SİYASET

Ergün Diler : Uçağın şifresi

Tarih
26 Kasım 2015
İzlenme
16122 Kişi

26 Kasım 2015

GELİN
bugün kısa kısa gidelim. Yazılacak çok şey var...
Rus uçağının düşmesi, pilotların öldürülmesi, F-16'ların attığını vurması, Türkmenler'e kol kanat gerilmesi, dünyaya havadan mesaj verilmesi, Ruslar'ın soğukkanlı tavır sergilemesi, Ankara'nın "sınırlarımızdan kimse giremez" demesi, Türkiye ve Rusya'nın karşı karşıya getirilmek istenmesi, Paris'teki saldırıların ve Avrupa'daki olağanüstü halin unutulması, içeride MİLLİ bir davada bile yan yana gelemeyecek olanların ortaya çıkması, medyada ve sosyal medyada AYNI HATTA yer alınamaması gibi pek çok konu var!
Ama ayrıntılara girerek yolda kaybolmayalım...
Şu an yapılan bu! Uçağın modeli, füzenin gücü, hızı, menzili bizim konumuz değil.
Bunu da yazarız. Rus uçağının HIZINDAN girip 17 SANİYE kaldığı Türk Hava Sahası'nda ne kadar yol aldığına da bakarız. 5 dakika içinde alabileceği yolu da hesaplarız! Ama konumuz bunlar değil! Bizi ilgilendirse de bunlar bizi hedefe götürmez! Kavgayı görmemiz gerekiyor! Anlamamız ve asıl mücadelenin nerede ve nasıl verildiğini çözmemiz gerekiyor!
Neler oluyor? Kim ne yapmak istiyor? Doğru soru bunlar!
Türkiye'de oyunu görmeyen çok adam var. Göremezler zaten!
Hem kıtlar hem de körler! Zaten sözümüz onlara değil. İşimiz pırıl pırıl beyni ve kalbi olanlarla...
Neyse uzatmayalım...
Gazetecilik yapalım!
Rus uçakları son zamanlarda Türkmenler'in olduğu yerlerde fazla görünmeye başladı. Özellikle Türk, ABD, İsrail ve NATO uçaklarının, gemilerinin, füzelerinin cirit attığı yerlere DALMAYI çok seviyorlardı.
Ortada kimine göre savaş olmadığına göre acaba RUSLAR neden UÇUŞ ROTALARINI AKDENİZ'in en sancılı ve kritik yerlerine göre ayarlıyorlardı!
Burası önemli!
Ruslar, son zamanlarda Amerikan gemileri, gemilerden atılan füzeleri, Amerikalılar'ın İsrail'e ve Türkiye'ye verdiği uçakları, NATO silahlarını etkileyecek KÖR hale getirecek bir TEKNOLOJİNİN SAHİBİ oldu!
Bunu çok kişi bilmiyor! Ama ilgililer işin geri planına hakim! Ruslar bu teknolojiyi kullanarak bütün NATO ORDULARINI kör ve sağır hale getirebilecek düzeye ulaştı. Bu Amerikalılar'ın Ruslar'dan aldıkları bilgiydi. Doğruluğunu kimse bilmiyordu!
Ama iddialar ve Ruslar'ın arka planda çalışmaları bilinen bir gerçekti!
Türk Hava Sahası'nı aralıksız İHLAL EDEN Rus uçağı SU-24'te çok özel anlam verilen bir uçaktı! NATO ve Türkiye'nin elindeki bilgilere göre bu RUS UÇAĞI tüm NATO arasındaki iletişimi kesebilecek bir TEKNOLOJİYE sahipti...
Ruslar, bunu gizli KOD'larla söylüyordu. Ama Türkiye, Amerika ya da NATO üyesi bir başka ülke bunun gerçekliğini bilmiyordu.
Yapılması gereken tek şey uçağı ele geçirmekti!
İşte bu RUS uçağı SU-24'te böyle bir kozu bize verdi.
Uçaklarımız arasında iletişimi koparıp koskoca Türkiye'yi savunmasız bırakacak, NATO'yu bitirecek bir organizasyonun bir üyesi 5 dakikalığına hava sahamıza girdi. Aslında RUSLAR'ın "arkamızdan vurulduk" dediği buydu! O pilotları hava sahamıza kim itti?
Bilen yok! Ama girdiler ve yapılması gereken yapıldı. Türkiye burada büyük bir adım attı. Hem kendini, hem NATO'yu korumak için düşünülen ve anlamlı bir adımdı bu! SU-24 düşürüldü! AMAÇ, UÇAĞIN BÜTÜN PARÇALARINI ELE GEÇİRİP KARŞI TEKNOLOJİYİ ÇÖZMEKTİ! Aslında koca bir ittifakın kurtuluşu için atılan adımdı aynı zamanda. Türkiye kendini koruduğu gibi İTTİFAKINI da koruyordu! Amerika da Ruslar'ın bu teknolojiyi kullanmasını, çoğaltmasını, yaymasını engellemek istiyordu. Uçak düştükten sonra ELINT (Elektronik Destek ve Elektronik İstihbarat) uzmanı gönderdi. SU-24'ün anatomosi incelenecek tomografisi çekilecek ve gereken adımlar atılacaktı! Zaten RUSYA'nın sessizliğinin arkasında bu yatıyordu!
Verilecek tepkiyi kestiremediler!
Peki olay bu kadar mıydı?
Değildi elbette! Başka başka açılımları da vardı.
Daha da genişletelim kadrajı!
Fransa daha önce MİSTRAL ismini verdiği HELİKOPTER GEMİLERİNİ Rusya parasını verdiği halde vermemiş tazminatı göze alıp bunları Mısır'a yollamıştı!
Uzun zamandır Fransa'nın içinde bir grup Paris-Moskova yakınlaşmasını istiyordu! Hatırlayın Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Christophe de Margerie dahil dört kişi MOSKOVA'da yaşamını yitirdi. Özel Falcon tipi uçak havalanmak üzere pistte sürat kazandığı sırada önüne çıkan kar küreme aracıyla çarpıştı ve Fransa'nın en büyük şirketlerinden olan TOTAL'in CEO'su hayatını kaybetti! Garip değil mi! Hava limanında trafik kazası!
Devam...
Charlie Hebdo ve Paris'teki birkaç noktadaki IŞİD teröründen sonra Fransız devleti uyumadı.
Avrupa Birliği'nin en büyük ekonomik ve askeri gücü ayağa kalktı. Ama karşısında Amerika vardı. Üç beş Müslüman genç üzerinden CIA Fransa'yı ve Avrupa Birliği'nin titretiyordu! Hollande da Fransa da olayın arka planını biliyordu!
İşte Fransız devlet başkanı önceki gün yani Rus savaş uçağı SU-24'ün düştüğü gün Washington'daydı! Perde gerisinde CİDDİ şeyler konuşuluyordu! Ama Hollande oradan çıktıktan kısa bir süre sonra rotayı MOSKOVA'ya çevirecekti. Putin ile bir araya gelip CANINI YAKAN IŞİD'e karşı İTTİFAK ÖNERECEKTİ! Putin de buna çok fazla mesafeli bakıyordu!
Rus uçağı SU-24'ün düşürülmesiyle birlikte Hollande'ın yapacağı ziyaret, o da yaparsa TURİSTİK HALE GETİRİLDİ! Türkiye, Rusya'nın BATI ile olan irtibatını bitirdi. Kesti attı! Rusya da bunu bildiği için tepki vermedi, veremedi!
Türkiye TÜRKMENLER üzerinden Rusya'yı rotada tuttu! Avrupa ile birlikte hareket etmesinin önünü geçti! Rusya ve Putin, Washington ile Avrupa arasındaki sorunları bir başka metodla çözmeye kalktığı için uyarıldı! Türkiye ile ABD yan yana gelerek bunu anlattı! şimdi NATO Türkiye'nin isteklerini yerine getireceği için PUTİN'in Avrupa ile dansı bitti! Çünkü herkes göreceksiniz Türkiye ile yan yana gelecekti! OYUN BUYDU! Tabii anlayana!
Çünkü bu oyun Ortadoğu, Afrika ve Ukrayna'da da sürüyordu!
Dedim ya sözümüz aklı ve kalbi pırıl pırıl olanlara...
Diğerleri mi!
Allah selamet versin!

NOT: ABD polisi Chicago kentinde araba hırsızlığı bahanesiyle Laquan McDonald isimli 17 yaşındaki siyahi genci 16 kurşunla vahşice öldürüldü.
Jason Van Dyke'nin McDonald'ı öldürdüğü anlar saniye saniye kaydedildi...
Bu görüntülerin Youtube'a konulmasından sonra başta Chicago olmak üzere ABD'nin 17 kenti karıştı. 1 milyona yakın siyahi, protesto gösterileri düzenledi. 5'i polis, 55 kişi yaralandı. Polis, 63 kişiyi gözaltına aldı. 3 kentte bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı uygulandı. Şimdi siz bunlara da "KENDİLİĞNDEN OLUYOR" dersiniz!
Devam edin!

Takvim

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Kerkuk

    26 Kasım 2015
    1 0
    Avrupalilar patriotlari niye oyle apar topar ulkemizdencektiler. Bugunleri biliyorlar miydi?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER