GÜNCEL

Fuat Uğur : Dikkat FETÖ’cü şirketler toparlanıyor!

Tarih
29 Ekim 2017
İzlenme
3510 Kişi
 Özellikle Avrupa’da ilk şaşkınlığı attıktan sonra yeni şirketler kurdular ve atağa geçtiler. Size işin daha da tuhaf yanını söyleyeyim mi?

Avrupa’daki Türk toplumunun ilk başlarda gösterdiği duyarlılık da giderek zayıflıyor. Bunların kurdukları şirketlerden alışveriş edenlerin sayısı giderek eski seviyesine dönmekte.

Peki, bizim yurt dışında FETÖ’cülere yönelik farkındalığı artıracak bir stratejik aklımız var mı?

Dahası bu FETÖ’cü şirketlerin Türkiye’de bayilerinin olduğunu biliyor muyuz? Yurt dışında şirketi olan FETÖ’cülerin  Türk istihbaratında ya da Emniyeti’nde listesi var mı?

Böyle bir listeyi hazırlamak esasında bizim istihbaratımız için çocuk oyuncağı. Bu listenin oradaki yurtsever vatandaşlar tarafından yayınlanması zor. Çünkü hemen mahkemeye veriyorlar ve “Avrupa adaleti” maalesef onlardan yana. Bu durumda FETÖ’cü şirketler listesinin acilen oluşturulup Türkiye’den yayın yapan internet ve televizyon mecraları tarafından duyurulması gerekmekte.

Bu liste yayınlanırsa bağlantılar ortaya çıktığı gibi bu alçakların yeniden palazlanmasının da önüne geçilir belli ölçüde.

Vatandaşlar bu konuda üzerlerine düşeni yaptıkları hâlde Türkiye tarafından belgeli ihbarların dikkate alınmaması ise bir başka vahamet!

Fransa’dan bir okuyucum bu konuda toparladığı bilgileri bana gönderdi. Aynen şöyle diyor:

“Size bir ihbarda bulunmak istiyorum. Maalesef bugüne kadar yaptığım ihbarlar dikkate alınmadı. FETÖ’cüler Türkiye'de hâlâ faal olmaya devam ediyorlar. Bire bir tanıdığım FETÖ’cüler kendilerini gizleyerek varlıklarını sürdürüyorlar. Ancak bazen hata yaptıkları için bağlantıları ortaya çıkıyor. Onlardan biri  EQPOS adlı kuruluş. Almanya’da DOST GmbH tarafından finanse edilen bu şirketin sahibi Süleyman Yalçınkaya’nın Türkiye’ye girişi yasak.

http://www.dostgmbh.com/index.php?lang=de

https://www.youtube.com/watch?v=vHCJlOC5Fbc&feature=youtu.be

Sitelerinde METPOS logosunu görebilirsiniz. METPOS ise EQPOS’un Bilgisayar markasıdır. Sadece kendileri satar.

Ama EQPOS’un Türkiye ayağı da vardır. İlginç olan da bu.

Önce Türkiye’deki şirkete bakalım:

EQPOS şirketinin ortaklarından Ersan Koç Almanya'da yaşıyor. Darbeden bir yıl önce Ekim 2015 tarihinde İstanbul’dan kaçtı. Şubat 2017'de sermaye artırımı Mayıs 2017'de nakil işi yaptı. Bu demek oluyor ki hakkında hiçbir bilgi olmadığı için rahat hareket edebiliyor.

Bu şirket Türkiye’de yazılım şirketi. Yazar kasa programı yapıyor. Faaliyetini Avrupa’da sürdürüyor. Program, bayiler aracılığı ile satılıyor.

Bağlantılar asıl burada başlıyor. Ersan Koç kendini çok iyi gizlediği ve tüm Facebook paylaşımları sildiği için dikkat çekmiyor.

Ama Fransa ana bayisi Süleyman Yalçınkaya FETÖ’cülüğünü gizlemiyor. Facebook sayfasında paylaşımları aktif. Kendisi ayrıca FETÖ’cülerin Fransa’daki iş adamları derneği FEDİF üyesi.

https://www.facebook.com/yksuleyman

Süleyman Yalçınkaya aynı zamanda PRONEX adlı firmanın da sahibi. Aşağıda linki bulunan Facebook sayfasında görüleceği üzere Türkiye’de kimlerle çalışma yaptığı, nasıl bir ağ oluşturduğu, kimlere servis yapıldığı gayet açık görülüyor.

https://www.facebook.com/eqposTurkiye/photos/a.
1702663340020117.1073741828.1702239816729136/
2065316343754813/?type=3&theater

PRONEX, EQPOS’un bayisi olduğu resmî sayfalarında bildiriliyor. Aslında sadece bayilikten öte bir ilişki.

Bayilerden GE CAİSSE ise yine Süleyman Yalçınkaya’nın kardeşi Yasin Yalçınkaya’ya ait.

https://www.societe.com/societe/ge-caisse-830424875.html

Şimdi bu ilişkiler bu kadar açıkken bu adamlar nasıl Türkiye’de şirket kurup Avrupa’daki FETÖ’cülere para aktarıyor merak ediyorum? Daha dün camilere ayak basamayan FETO’cüler artık camilerde boy gösterirken hiç tepki almıyor. Adamlar sanki aklanmış gibi millet ürünlerini almaya devam ediyor, bunlar da zenginleştikçe şirket açmaya devam ediyor...”

Mektup bu.

Biliyorum istihbaratımızın ve Emniyet'imizin işleri başlarından aşkın. Üstelik kadrolar yetersiz. Ama yurt dışı ağını çökertmediğimiz sürece Türkiye’de beli kırılan FETÖ’nün yeniden toparlanması işten bile değil.

Bu yüzden onlara yurt dışında da rahat yüzü göstermemeliyiz.

Türkiye
29 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER