruyor, hem de “üstad” havalarına bürünüp caka satıyorlar!

Bu adamların söylediklerine körükörüne inanarak onlara pâye vermeyin, ufak bir zahmete katlanıp okuyun, öğrenin ve menfaatleri uğruna kafalarınızı hurafelerle doldurmalarına “Yeter!” deyip yalanlarını suratlarına çarpın!

Aksi takdirde, istikbâlimizi derin bir karanlık bürüyecektir

yazının devamı



 


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Kiremit

    11 Ağustos 2018
    0 0
    Cumhuriyet kurulurken Ankara da catilardan birer ikiser kiremit toplanarak devlete satilan! Cumhuriteti kuranlarin zengin ettigi Koç dan mi bahsediyorsun? Atasi Haci Bayram'a olan saygisindan mi Rum patriginin elini opmus Koç ?
  • C.K

    08 Haziran 2018
    0 0
    Sayın Bardakçı eyvallah. Aidiyetten ziyade faaliyette önemli değilmi. Gezi olayını ve Ali Koç un otelinden yapılanlar aklıma geliyor. Bir de Ramzan da milletine önünde aşikar su içmek.(bunu eskiden gayri müslimler bile yapmazdı) saygılar...
  • örgü

    07 Haziran 2018
    2 0
    fetö ananasları hangi aileye göndermişlerdi acaba bu aileye zengin oldukları için mi dokunulamıyor?
  • undefined

    07 Haziran 2018
    0 0
    Tarihi savaşı kazananlar yazar.Neyi okuyacağız.
  • Selahaddin

    07 Haziran 2018
    4 0
    Ecdadi temsil liyakatiyla biz yine de Kadir Misiroglu'na saygi duyar itibarini Koç'lardan yuksek tutariz. Eskiler hatirlar, televizyonda Vehbi Koç'un gunluk yasantisi gosterilmisti. Koc efendi eline aldigi viski sisesinden bardagina doldurup bir dikmede icmisti ve arkasindan seccadesine yuruyup uzerinde namaza durarak laik ve kemalist telnolojiyi ornek davranisiyla Turkiye'ye gostermisti. Bu arada, namaz kilan Yahudi gormek isteyen youtube'a bakabilir.
  • Nusret

    07 Haziran 2018
    4 0
    Arap isyanını yapan şerif Hüseyin'di. “Ey kızım Fatıma! Babam peygamber diye güvenme Rabbine karşı kulluk vazifeni yap eğer Allahtan nefsini satın alamazsan vallahi ben bile senin namına hiç bir şey yapamam.” Yani bu koçların hangi soydan geldiği değil , soyunun temiz damarı gibi davranmadığından insanlar bunlara bu yakıştırmaları yapıyor.
  • tarık

    07 Haziran 2018
    1 1
    yalan söylüyorsun
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER