GÜNCEL

Mete Yarar : Çevreye verdiğimiz zarar için sizden özür dilemiyoruz

Tarih
05 Ocak 2017
İzlenme
5614 Kişi
Özel görev kuvvet gruplarının Fırat Kalkanı’ndaki 135’inci günü ve El Bab’ın teröristlerden temizlenme operasyonu çıkarılan bütün engellere rağmen sürdürülmeye devam ediyor. Hava şartlarının zorlayıcı koşullarına rağmen operasyon, El Bab’ın iç mahallelerine doğru ilerletilmeye çalışılıyor.

Müttefikler Suriye’de neden bulunduklarını unuttukları için de Fırat Kalkan’ı Harekatı milli imkan ve kabiliyetlerle devam ettiriliyor. IŞİD’i bitirmek için gelenler, buna fırsat oluşturacak en büyük hamle karşısında sessiz kalmayı tercih edebiliyorlar. Bizim için çok sürpriz mi?

Darbe gecesi emekli bir Amerikalı generalin toplantıda yapmış olduğu sözleri bir hatırlayalım; “şu anda ben burada konuşma yaparken Türkiye’de askeri müdahale oluyor. Askeri müdahaleyi yapanların ilk açıklaması ise, BM ve NATO yükümlülüklerimize sadık kalacağız şeklinde” diyor. İşin açıkçası adamların derdi söz dinleyen bir Türkiye yönetimi. Bunu, darbe öncesi ABD’de yayımlanan birçok yazıda da gördük. Türkiye için kullandıkları ortak ifade, “kontrol dışına çıkan NATO ülkesiydi”.

***

Evet, kendi başımıza milli kararlar alıyoruz; beslediğiniz PYD ile mücadele ediyoruz. Çıkartmak istediğiniz mezhep savaşına engel olmak için Rusya ve İran ile ortak masaya oturuyoruz. Evet, sizin için değil milletin ordusunun generali olduğunu hatırlayanları ordunun yönetimine getiriyoruz. Ortak çalıştığımız generaller tutuklanıyorlar diye açıklama yaptığınız kişiler yerine siyasetten emir alan subayları tercih ediyoruz.

Çevreye verdiğimiz zarar için de sizlerden özür dilemiyoruz. Bizi dize getirmek için yeni yokluklar yaratacağınızın farkındayız. Hava desteği vermeyeceğinizi, El Bab’la ilgili olarak yeni bir psikolojik harekat çalışması yaptığınızın da farkındayız.

El Bab’da yürütülen operasyonun içinde sivil kayıpların çok yüksek olduğu yalanını PKK ve FETÖ’ye yakın kaynaklar üzerinden Avrupa ve ABD basınına servis ettiğinizin farkındayız. Milli olan komutanları köşeye sıkıştırmak için uluslararası baskı unsurları kullanarak aba altından sopa gösterdiğinizi de biliyoruz.

***

Özel kuvveti bu haftalarda kurtların önüne atıp parçalatmak için de psikolojik altyapı hazırlıyorsunuz. Ama bu millet dirilişini yaşıyor, yani sizin anlayacağınız, kimseyi size kaptırmayacak kadar uyanık.

El Bab’da mücadele eden Mehmetçiğine elleriyle yemek hazırlayıp gönderen, namazında dualarına onları dahil eden, TV’de gördüğünde kınalı kuzularım diye gözyaşı döken bir halkı yarattığınız yokluk ile terbiye edemezsiniz.

Bizi tanımak istiyorsanız şu sözümüzü bir kenara not edin; “biz müttefiklikten anlamayız, biz dost veya düşman üzerinden okuma yaparız.”

Tercih sizlere kalmış.

Bize düşen görev de sahada kazanılanları masada korumak ve milli olanlara kalkan olmaktır.

Karar
5 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER