GÜNCEL

Ersin Ramoğlu : Milyarlık arazileri böyle çaldılar

Tarih
15 Şubat 2024
İzlenme
442 Kişi

Arsuz'daki milyarlık arazilerin çeteler tarafından çalınma öyküsünü gazetemize ilk ihbar eden ambulans şoförü Emrah Kaya idi. Kaya, 65 yıldır ekip biçtikleri arazilerin birer birer ele geçirildiğini ve satıldığını söylemesiyle konuyla ilgili yazılar yazmaya başladım.
Avukat Necati Yıldız da çetelerin çok değerli arazileri sahte belgelerle üçüncü şahıslara sattığını tespit etti.
Konuyla ilgili yazdığım birçok yazıda durumu savcılara ihbar ettim...
Yazılarımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da ihbar kabul etti...
İlçeye gelen bakanlık müfettişleri günler süren tahkikat yaptı.
Sonunda arazilerin sahte belgelerle çalındığı tespit edildi ve bakanlık üzerlerinde satılamaz şerhi olan ve üçüncü şahıslara satılan arazilerin tapularını iptal etti.

***

Bu kez bize ihbarda bulunan Jozef Gardien çok çarpıcı bir dolandırıcılıktan söz etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'nin yakın akrabalarının, arazileri ele geçirmek için mahkeme kararıyla soyadı değişikliği yaptıklarını söyledi...
CHP'li Selin Sayek Böke Türkiye'yi AB'ye şikayet etti! - Haber 7 GÜNCELJozef Gardien, dedesinden kalan binlerce dönüm arazinin çalınma öyküsüne kilise papazının da dâhil olduğunu anlattı.
Jozef, dedesinin Sakıp Sabancı'dan daha zengin olduğunu, ama kilisenin verdiği sahte belgelerle milyonlarca dolar değerindeki arazilerin ellerinden alındığını ve fukara bırakıldıklarını söyledi...
Bu olayın enteresan öyküsünü de Jozef Gardien şöyle anlatıyor:
"Annemin adı Remze'dir. Kızlık soyadı ise ZİREK'tir. Yani dedem Kostantin ZİREK'in kızıdır. Kostantin Zirek'in babası Vehbi Zirek, Vehbi Zirek'in babası Fadullah Zirek, Fadullah'ın babası Nasrullah Zirek, Nasrullah babası Butros Zirek'tir.
Bu kayıtlar Osmanlı arşivlerinde mevcuttur...
1959 yılında Kamil Oksit isimli şahıs, dedemin arazilerine konmak için soyadını mahkeme kararıyla değiştirip Zirek yapıyor. Yolsuzluk da böyle başlıyor.
Kamil Oksit'in çocuğu Lor Turan ise 1989 yılında Latin İtalyan Kilisesi'nden aldığı sahte kimlik kartıyla veraset ilamı çıkarıp mahkemeye sunuyor.
Arazilerimizin çalınma işinde Sayek ailesi de başı çekiyor.
CHP eski Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, bize ait çok sayıda araziyi ele geçirip satıyor.
Hatta bunun için mahkemeye sahte Osmanlı arşiv belgesi bile sunarak açtığım davaya müdahil oldular...
Hepsinin haklarında suç duyurusunda bulundum.
Savcılık hepsinin haklarında ceza davası açtı. Sahte arşiv belgesi düzenleyen Şevket Bal ve Kladis Gazali'nin çocukları Sami ve Mihail bu yüzden cezalandırıldı.
Sahte belgeyi düzenleyen Lor Turan ise dava görülürken öldü."

***

Taciz iddialarıyla gündem olan Vatikan bu kez de arazi sahtekârlığıyla dillerde.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER