GÜNCEL

Hilal Kaplan : Anasınıflarında pedagojik felaketler

Tarih
04 Kasım 2021
İzlenme
1006 Kişi

Anasınıfı öğretmeninin "performansı" şöyle. Önce sınıfa siyah bir çarşaf ve peçeyle giriyor. Öğrencilerine "Bakın benim neremi görüyorsunuz? Başımı göremiyorsunuz ki. Hatta Osmanlı zamanında bazen gözün önünde peçe de olur. Gözünü bile göremezsiniz" diyor.
Ardından mini etekli ve şapkalı başka bir kıyafetle öğrencilerinin karşısına çıkan öğretmen şöyle diyor:
"Kısa eteğim var, şapkam var, çantam var, gömleğim var. Ayakkabılarım çok şık değil mi? Şık mıyım şimdi? İstediğim gibi giyinebiliyor muyum?"
Bu rezalet, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir devlet anaokulunda gerçekleşti. Sabiler bu "performans"tan ne anladı sizce? Çarşaflılardan nefret etmek, onların iradeleri olmayan, şık olmayan, istediğini giyemeyen kadınlar olduğunu öğrenmek dışında? Peki ya içlerinde çarşaflı annesi olan bir çocuk varsa? O iç dünyasında hangi fırtınalara gark olmuştur sizce?
MEB'e sordum. Soruşturma başlatmışlar. Ancak bu rezil öğretmen hâlâ işinin başında genç dimağları zehirlemeyi sürdürüyormuş. Sorarım size, şayet öğretmen bu müsamereyi tam tersi argümanlarla gerçekleştirseydi başına neler gelirdi? Açığa alınmayı bırakın, lisansı o gün iptal edilir; 8 sütuna rezil rüsva edilirdi . Hak etmiş de olurdu.
Yine başka bir pedagoji felaketine örnek, Kayseri'de Aile Bakanlığı'na bağlı bir anaokulunda yaşandı. 29 Ekim kutlamaları kapsamında anaokulu çocukları önce dans ediyorlar. Ancak dansın bir yerinde çocuklar, Atatürk'ün posteri önünde secde ettiriliyor. Bu anaokulunu da araştırdım; Aile Bakanlığı'na bağlıymış. Aile Bakanlığı'nı da arayıp sordum. İl Müdürlüğü, pazartesi inceleme başlatmış. İnceleme öğretmene değil, direkt okula ilişkinmiş, çünkü genel bir gösteri söz konusu imiş. Bence kimin fikriyse özel ilgilenilmeli ama neyse...
Bu iki soruşturmanın da ivedilikle tamamlanmasını ve sonucun kamuoyu ile paylaşılmasını iki bakanlığımızdan da bekliyoruz.

yazının tamamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Mehmet 2

    04 Kasım 2021
    0 0
    Fakat halkının sözde % 90 unun Müslüman olduğu bir ülkede iktidarda sözde dindar bir hükümet varken bu gerçekleşen adililkte en fazla bir iki ay uzaklaştırma verilip tekrar bu gavurlar müslüman nesli zehirlemeye devam edecek. Aileler aslında birer birer şikayet etmeli bunları çocuklarımızı zehirliyor diye Belki o zaman ciddi manada bir kınama olur.
  • Mehmet 1

    04 Kasım 2021
    0 0
    Daha çok bekleriz Hilal Hanım Belirttiğiniz gibi tersi bir durum olsaydı şimdi öğretmenler işten atılmış belki hapse atılmış özel okul kapatılmış sosyal medyada bu kişiler olaylar bahane gösterilip Müslümanlar hakkında linç başlamış, İslamiyete akla gelmez saldırılar olmuştu.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER