GÜNCEL

Haşmet Babaoğlu : Yetti artık!

Tarih
06 Ağustos 2019
İzlenme
1874 Kişi

En temel tabiat ve çevre meselelerini sosyal medyada "işaretleşme/işveleşme" konusu haline getirmenizden...
Yalandan duygusallıklarınızdan...
Her çamurda boncuk bulmanızdan...
Pireyi deve yapmalarınızdan...
Uzaktan atıp tutmalarınızdan...
Bir yerlerden işaret çakılınca o üstüne titrediğiniz "bireysellik"lerinizi terk edip sürüleşivermenizi seyretmekten fenalık geldi.
Yetti artık!
Hiçbir hassasiyetiniz beni ve benim gibileri etkilemiyor.
Aynı konulara dertlendiğimiz zaman bile aynı şekilde üzülmeyeceğiz, olay bu!

***

kazdağları ile ilgili görsel sonucuSosyal medyada şimdi çevreci havası satan çoğunluktan daha iyi tanıyorum Kaz dağlarını...
Ciğerini biliyorum, kendi ciğerim gibi...
Kaz dağlarına fenalık yapıldığında elbette canım yanıyor, yanmaz mı?
Fakat bu bölgeye kırk kilometre uzaklıktaki bir maden için gösterdiğiniz tepkinin yüzde birini doğrudan Kaz dağları eteklerindeki yazlıkçı betonlaşma için göstermediniz be kardeşim!
Neden?
Çünkü oralardasınız.
Çünkü oralarda üç kuşaktır keyif yapıyorsunuz.
Çünkü "tatil size yakışıyor!"
Doğru, binlerce ağaç kesilmiş...
Eh, fotoğraflarını görünce insan elbette kötü oluyor.
Ama 2013'ten tecrübeliyiz...
Ağaç, ağaç diye ortalığı yıktıktan hemen sonra birbirinize "mesele ağaç değil,sen hala anlamadın mı kardeşim" diye mesaj gönderen siz değil miydiniz?
Söyleyin bana...
Sizin bu konulardaki samimiyetinize şimdi niye ve nasıl güvenelim?

***

Bir de milliyetçilik yalanınız var ki, evlere şenlik...
"Elin Kanadalısı bizim Kaz dağlarında ne arıyor?" diye soruyor hanımefendiler, beyefendiler...
Bunların birkaçını tanıyorum.
Daha iki hafta önce S-400'lere karşı çıkan, "ne ihtiyacımız var, ABD'yle kapışmak ne kadar gereksiz" diyorlardı.
Madem oralarda maden aranmasına karşısınız...
Sadece Kanadalı şirkete sallamayın!
Sermaye oligarşimizin pek ünlü şirketleri de oralarda toprağın altını üstüne getiriyorlar.
Biraz araştırsanız, öğrenirsiniz.
Var mı onlara da lafınız! Yok!
Eh tabii...
Beykoz ormanlarına konaklarını kondurmuş sevdiğiniz gazeteciler kızar size...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asım

    08 Ağustos 2019
    1 0
    Bu asalakların derdi ağaç falan değil. Tek dertleri buradan ikinci bir gezi çıkarabilir miyiz
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    1 0
    BARIŞ EFENDİ. kanadalılara 0 izini 2001 de CHP kafası verdi. ve arkalarında da CHP var.yani tekrar yazayım 2001 de CHP kafalılar kanadalılara yetki verdi. AKP değil.şimdi KANADA ŞİRKETİ GİDECEK AMA YERİNE ALAM ŞIRKETİ GELİY0R. BILIRIM BU DİNGİLLER BAYRAM YAPACAK. HAVAİ FİŞEK ATIP KAZDAĞLARINI K0MPLE YAKACAK.
  • Barış

    07 Ağustos 2019
    2 2
    bölgenin 40 kilometre ötesi Türkiye toprakları degilmi? nasıl bir zihniyet bu. sen git Kanadada Avusturalya da 40 değil 5 bin kilometre ötede bir yer kaz bakalım ne olacak.
  • KRİSTAL KOZMİK

    07 Ağustos 2019
    1 0
    HEP DEMİŞİMDİR DOMUZDAN POST BU GEVURLARDAN DOST OLMAZ DİYE DİNLEYEN KİM DÖNÜP DOLAŞIP AYNI YERE GELİYORSUNUZ İŞTE DEDİĞİME...
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    1 0
    altta bir dizi y0rum var. 0kuyan nasiplenir zaten ama asıl AKP nasiplensin. bak elin gezi çapulcusu, 2-3000 kişiyi 35 derecede dağa çıkartıy0r.sende 0 guç var mı...bakın bakalım burada da 200 tller dağıtılmış mi. BU İŞTE AKIN İPEK ASTERİKS ALMANYA DERKEN FET0 ÇIKMIŞTI BURADA DA VAR MI. 0 DAGA ÇIKANLARIN FİLMLERİNE BAKIN BAKALIM..hele bir de 0rada namaz falan da kılıy0rlarmıydı.(y0k asla yapmazlar)
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    1 0
    bilmezsiniz di mi..kimse bunu bilemezdi. ama genel mudurumun, lan kimse ne bilsin,zaten her gun 6 saat ulkede ceryan y0k.at bunlara bir kemik yeter demişti de, ben de 15 yılda t0plam 5 saat falan yazıp 0na göre para ödeyip kurtulmuştum.MAKABLE ŞAMİL KANUN BÖYLE ÇIKAR. EYYY AKP, 0 VİLLALARDA SANA KURULAN TUZAKLARI BU GEZİ ÇAPULCULARINI FİŞTEKLİYENLERE EN GUZEL CEVAP BU. KESİLEN AGAÇ BAŞINA 1 MİLY0N TL DE DE FELEKLERİ ŞAŞSIN.y0ksa başedemezsiniz.hele bu yumuşaklıkla.
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    kısa keseyim. MAKABLE ŞAMİL KANUN İÇİN, 71DE SADİ K0ÇAŞIN DEDİĞİNİ BULUN.AYRICA AL SANA KANUN 1980de 0tellere yazı geldi S0N 15 YILDA 0TELDE KULLANDIĞINIZ JENERATÖR KAÇ SAAT ÇALIŞTI LİSTE YAPIN, SAATLERİNİ YAZIN VE BUNA GÖRE ŞU KADAR TLYİ TRTYE ÖDEYİN.
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    bunların önune bu kafa ile geçilmez. hemen şimdi,s0n 30 yılda izin verilen inşaatlarda kesilen AGAÇ BAŞINA 1 MİlY0N TL ALMAK İÇİN KANUN ÇIKARIN. EYLEM ŞIP DİYE BİTER.niye mi,MAKABLE ŞAMİL 0lmaz MI 0LUR. sadi k0çaş bunu 71 de anlatmıştı..CHPliler deniz gezmişin asılmasından bilmeliler..
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    s0n sözum şu. AKP AKLINI BAŞINA ALSIN, BELEDİYELERDEN BU İMAR YETKİSİNİ ALSIN.işte b0drumun, ve istanbuldaki 0 lux ve genelde elde içki,viski, fışkı balk0nda 0turup guzellik uykusuna gidenleri.0 YETKİYİ ALSIN BU KAZDAĞLARINDA TEK BİR CHPLİ KALMAZ.BİR DE İSTANBULDAKİ AGAÇ KESİLİP YAPILAN SİTELER İÇİN YIKIM KARARI ÇIKARTSA, millet altın şirketi 0lur.
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    AKPNİN K0RKUSU GALİBA CHP CAZGIRLIĞI..ulan 14bine inen 0yun sayımı durduruldu da gıkı çıkmadı be.AYNI DURUM CHPDE 0LAYDI, ŞİMDİ ULKENIN ALTI USTUNE GELİR,fırsat bu firsat deyıp, ilk önce israil arz-ı mevud diye KARADENİZE ÇIKARDI.silahlı gucu de malum tabi.ABD VE NAT0 ULKEYE KARDEŞLİK GELSİN DİYE HEMEN İŞGAL EDERDİ. şaşırmayın ama ulkenin yarısı bayram ederdi. D0ĞU HALKI BATIYA KAÇAR VE SURİYELİ İLE KARDEŞ 0LURDU.bizim ırkçı hain takım da kaçardı almanyaya..
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    niye AKP bu k0nularda pısırık..AVRUPA DEĞERLERİ,İNSAN HAKLARI(1960larda PLAN DEĞİL PLAV ya da, İSPAT HAKKI değil İSMAİL HAKKI denirdi).ifade özgurluğu, yaşam bilmemnesi Diye diye ULKE GİDİY0R BEYLER. batıda hiç bir devlette böyle özgurluk falan y0k..adamı anında öperler.
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    bunların eylemlerinden k0rkuy0rsunuz di mi. NE YAPTINIZ GEZİ EYLEMİNDE ESNAFA VERİLEN VE ESNAFIN B0ZACAK B0ZUK PARASININ KALMADIĞI 200 TLler.HER GEZI ÇAPULCUSUNUN ELİNDE 200 TL VARDI. ulan kımse de s0rmadı bu tek parça 200 tller nerden geldi diye..y0ksa bu çapulcuların yatırıldığı 0tellerden mı dağıtıldı..
  • hursit dilaver 2

    07 Ağustos 2019
    0 0
    kanada fırmasına 91de izin verilmiş.bunu CHP de 0 dağa çıkan dişi resneli niyazı de biliy0r.ama umurunda mı. iş eylem 0lsun. ARTIK ALMANYANIN TURKİYEYE HER YIL 4 MİLYAR AVR0 LUK ALTIN SATTIĞINI BİLİN. BU ALTINI BİZ ÇIKARIRSAK ALMANYA BU PARADAN 0LACAK.ama bunların umuru mu..
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    ayrica, bu izinin verildiği tarh 1991 yani ECEVİTLI HUKUMET VERMİŞ. hatta bu işi takip edeen de bir CHPli mebus efendi. demin melih ilter söyledi ama adını vermedi yahu.. ne k0rku bu.yani 91 deniliy0r da izin veren hukumetin s0l bir ecevit hukumeti 0lduğu söylenmeye k0rkuluy0r. HEP DERİM İSMET PAŞANIN BUR0KRASİ GUCUNDEN K0RKUDUR.
  • hursit dilaver

    07 Ağustos 2019
    0 0
    haşmet agbi kalabalığa baksın 35-40 derece sıcakta bu kadar ahali, guruh dağda yuruy0r.. dava bu işte. SEN GRUP T0PLANTISINDAKİ AMIG0LARA BAKMA. T0PMA BAKALIM 1000 KİŞİ DE 0RAYA ÇIKAR.. çıkaramazsın.işte bundan hep bunların dediklerine cevap yetiştiririz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER