SİYASET

Hikmet Genç : Adrianopolis, Konstantinopolis, Yorgo!..

Tarih
06 Ocak 2019
İzlenme
1139 Kişi

Alınlarından öptükleri, “Ne mübarek çocuklardı” dedikleri gezici çapulcu tayfası duvara yazmıştı; “Zulüm 1453’te başladı...”

Sanırsın Bizans İmparatoru’nun akrabaları… (Belki de öyleydi, bilemeyiz!..)

Nereden geliyor bilemiyorum ama bir Bizans muhabbeti var…

‘1071 Malazgirt Bulvarı’nın yapımına karşı çıkan ODTÜ’lü öğrenci protesto etmek için; “Bizans askeri” gibi giyinmişti!.. 1071, Malazgirt nasıl dokunmuşsa artık. Sanırsın Romen Diyojen’in torunu?!.. (Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen tipler “Bizans askeri” kıyafeti giymiş... Hüsnü duymasın, hepsini İzmir’den denize döker…)

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, (kendisi CHP’li oluyor) yeni yıl öncesi “2019 dünyaya barış ve mutluluk getirsin” mesajını Yunanca ve Bulgarca da hazırlatmış.

Buraya kadar tamam…

Lakin afişlerden Yunanca olanda Edirne yerine, “Adrianopolis” yazıyormuş.

CHP’li belediyeden Yunan’a acayip sıcak mesaj:

Edirne yok, Adrianopolis var!..

Edirneliler bu işe çok kızdı. “Burası, Bizans’taki Adrianopolis değil Sayın Başkan. Burası, Osmanlı’ya 88 yıl başkentlik yapmış serhat şehri Edirne” dediler…

Geçen seneydi sanırım. Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Dışişleri Bakanı Nikos Türkiye’yi tehdit ediyordu; “Yunanistan ne Suriye’dir ne de Irak’tır. Türkiye bizi mecbur bırakırsa atalarımızın yaptığını yaparız”

Yürümeye mecali olmayan Yunan’a cevabı verdi Türkiye ve sustular.

O sıralar CHP de boş durmadı.

CHP’li Kadıköy Belediyesi bir şenlik düzenledi. Kalabalık CHP’li bir grup şenliğe katıldı. Yunan bayrağının renkleri olan “mavi-beyaz” kıyafetler giydiler. Yunanca şarkılar söylediler, toplu halde Sirtaki oynadılar! Türkiye’yi tehdit eden Yunan’ı Sirtaki’yle selamladılar…

Demem o ki, özel bir muhabbet var.

Edirne Belediye Başkanı da ayıp olmasın diye Edirne yerine, “Adrianopolis’e hoş geldin” diyor Yunan dostlarımıza?! (CHP adayı İmamoğlu İstanbul’a gelen Yunan turiste; “Bak burası da Konstantinopolis!” mi diyor acaba?)

Bi’de, birileri “olmasaydı şöyle olurdu, böyle olurdu, adınız Yorgo olurdu” falan diyordu…

Kendileri Yorgo’ymuş ya la!..

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER