SİYASET

Mehmet Barlas : Akşener’in ayakkabıları da müzelik olacak mı?

Tarih
28 Ekim 2017
İzlenme
1512 Kişi
 İYİ Parti'nin logosunun tartışılması konusuna değinen kurucu Genel Başkan Meral Akşener "İlgiye bağlıyorum.

Yok farz edemiyor kimse.
Asıl mesele bu" dedikten sonra bütün Anadolu'yu gezeceğini vurgulayarak, "Sandalyeler yerine ayakkabılar eskiyecek" diye konuşmuş.

Ayakkabılar
Yeni kurulan ve kuruluşu öncesinde sayısız spekülasyona konu olan bir siyasi partinin kamuoyunun ilgisini çekmemesi mümkün değildir.
Akşener'in "Sandalyeler yerine ayakkabılar eskiyecek" şeklindeki sözleri ise, bu spekülasyonlardan birine adeta açıklık getirmiyor mu? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıllarda kalan belki de tek eylemi yürümesi ve o yürüyüşteki ayakkabılarının Koç Müzesi tarafından istenmesi değil miydi?

Yollar eskir mi?
Eğer Meral Akşener de gerçekten söylediği kadar yürürse, bakarsınız onun ayakkabıları da müzelik olur.
Ancak bir acı gerçek var siyasete ilişkin...
Yollar yürümekle aşınmıyor ama ne kadar yürürseniz yürüyün, partinizin aldığı oylar kilometre hesabıyla artmıyor.
Geçmişte de kuruluşları medyada fırtınalar kopartan partiler, seçim sandıklarında yok olmamışlar mıydı?

İşbirliği mi geliyor?
Akşener'in partisinin ilgi çekmesinin ana nedeni ise Türk demokrasisinde iktidara alternatif olacak kadar güçlü bir partinin bulunmamasıdır.
Geçmişte bu problemi çözmek için Cumhurbaşkanı seçiminde CHP ile MHP ortak bir çatı adayı çıkarmışlar ama bu da AK Parti'nin adayı olan şimdiki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaklaşmalarını sağlayamamıştı. Şimdi de CHP'nin Akşener'in partisine duyduğu derin ilginin nedeni, 2019'daki Cumhurbaşkanı seçimine dönük bir işbirliği beklentisi olamaz mı?

MHP ve İYİ Parti 
Önümüzdeki dönemde İYİ Parti'nin de ne ölçüde toplumdan cevap alacağınıgöreceğiz. Ama bu partinin MHP'nin yerini alacağını zannetmek bir hayaldir.
Neticede Meral Akşener de, DYP'de parlamış, AK Parti'nin kuruluş çalışmalarında yer almış ve sonunda MHP'li olmuş bir politikacıdır. Yani damardan bir MHP'li değildir. Ayrıca İYİ Parti'ye ilgi gösterenler, MHP felsefesine çok uzak çevrelerdir. Ve eğer iddialara kulak verirseniz, FETÖ-ABD bağlantılı çevrelerin bu ilginin merkezinde olduğunu da duyabilirsiniz.

Sabah
28 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Karem

    30 Ekim 2017
    0 0
    Partinin kendisi de müzelik olacak.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER