GÜNCEL

Fuat Uğur : Akın İpek İngiltere’nin yeni Asil Nadir’i olacak

Tarih
20 Aralık 2015
İzlenme
2434 Kişi

Arada kaynamasın.

Birleşik Krallık Mali İstihbaratı, ‘kara para’ ve ‘terör finansörü’ suçlarından aranan FETÖ firarisi Akın İpek’in, 25 milyon sterlinlik mal varlığını dondurmuş.

İngiltere’de bu işler farklı yürür. Adamın anasını ağlatırlar. Asil Nadir’in başına gelenleri hatırlayın. Londra merkezli şirketi Polly Peck bir gecede bitirildi.

Hürriyet’te muhabirken Genel Yayın Yönetmeni rahmetli Çetin Emeç onunla ilgili bir sürü haber yaptırıyordu. Hürriyet’in eski sahibi Sedat Simavi çok korkuyordu ondan. Kaderin garip tecellisi kardeşi Haldun Simavi, sahibi olduğu Günaydın gazetesini ona sattı. Mehmet Ali Yılmaz da Güneş gazetesini. Büyük paralara üstelik; abad oldular.

Günaydın gazetesi Asil Nadir’in eline geçer geçmez intikam alırcasına Hürriyet’in beyin takımını ve istihbarattaki omurga kadrolarını inanılmaz maaşlarla transfer etti. Yine bir tecelli, Güneş gazetesi de pek çok ünlü ismi bünyesine katmış, mevcut kadroyu da işten çıkarmamıştı. 75 bin satışlı gazetede 1200 kişi çalışıyordu. O kadroya ben de eklenmiştim. Ama o vakitler rüyamda göremeyeceğim bir maaşla. Şöyle anlatayım, Hürriyet’te aldığımın tam beş katı.

Paralar saçılıyordu her iki gazetede. Üsttekiler Asil Nadir’in paralarını âdeta talan ederken alttaki bizlere de seslerini çıkarmasın diye bol maaş veriyorlardı.

Hazıra dağ dayanmadı ve üstüne İngiltere’deki Polly Peck davası binince Asil Nadir’in bitişi de başlamış oldu böylece.

Akın İpek deyince hatıralar bir çırpıda sükûn etti.

Bu arada Akın İpek’in İngiliz bankalarındaki aile “tasarrufuna” da el konmuş.

Ne diyelim.

Hizmet, himmet, zimmet...

Haydan gelen huya gider.

Türkiye
20 Aralık 2015 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER