SİYASET

Hikmet Genç : Böyle kelek ittifak görülmedi?!..

Tarih
04 Mart 2018
İzlenme
1606 Kişi
 “Nasıl oluyor da bir anda Bay Kemal’in kayığına biniyorlar” demişti Erdoğan... (Adres netti. 15 Temmuz’un sivil kahramanlarını korumaya yönelik çıkarılan KHK için; “kaygı verici!” diyen Abdullah Gül...)

CHP kayığı sevdi...

“Demokrasi kayığı” dediler, herkesi CHP’nin kayığına davet etmeye başladılar.

“Cumhur”a karşı “Kayık”..

E kayığı doldurmak lazım.

(Maraton Kemal en az yüzde 60 alacağız diyor ya?!..)

Önce İyi Parti ve Saadet’e yeşil ışık yaktılar.

HDP’yi ikna etmek de Tanrıkulu, Canan ve ekibine düşüyor... (Tanrıkulu: YPG terör örgütü değildir.., Canan: Aslan CHP, aslan (BDP) HDP!..)

Hadi kayığı doldurduk diyelim, aday kim olacak?..

CHP İstanbul milletvekili Dursun Çiçek CHP’nin ittifak stratejisini açıkladı: “Saadet Partisi’nin adayının Abdullah Gül olmasını temenni ediyoruz. Tabii biz ikinci tura kalacağını beklemiyoruz ama en azından iktidar partisi seçmenlerinden de destek alacağını düşündüğümüz için ikinci tur daha garanti olacaktır. Ama ikinci tura kalacağını beklemiyoruz tabii. İkinci tura CHP’nin adayının kalacağını düşünüyoruz.”

İttifaka bak sen!..

Aynı kayıktayız ama hepiniz ayrı ayrı aday gösterin. Saadet Partisi, Abdullah Gül’ü aday göstersin. Nasıl olsa kazanamaz. Ama seçim ikinci tura kalır?!..

Böyle kelek bir ittifak, böyle ahlaksız bir teklif görülmedi!

Bu, şu demek...

İtiraf ediyoruz, bizim kayık, tekne, transatlantik..vs, ittifakıyla ilk turda Cumhurbaşkanı falan seçtirmemiz mümkün değil... (Bu iş ilk turda biter, biliyoruz.)

Farklı adaylarla oyları bölmek için ittifak kurduk. Amaç, kayıktakileri kullanıp (harcayıp) ikinci tura kalmak...

Birinci turda hiç şansımız yok ama ikinci turda millet aydınlanacak ve Erdoğan’a karşı bizim adayı (ismini vermediğimiz için hiç yıpranmamış olanı) seçecek...

Yerseniz?!..

Ondan sonra Muharrem; “Yenmiş de yenmiş” deyince kızıyorsunuz.

Girdiği (genel/yerel referandum..vs,) tüm seçimleri kaybetmiş maraton Kemal. Yeni sistemde hiç kaybı yok ama?!.. 2019’da da kaybederek kariyerinin zirvesinde bırakacak siyaseti! Bundan mahrum etmeyin Kemal’i.

Bu arada diren Muharrem.., sen de biraz sabret CHP’li!..

Akşam
4 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER