GÜNCEL

Fuat Uğur : YÖK üyelerinin FETÖ’ye yardım ve yataklığı

Tarih
08 Ocak 2017
İzlenme
2235 Kişi
Aşağıda Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Münci Yağcı tarafından yapılan bir suç duyurusunun metni var. Biraz sadeleştirerek aktaracağım. Eklerinde onlarca belge ve bilgi de mevcut ve tam bir vahameti içeriyor. Ne için? YÖK için.

YÖK bir gayya kuyusu ve o kuyuda FETÖ cirit atıyor çünkü.

İşte o dilekçe:

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekili Sefa KapıcıoğluYavuz Atar, İlyas Doğan, Ömer Anayurt, Gökhan Çetinsaya başta olmak üzere tüm sorumlular hakkında FETÖ/PDY terör örgütü ile mücadele etmedikleri, yardım yataklık ettikleri ve destekledikleri için haklarında suç duyurumuzdur.

Müvekkilim olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Münci Yağcı, FETÖ/PDY kadrolaşmasına karşı durması nedeniyle sabık rektör Süleyman Büyükberber ve ekibi tarafından hedef alınmış, soruşturma ve ceza tesisleri ile kendisine 3,5 yıl taciz, yıldırma ve itibarsızlaştırma uygulanmıştır.

Müvekkilime 40’tan fazla inceleme soruşturma açılmış ama verilen cezaların da önemli bir kısmı idari yargı tarafından iptal edilmiştir. Müvekkil yaşadığı taciz, mobbing hakkında suç duyurularında bulunmuş, FETÖ/PDY terör örgütünün kadrolaşması, usulsüzlükleri hakkında YÖK’e sayısız dilekçe ve belge sunmuştur.

Ekli belgelerde görüleceği gibi 2013 yılından beri yapılan suç duyuruları ve dilekçelere YÖK 15 Temmuz kalkışmasından sonra, aradan tam 3 yıl geçtikten sonra cevap vermiştir. Uzun uzun yazılmış içi tamamen boş cevapların tamamı bize göre artık suç unsuru taşımaktadır.

Suç duyurularımız ve dilekçelerde adı geçen, FETÖ yapılanmasının ve örgütlenmesinin elebaşı olan öğretim üyelerinin FETÖ/PDY iddianamesindeki güncel durumlarına bakalım:

Süleyman Büyükberber: TUTUKLU

Mustafa Benekli: SANIK, ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Şule Çivitçi: SANIK, ADLİ KONTROL İLE SERBEST

Fadıl Yıldırım: KONYA FETÖ/PDY İDDİANAMESİNDE ÖRGÜTE YARDIMDAN SANIK

Sedat Caner: FETÖ/PDY EMNİYET İSTİHBARAT İMAMI, FİRARİ

Burak Uz: DEVLET MEMURİYETİNDEN ÇIKARILDI

İşte YÖK’ü yukarıda isimleri yazılı FETÖ’cüleri aklayan, koruyan ve kollayan bir kurum olarak nitelememize yol açan en önemli delillerden biri budur. Yukarıdaki FETÖ/PDY’den sanık kişiler ile hareket edenler hakkında hiçbir işlem yapmamıştır.

YÖK, ‘devletin öncelikle mücadele edilmesi’ talimatı verdiği FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden tutuklu, sanık bu öğretim üyeleri hakkında gereğini yapmamıştır. Suç duyurularında 3 yıl sonra cevabi yazısında şikâyetlerimiz için ‘işlem tesis etmeye gerek olmadığı’ cevabını vermiştir.

FETÖ/PDY kadrolaşmasını yöneten, yardım yataklık eden tüm YÖK üye ve idari sorumluları hakkında gereğinin yapılması hususu bilgilerinize sunulur.

Şaka gibi değil mi?

Yukarıda isimleri yazılı FETÖ sanıkları tarafından sürekli mobbing, taciz ve soruşturmaya uğratılarak yıldırılmaya çalışılan bir öğretim üyesi yılmıyor, direniyor, suç duyurusunda bulunuyor, tüm şikâyetlerini delillendirerek savcılığa başvuruyor, YÖK’e gönderiyor ama 15 Temmuz’a kadar hiçbir şey yapılmıyor.

Prof. Dr. Münci Yağcı’nın haklarında işlem yapılmasını istediği ve şu anda tutuklu ve ihraç edilmiş bulunan FETÖ’cüler hakkında YÖK üç maymunu oynayarak üç yıl oyalıyor. Ama ne zaman ki 15 Temmuz darbe girişimi başarısızlığa uğruyor, YÖK lütfedip üç gün sonra bir cevap yazıyor Prof. Dr. Münci Yağcı’ya.

Yukarıdaki isimler hakkında işlem tesis etmeye gerek olmadığına dair kararlarını bildiriyor.

Pes doğrusu. Söylenecek söz bulmak hakikaten çok güç.

YÖK’e el atmak için Hükûmet daha ne kadar bekleyecek bu da ayrı bir konu. FETÖ adlı pespaye örgüt, her türlü iğrençliği yaparak, yabancı dil bilmeyen adamlarına uyduruk sınavlarla yeterlilik vererek akademi kadrolarına en az 20 bin kişiyi soktu. Artık hükûmet bu gerçeğin farkına varmalı ve harekete geçmeli.

Biliyorum YÖK üyeleri yine görmezden gelecek ve sessizlik suikastı ile bu yazılanları geçiştirmeye çalışacaklar. Böylece yazılanlar unutulup gidecek. Çünkü yöntemleri bu. Ama heveslenmeyin. Takipteyiz ve işin peşini bırakmayacağız. Bilesiniz diye söylüyorum.

Türkiye
8 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER