SİYASET

Mehtap Yılmaz : Öz yönetimci HDP’liler, ne yüzle milletvekili maaşı alıyor?

Tarih
18 Aralık 2015
İzlenme
1585 Kişi

HDP’li vekiller, demokrasi diyor, halka sormadan “öz yönetim” ilan ediyor.

HDP’li vekiller, hem “öz yönetim” ilan ediyor, hem de savaş açtıkları TC’nin verdiği maaşı cebe indiriyor.

HDP’li vekiller, “devlet kesesinden” beslenirken, bir yandan da devlete hırlıyor, kendilerini besleyen devlet elini ısırıyor.

HDP’li vekiller bir yandan devlet otoritesini reddedip, “Öz Yönetim” ilan ederken, diğer yandan meclis koridorlarında bu devletin milletvekili olarak dolaşıyor.

HDP’li vekiller, kendi çocuklarını kolejlerde, özel üniversitelerde okuturken, sokaklarda terörize ettiği Kürt gençlerinin canına okuyor.

HDP’li vekiller, kendi çocuklarını lüks hayatlar içerisinde yaşatırken, Kürt çocuklarını dağa gönderiyor.

HDP’li vekiller, çocuklarını “hendek” savaşlarına, sokak çatışmalarına göndermezken, Kürt gençlerini terörize edip ölüme gönderiyor.

HDP’li vekillerin çocukları yaşarken, terör kurbanı çocuklar, toprağa gömülüyor.

HDP’li vekiller, sözde “özgürlük”, “eşitlik” mavallarıyla Kürtleri sokağa kışkırtırken, kendi çocuklarıyla, Kürt militanlar arasındaki “eşitsizlik” gittikçe derinleşiyor.

 

HDP’li vekillerin kızları pahalı köpekleriyle poz verirken, Mardinkapı Mezarlığı’nda yaşayan yüzlerce kız çocuğu, ailesini mezarları sulayarak geçindiriyor.

HDP’li Demirtaş, kendi çocuklarını el bebe gül bebe büyütürken, PKK’nın Suruç’ta katlettiği onca gencin “cesedini” siyasi malzeme olarak kullandıktan sonra beş yıldızlı otellerde havuz keyfi yapıyor.

HDP’li vekiller, Ankara Katliamı’nın jurnalini aldıkları halde sessizce “canlı bombanın” hedefine ulaşmasını seyredip, sonra da düzenlediği protesto eyleminde utanmazca sırıtıyor.

HDP’li vekiller, kendi çocuklarını gözü gibi korurken, Diyarbakır’da “zorla” dağa götürdüğü küçük yaşta çocukların anaların feryatları arasında, “utanmadan” kadın haklarından, kadına yönelik şiddetten söz ediyor.

HDP’li vekiller, lüks evlerinde ailece keyif çatarken, Kobani’de eğittikleri militanlar Kürtlerin evlerine dalıyor, kafalarına keleş dayıyor, kadınlarına, kızlarına dokunuyor.

HDP’li vekiller, lüks hayatlar içerisinde saltanat sürerken, yurtdışında yaşayan hücre evlerindeki PKK’lılar, koğuş sistemi içerisinde yatıp kalkıyor, makarna, nohut, fasulye ve sigara parasına talim ediyor.

HDP’li vekiller, polise “defolun buradan” diyecek kadar en küçük bir dış müdahaleye tahammül edemezken PKK’nın dağ kadrosu, Sur içinde, Cizre’de, Nusaybin’de yaşayan Kürtlerin evlerini “yolgeçen hanı” gibi kullanıyor.

HDP-PKK, en ballı dönemini yaşarken, güçlendikçe güçlenirken, herkesin “sopası”, herkesin “tetikçisi” olurken, Kürtler yoksullaştıkça yoksullaşıyor. Sadece Diyarbakır’da, dört yüzü aşkın esnaf, iflas bayrağı çekiyor. Evine ekmek götüremiyor.

HDP’li vekiller tok karna, Kürtler aç karna uyuyor.

HDP’li vekiller güvende, Kürtler silahların gölgesinde yaşıyor.

HDP’li vekiller evlerinde, Kürtler valizleri ellerinde göç ediyor.

HDP’li vekiller yaşıyor, Kürtler ölüyor.

HDP’li vekiller Kürtleri sadece kullanıyor, istismar ediyor. Kürtlerin cesetleri üzerinden menfaat devşiriyor.

Rusya, İran, Esed, FETÖ ittifakı HDP-PKK’yı, AK Parti iktidarın ensesinde Demokles’in kılıcı gibi sallayarak, Ortadoğu’da etkisiz eleman haline getirmeye çalışıyor.

Kürtler, bir an önce yurduna yuvasına dönmek istiyor ama FETÖ’nün yardım ve yataklık ettiği HDP-PKK, Esed’in, İran’ın, Gülen’in intikam silahı olarak, bölgede bir tehdit unsuru olarak kök salmayı umuyor.

ÇÖZÜM NASIL SAĞLANIR?

Diyarbakır’da, Cizre’de, Nusaybin’de vs...

Emniyet güçleri, terörden temizlenen bölgeden bir süre geri çekilmemeli...

Halkı PKK zulmüyle baş başa bırakmamalı, güvenilirliğini yitirmemeli...

Hendek kazan belediyeler, yargı önünde hesap vermeli...

Teröre yardım ve yataklık edenler, bedel ödemeli...

“Öz Yönetimci” HDP’li vekillerin, milletvekili maaşları kesilerek, onlar yüzünden mağdur olan Kürtlere yardım olarak gönderilmeli. Şehit ailelerine yardım olarak gönderilmeli.

Terör örgütü PKK, FETÖ, DHKP-C gibi örgütlerin, birbiriyle stratejik, ekonomik ve politik bağları kesilmeli.

2005’ten bu yana bölgede PKK’ya istihbarat, lojistik, sermaye sağlayan, PKK unsurunu devlete karşı “yaptırım” aracı olarak kullanan FETÖ bitirilmeli.

Terör örgütleri birbirine bağlı! FETÖ biterse PKK’nın, DHKP-C’nin, PKK ve DHKP-C biterse de FETÖ’nün eli zayıflayacaktır.

Bana göre bölgenin selamete çıkması için mutlaka tüm terör unsurlarına karşı eşzamanlı bir terörle mücadele...

YeniAkit
18 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER