SİYASET

Mehmet Barlas : Amerika’nın Gülen’i iade etmesi gecikebilir...

Tarih
14 Ağustos 2016
İzlenme
1827 Kişi
Amerika'dan Fetullah Gülen'i 'ye vermesini isterken, herhalde Amerika'nın normal koşullar içindeki bir ülke olduğunu varsayıyoruz.
Kafamızdaki Amerika, 1999'da Abdullah Öcalan'ı Kenya'da yakalayıp
'ye teslim eden bir ülke...

Kafası karışık Oysa Amerika'nın kafası çok karışık şu anda... Kasımdaki başkanlık seçimine uzanan kampanyada rakiplerin birbirleri hakkında söylediklerini dinlerken bu kafa karışıklığının çapını daha iyi anlıyorsunuz... Genel olarak Donald Trump başkan seçilirse bunun Amerika ve dünya için bir felaket olacağını söyleyenler, Demokrat aday Hillary Clinton konusunda da hiç iyimser değiller.
Şimdi bu kafası karışık ülkenin
Türkiye'deki her karanlık işte parmağı olan ve sonunda müritlerine darbe teşebbüsü bile yaptıran Fetullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmesini bekliyoruz.

Gülen-CIA
Ama aynı anda Gülen-CIA bağlantıları konusundaki kuşkularımızı adeta unutmaya çalışıyoruz. Bu yarı cahil vaizin hem Türkiye'de, hem de Asya ve Afrika'da nasıl örgütlendiğini, Amerikan vizesinin boşluklarını kullanarak binlerce müridini Amerika'ya nasıl getirdiğini ve bütün bunlara Amerika'nın sadece seyirci mi kaldığını, pek düşünmüyoruz.

Gecikebilir
2012'de o zaman başbakan olan Erdoğan Gülen'e "Bitsin bu hasret diyerek" Türkiye'ye dön çağrısı yaptığında, Gülen "Henüz zamanı değil" diyerek bu çağrıyı geri çevirmişti. Aradan geçen yıllar boyunca Gülen suç örgütünün girişimleri düşünülünce, söz konusu "Zaman"ın ne olduğu iyice anlaşılıyor.
Özetle Amerika'nın Gülen'i teslim etmesi çok gecikebilir. Bu gecikme Amerikan yönetiminin Gülen'i Türkiye'ye tercih etmesinden ötürü olmayacaktır.
Zaten kafası karışık bir ülkede, CIA'nın kullandığı bir ajanın teslim edilmesi kararı çok kolay alınamaz.

Sabah
14 Ağustos 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER