SİYASET

Mehmet Barlas : Cumhurbaşkanı’na göre Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal genel başkan olamazmış

Tarih
27 Kasım 2019
İzlenme
851 Kişi
CHP'deki "Kumpas skandalı"na diğer partilerin ilgisiz kalmaları elbet mümkün değildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dilinde kemik olmadığı ve her fırsatta çoğu asılsız olan suçlamalarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı düşünülünce, kendi kazdıkları kumpas kuyusuna düşmelerini her halde Erdoğan da yorumlayacaktı... Cumhurbaşkanı Erdoğan dışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, çok derinlikli bir Kılıçdaroğlu tahlili yaptı.

İdeal genel başkan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmanın en çarpıcı cümlesi şöyleydi:
"Hiçbir CHP'liye telkinde bulunmadım çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal genel başkan olmaz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan kumpas skandalının sonucunu şöyle anlatıyor:

Orta oyunu bitti
"Düştükleri durumu çocukları eğlendirmek için söylenen bir tekerlemeyle izah edelim. İddianın sahibi belli değil, iddiaya konu kişi belli değil, en sonunda işi 'yandı bitti kül oldu'ya getirdiler, taht savaşlarını, komplo teorilerini gölgede bırakan bir oyun seyrediyoruz. Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş önce bizden sonra itham ettiği kişilerden özür dilemek olmalıdır. CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti."

Bahçeli çok sert konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kumpas skandalını tahlil ederken kullandığı ifade ise çok sertti. Şöyle diyordu Bahçeli:
"Kendi partisindeki alaborayı göremiyor, görmek istemiyor. Bay Kemal'in suyu ısınıyor, kendisine alternatif oluşturma süreci farklı metot ve kanallarla devam ediyor... Fakat bir gerçeğin altını tekraren çizmek isterim: Kılıçdaroğlu milli güvenlik sorununa dönüşmüştür. CHP'nin gelenekleri ve gerçekleri bu şahsı artık taşıyamıyor."

Densizliği tavan yaptı
"Dilinin ayarı kaçtığından densizliği de tavan yapmış durumda. Terör örgütleriyle girdiği mesai onu çuvallatmış, Atatürk'ün ahı tutmuştur.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER