GÜNCEL

Hayri İnönü iddialara ne diyecek

Tarih
01 Ocak 2016
İzlenme
1507 Kişi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün basın danışmanı olarak işe alınan Şermin Terzi aylık 30 bin lira alacak.

Hayri İnönü, bir süre önce çalıştığı Hürriyet gazetesinden (Erdoğan'a alenen hakaret içeren bir haberi sosyal medyadan derleyip sitede yayınladığı için) çıkarılan Ertuğrul Özkök’ün eski sekreteri Şermin Terzi adlı muhabiri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde 17 bin lira maaşla basın danışmanı olarak işe aldı.

AYLIK MAALİYETİ 30 BİN LİRAYI BULDU

İnönü bununla da yetinmedi, kendisi için aylık 3 bin dolara kiraladığı Kanyon AVM’deki rezidansı Terzi’nin kullanımına verdi. İnönü, ayrıca Terzi’ye belediyede özel bir makam odası hazırlattı, makam aracı tahsis etti. Tüm masrafları belediye tarafından karşılanan Terzi’nin kuruma aylık maliyeti 30 bin liradan fazla.

KONTRAT HAYRİ İNÖNÜ'NÜN ÜSTÜNE

Kanyon’daki rezidansın kira kontratı Başkan Hayri İnönü’nün üzerine yapıldı. Dragos’ta bir villada ikâmet eden İnönü’nün yasa gereği adresini Şişli’de göstermesi gerekiyordu. Bu nedenle rezidansın kira kontratını kendi üzerine yaptıran İnönü, lüks daireyi Terzi’nin kullanımına verdi. Rezidansın yıllık kirası 110 bin lirayı buluyor. Aylık aidat ödemeleri de göz önüne alınırsa maliyet 150 bin lirayı geçiyor. Günlük maliyet ise 400 lira

1 Ocak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER