GÜNCEL

Hilal Kaplan : Şu Afrin meselesi...

Tarih
16 Ocak 2018
İzlenme
1496 Kişi
 Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin'e operasyona dair verdiği demeçlerden bahsediyorum. Satırbaşları şöyle: "Afrin'deki teröristler teslim olmazsa, orayı da başlarına yıkacağız. Öyle veya böyle, biz bu fitne çukurunu kapatmaya kararlıyız. Çapulcuları Allah'ın izniyle, bir haftayı bulmaz, nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler."

Muhtemelen CHP'nin terör sevici yeni İstanbul İl başkanı başta olmak üzere CHP ve daha YPG hakkında kayda değer bir görüşünü duyamadığımız, profilindeki 'milliyetçi' ibaresini sildiği için tavrından emin olamadığımız Akşener'in İyi Partisi de rahatsız olabilir.
Bu arada HDP'nin rahatsızlığı had safhada olsa gerek ki, parti sözcüsü Ayhan Bilgen, ikinci seferdir Afrin konusunda Türkiye'yi tehdit ediyor. Verdiği bir demeçte şöyle diyor mesela: "Türkiye'nin güvenliği bunu gerektiriyor" diyorlarsa, Erdoğan şundan emin olsun ki 15 Temmuz'un bir benzerini başka bir çevre kendisi için hazırlıyordur. Afrin de sadece bunun bir önüne uzatılmış havucu olabilir."
15 Temmuz'un bir benzerini düşünen varsa, bunu düşünenlerin ve Bilgen'in 'havuç-sopa' metaforunu daha dikkatli kullanmayı öğrenecekleri kesin. Türkiye'nin ise en uzun kara sınırı boyunca ordulaştırılmaya çalışılan Suriye'deki PKK tehdidini er veya geç bertaraf edeceği de Allah'ın izniyle kesin.
Dün ajanslara düşen bir iddia ve bir haberden bahsetmek, mevzuun önemini anlamakta faydalı olabilir. İlki, ABD'nin YPG'ye Afrin'de kullanılmak üzere,omuzdan havaya kısa menzilli füze sistemi olan 'manpad' verdiği iddiasıydı. Yüksek irtifada seyreden F-16'larımız ve gelişmiş teknolojiye sahip SİHA'larımız için çok risk teşkil etmese de bunun ABD'nin Türkiye'yi ne kadar 'gözden çıkardığı'nın bir işareti olarak yorumlamak mümkün.
Diğer önemli gelişme ise, ABD'nin, Irak ve Suriye sınırı boyunca, 30.000 kişilik bir 'sınır güvenliği birimi' oluşturmaya başladığını açıklamasıydı. Çoğunluğunu PKK'lıların oluşturduğu ABD güdümündeki çapulcular, bizim sınırlarımızın ötesinde 'güvenlik' sağlayacaklarmış!
"Afrin'e girmezsek, Türkiye'ye girmeye hazırlanıyorlar" diye düşünmek yanlış mı olur?

Sabah
16 ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER