SİYASET

Mehmet Barlas : “Davutoğlu CHP’li olarak AK Parti’yi eleştirseydi çok etkili olurdu”

Tarih
23 Nisan 2019
İzlenme
3166 Kişi
Trump Amerika'sının oynadığı dünyanın kabadayısı rolü, şimdi de İran'a dönük Amerikan yaptırımları ile sahnelenecek...
Donald Trump, İran'a yönelik yaptırımlarda Türkiye dahil sekiz ülkeye tanınan muafiyetin uzatılmayacağını resmen ilan etti.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, bu ülkelere tanınan muafiyetin süresinin dolduğu ve mayıs ayından sonra uzatılmayacağı belirtildi...

Yeni çatlaklar
Bakalım bu yeni dönemde Türkiye nasıl etkilenecek?
Amerika ambargosu var diye Türkiye İran'dan alımlarını kesecek mi? Ya da bu ambargonun İran ekonomisine ve dolayısıyla istikrarına ne tür etkiler yapacağı da ayrı bir endişe konusudur.
Önümüzdeki aylarda Amerika ile yaşanması muhtemel olan S-400'ler krizine ek olarak bir de İran ambargosunun devreye girmesi, Türk-Amerikan ilişkilerinde muhtemel yeni çatlakların habercisidir.

Davutoğlu'nun eleştirileri
İç siyasetteki en önemli gelişme ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun nihayetsabır taşının çatlamış olmasıdır.
Davutoğlu Facebook hesabından yayınladığı uzun ve kapsamlı eleştirilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem halktan kopmaya başlayan tutumunu hem de partili Cumhurbaşkanı konumunu eleştirdi.

Sürüklenen AK Parti
Davutoğlu'na göre "2013 yılında Gezi olayları ile başlayan, 17/25 Aralıkkomploları ile devam eden, çukur eylemleri ile tehlikeli boyutlara ulaşan ve nihayet 15 Temmuz hain darbe girişimi ile zirveye çıkan iç gerilimlerülkemizi vizyoner ve atılımcı pozisyondan reaksiyoner ve savunmacı bir pozisyona sürüklemiştir."

Kapsamlı eleştiriler
Kendisinin Genel Başkan ve Başbakan olarak AK Parti'yi yönettiği iki seçime de vurgu yapan Davutoğlu, bir CHP'linin şimdiye kadar seslendiremediği içerikli ve kapsamlı eleştirilere, mesajında yer verdi. Bu konuda düşüncelerine başvurduğumuz deneyimli bir siyasi gözlemci şu görüşlerini seslendirdi:

Keşke CHP'ye girseydi
"-Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın varlığında AK Parti'debir yer sahibi olması pek mümkün değildir.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • vatandaş Hasan

    29 Nisan 2019
    0 1
    dost olan hatayı yüze söyler,söylediğide karşısındakine acı gelir.ama gerçeklerdir.bu acı sözler,15 yıldır bu partiyi destekleyen insanlara ne oldu da AKP den vaz geçmeye başladılar.bunu idrak etmek istemeyen bir düşünce kaybetmeye mahkumdur.dolar 6 tl olmuş sen hala ekonomik olarak bizi çökertemiyecekler diyebiliyorsan ve bu sözede milletin inanacağını sanıyorsan bu iş bitti geçmiş olsun.bence Davutoğlu çok iyi bir AKPli.
  • Saygı

    24 Nisan 2019
    2 0
    AK partinin çok büyük hatasıdır bu, 1-Önce bu adamlara güvenin diyor sonra kendi adamlarını harcıyor. 2-sadece harcasa sıkıntı yok yani varsa bir kusuru partiden kov ve yargıya ver. 3-Yoksa bir sıkıntısı bu zevatların bu defa insanlarda partiye olan güven kayboluyor. Bu yüzden Reis diyor herkes parti hain üçkağıtçı dolu gibi izlenim var bence felaket...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER