SİYASET

Mehmet Barlas : Trump Maduro’ya düşman ama Kim Jung-un’a adeta âşık

Tarih
26 Şubat 2019
İzlenme
1077 Kişi
Dünyada da Türkiye'de de artık her şey açık açık konuşuluyor. Sahtekarlık artık müşteri bulamayacak. Ayıplı olsalar da herkes gerçekleri seslendiriyor. Utanmazlık en fazla yükselen değer şimdi.

Maduro mu Kim Jung-Un mu?
Şu Amerika'ya ve Trump yönetimine bir bakın... Bütün dertleri Venezuela'da bir darbe yapıp seçilmiş Başkan Maduro'yu devirmek değil mi? Trump'ın yardımcısı Pence, Venezuela'ya hangi zecri tedbirleri uygulayacaklarını açıklamak üzere bugünlerde... Ve Başkan Trump da aynı anda Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un'a Twitter'dan övgüler düzüyor. "Başkan Kim, Kuzey Kore nükleer silahsız da dünyanın en büyük ülkelerinden biri olacak" diyor.

Siyasi hanedan
Seçilmiş Maduro'yu devirmek için Venezuela'ya her şeyi yapmayı planlayanAmerika, buna karşı bir siyasi hanedanın son varisi olan Kim Jung-un'a neredeyse ilanı aşk ediyor. Yeni dünyanın gerçeklerinden biri de bu tablo değil mi? Avrupa Birliği üyeleri de, Latin Amerika ülkeleri de Venezuela konusunda, Trump ile aynı çizgide değiller mi?

Korsanlık
Yani mesele Maduro meselesi değildir. Maduro'yu başarısızlığa iten ve petrol zengini Venezuela'yı iki dilim ekmeğe muhtaç eden uluslararası düzendir asıl mesele... Mesele uluslararası ilişkilerde korsanlık modelinin uygulanmasıdır.

HDP ile Saadet birlikteler
Türkiye'de de artık siyasi sahtekarlıklar sona eriyor. Artık "Kim kiminle beraber"benzeri bilmecelere gerek yok. İş o noktaya geldi ki, Şanlıurfa'da Halkların Demokratik Partisi (HDP), büyükşehir ve 3 merkez ilçe belediye eşbaşkan adaylarını Saadet Partisi (SP) adayları lehine geri çekti. HDP il yönetimi, merkez Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye ilçeleri ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylıklarını 'çatı' adayı olarak yorumlanan adaylara destek vermek amacıyla geri çektiklerini açıkladı.

Erdoğan haklıymış
HDP madem hiç sakınmadan Saadet Partisi ile birlikte oluyor, CHP'nin veya İYİParti'nin HDP ile beraberliğini gizlemek artık anlamsız değil mi? CumhurbaşkanıErdoğan'ın konuşmalarında yer alan iddiaların gerçekliğini de kanıtlıyor HDP ile Saadet Partisi'nin birliktelikleri.
"-Kandil emrediyor, onun güdümündeki parti aracılığıyla CHP bunları yerine getiriyor. Terör örgütü mensupları bu ilişkiyi açıkça ifade ediyorlar."

YAZININ DEVAMI

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER