GÜNCEL

Fuat Uğur : Muhalefetinizi artık FETÖ ile birlikte yapacaksanız bilelim!

Tarih
09 Haziran 2021
İzlenme
1342 Kişi

Levent Üzümcü, Orhan Aydın ve Baskın Oran... Bu üç ismin; tescilli bir FETÖ’cünün ABD’den yaptığı YouTube yayınına katılıp bol bol Türkiye’deki demokrasi, insan hakları konusunda ahkâm kesip, karşılıklı yalanlarla, düşmanlıkla beslenen sohbetlerini görünce dehşete düştüm!

Dehşete düştüm çünkü Türkiye’de “Ben muhalif sanatçıyım. Profesörüm ve muhalif siyasetçiyim” diye övünüp gezinen bu adamların, 15 Temmuz darbe girişimiyle bu ülkeyi karanlığa gömüp parçalamak isteyen ABD aparatı bu şerefsiz casusluk örgütünün üyeleriyle hemhâl olup, onlarla aynı “muhalif” çizgide birleşecek kadar düşeceklerini şimdiye kadar inanın aklıma getirmedim. Bu aşağılık yaratıklarla aynı seviyede buluşacaklarını inanın aklımın ucundan geçirmedim.

Gördük.

Dr. Ali Yurtsever: "Milyonlara baliğ olmuş bir Hareket içerisinde tabii ki çürük yumurtalar olacak..."|The CircleLevent Üzümcü, Orhan Aydın, Yılmaz Odabaşı adlı tiyatrocularla bir zamanlar bağımsız aday olarak adını duyuran Prof. Dr. Baskın Oran’ın yayınına çıktığı bu FETÖ’cünün, Fetullah Gülen ile olan derin bağlarını görmek, hakkında fikir sahibi olabilmek için aşağıdaki linke(*) bakabilirsiniz.

Adam 6 yaşından beri hareketin içinde olduğunu belirterek Hizmeti, kendim ve ailem için Rabbimin çok büyük bir lütfu olarak görüyorum. Hocaefendi gibi bir lider ve Hizmet gibi bir Cemaat görmedim” diyen inanmış bir FETÖ’cü. 2003 yılından beri ABD’de. En son koyu Katolik Benedictine Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti’ne, akademik ve diğer çalışanlara İslam konusunda danışmanlık yapıyormuş. İslam düşmanlığının “bilimsel” olarak nasıl yapılacağını anlatıyor bir bakıma.

Bu saydığım isimler yayınına çıktığı Ali Yurtsever adlı FETÖ’cünün kim olduğunu bilmiyor olabilirler mi? Levent Üzümcü, Yılmaz Orhan Aydın; hepsi de bilgi seviyeleri yerlerde sürünmesine rağmen ukala, öz güven patlamasından mustarip, bıraksanız “Dünyayı ancak biz kurtarırız” diyecek tipler. Kısaca Ali Yurtsever’in FETÖ’cü olduğunu bilmemeleri hayatın olağan akışına aykırı. Bir tek Baskın Oran’dan şüpheleniyorum, ondaki boşvermişlik hâli başka kimsede olmadığından bakmadan çıkmış olabilir yayınına adamın.

Baskın Oran kimdir? - Yeni AkitOysa işin gerçeği şu ki hepsi de Google ve YouTube’dan kısa bir araştırma yapıp bu FETÖ’cü hakkında fikir sahibi olabilirdi.

Kısaca bu kerameti kendinden menkul, Profesör titri de almış Ali Yurtsever adlı FETÖ’cünün Youtube yayınına Aslı Erdoğan gibi bir meczubun, Barbaros Şansal gibi sıyırmış kişiliğin, Hilal Nesin gibilerinin çıkmasını anlarım da Levent Üzümcü, Orhan Aydın, Yılmaz Odabaşı, Baskın Oran gibi isimlerin katılmasını kabul etmem. Ve sorarım:

“Arkadaş siz ağzınızdan düşürmediğiniz muhalefetinizi artık FETÖ ile ittifak hâlinde mi götüreceksiniz?”

Evet, eğer yukarıda ifade ettiğim biçimdeyse bilelim de biz de ona göre pozisyon alalım.

Ateist Olduğunu Söylemekten Çekinmeyen Ünlüler – Old Laik DaysAçıkçası Ali Yurtsever adlı FETÖ’cüden habersizdim. Prof. Dr. Ufuk Uras’tan öğrendim. Bana “Ali Yurtsever ve onların içinde bulunduğu ekibi tanıyor musunuz?” diye sorunca baktım. Attıkları tweetlerle Suudi Arabistan’ın kabul edip faillerini belli ölçülerde cezalandırdığı Cemal Kaşıkçı cinayetini bile Türkiye’ye bağlayacak kadar kafayı yemiş FETÖ’cü grubu.

Galiba Kırgızistan’da Orhan İnandı adlı bir FETÖ’cü daha MİT tarafından paketlenmiş, çıldırmış gibi tweet atıyorlar.

İşte bu Ali Yurtsever, Ufuk Uras’ı arayarak kendini “Ben Chicago Üniversitesi’nde dekanım, bir de Demokrasi Vakfı diye bir vakfın da başkanıyım” diye tanıtıp, YouTube yayınına katılması teklifinde bulunmuş. O da hâliyle biraz şüphelenip cevap vermeden önce internetten, YouTube’dan kısa bir araştırma yapmış. Bakmış ki tescilli FETÖ’cü, reddetmiş tabii. Bildiğim kadarıyla teklif götürülen ve reddeden pek çok muhalif siyasetçi, akademisyen ve sanatçı var.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER