GÜNCEL

Fuat Uğur : Amerikan Muhipleri Cemiyeti’nin üyeleri televizyon ekranlarında

Tarih
17 Mart 2022
İzlenme
1242 Kişi

Savaş!

Hep bildiğimiz gibi; acı, yıkım, ölüm, trajedi ve mültecilik gibi sonuçları olan “kanlı bir siyaset” biçimi.

Rusya, ABD’nin burnunun dibindeki Ukrayna’yı silah ve mühimmatların depolandığı bir NATO üyesi ülkeye dönüştüreceğine, Ukrayna hükûmetinin de buna teşne olduğuna kesin kanaat getirince, zaten Donbass meselesinden dolayı istim üzerinde olduğu için bir anda karar verip, ezdi geçti. Şu anda ülkenin yüzde 15’i çepeçevre kuşatılmış olarak Rusya’nın işgali altında. Sonuç? An itibarıyla 3 milyon Ukraynalı mülteci Avrupa topraklarında.

Bir tarafta bombalar, bir tarafta çocuklar…

Çok yazık, çok!

Bir ay önce mutlu mesut yaşayan bir ülkenin şu an geldiği duruma bak.

Türkiye’nin tutumu belli. Tıpkı dünyanın üçte ikisi olan 6 milyarı temsil eden ülkeler gibi Rus işgalini kınıyor ama yaptırımlara katılmıyor.

Ama iş Rusya’yı kınamakla ve işgali sonlandırmasını istemekle bitmiyor ne yazık ki. Reel politiğin ve jeopolitiğin acımasız sonuçlarıyla şerbetlenmiş dünya halklarının parçası, hatta ABD, NATO ve Batı’dan en büyük kazıkları yemiş bir ülkenin vatandaşı, gazetecisi olarak şunu soruyoruz:

“ABD, Batı ve dahi NATO, Rusya’nın bu ülkeyi NATO üyesi olması hâlinde işgal edeceğini bal gibi bildikleri hâlde, neden Ukrayna’yı bile isteye ateşe attı, Zelensky’yi ‘Yürü aslanım, arkandayız’ diye itekledi?”

 

NATO GENEL SEKRETERİNİN GENÇLİĞİ VE ABD’NİN YAPTIĞI “KORKUNÇ ŞEYLER”

 

Bu soruyu sormadan ve cevabını almadan Pentagon ile CIA’in finosu olmuş ABD medyasını hatırlatırcasına harekât analizleri kasan televizyon yorumcularını nereye koyacağız?

Hiçbiri TRT World’ün moderatörü; Lübnan asıllı İngiliz gazeteci ve televizyoncu Ghida Fakhri’nin NATO Genel Sekreteri Jeen Stoltenberg’e yönelttiği suali sormaya cesaret edemedi.

Ghida Fakhri, “Ukrayna bağımsız bir ülkedir. İstiyorsa NATO’ya girebilir. Rusya buna saygı göstermek zorundadır” diyen Stoltenberg’e “Bu durumda ABD’nin Küba ve Venezuela’ya olan tehditlerini nasıl değerlendirmeliyiz?” diye sordu. Şaşıran Stoltenberg, kendiyle ilgili çok ilginç bir geçmiş bilgisini de paylaşarak “Ben gençliğimde Amerika’nın yaptığı korkunç şeylere karşı sokaklarda yürümüş biriyim. Ama ABD’nin yaptığı bu korkunç şeyler Rusya için bahane olmamalı” dedi.

 

TELEVİZYONLARDA ABD’YE 'KURŞUN ASKERLİK' YAPANLAR

 

“ABD korkunç şeyler yaptı” derken biliyordu çünkü konuşmanın nereye varacağını:

Irak, Vietnam, Endonezya, Küba, Venezuela, Nikaragua, Ekvador, Şili, Guatemala, İran, Mısır, Türkiye, Suriye, Filistin, PKK, FETÖ, DEAŞ… Devam edip gider.

Sabıkası o kadar dolu ki.

Sonra da birileri diyor ki Türkiye yaptırımlara katılsın.

Hadi oradan!

MHP lideri Devlet Bahçeli boşuna söylemiyor:

“Bu ülke ne çekmişse, Amerikalılardan daha çok Amerikancı olanlardan, NATO’dan daha çok NATO’cu davrananlardan, AB’den çok AB’ci olanlardan çekmiştir. Hâlâ da çekmektedir. ‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü’ lafı, ABD’ye 'kurşun askerlik' yapanların hüsranla çerçevelenmiş hezeyanlarıdır. Bu moderatörler ve program yapımcıları, bu tür sahte ve tutsak alınmış sözde uzmanları daha ne zamana kadar TV ekranlarına çıkarmaya devam edecekler?”

ABD ve NATO realitesinin ne olduğunu bize yıllardır anlatıp farkındalık oluşturmak isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aşağıdaki sözleri de bir tesadüf eseri değildi:

“Amerika terör örgütleriyle mücadeleyi bırakın tam aksine onlara yüklü miktarda silah, araç, gereç destekleri veriyor. DEAŞ'ı da PYD'yi de kuran odur. Tabii FETÖ’yü de kendi koruma kalkanlarının içinde besleyip büyütmeye devam ettiklerini unutmamak lazım. Türkiye'nin hem DEAŞ'a hem de PYD'ye karşı operasyonlarını baltalayan Amerika'nın bu örgütler üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı senaryonun biz gayet iyi farkındayız.”

 

“UKRAYNA VE SURİYE’DEKİ ÇOCUKLARIN KATİLİ DE SOROSÇU KÜRESELCİLERDİR”

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Antalya Diplomasi Forumu’ndaki olağanüstü çarpıcı konuşmasını okudunuz mu bilmiyorum. Mutlaka bulup okuyun. Soylu önceki gün Sabah yazarı Mahmut Övür’e şöyle dedi:

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER