SİYASET

Ergün Diler : Savaşın sonu

Tarih
26 Aralık 2015
İzlenme
12730 Kişi

Ortadoğu'da olup biteni anlamakta bazı arkadaşlar zorlanıyor. Ya da anlamak işlerine gelmiyor.
Bilemiyorum. Ama yakında her şey değişecek. 100 yıl önce çizilen sınırlar alt-üst olacak. "Bu değişimden TÜRKİYE kazançlı çıkacak" dediğimde ise bazıları yine ortaya çıkıp "NASIL OLACAK?" sorusunu gülümseyerek soruyor...
Anlatalım...
Yeter ki sorsunlar!
Yorulmam! ALTI GÜN SAVAŞI... Ortadoğu'nun kaderini etkileyen önemli bir savaştır. Üçüncü Arap-İsrail savaşıdır. 5 Haziran 1967'de başladı. Bir tarafta İsrail, diğer tarafta komşuları Mısır, Suriye ve Ürdün vardı. Savaş başladıktan sonra diğer İSLAM ÜLKELERİ de işin içine girdi. İsrail tek başına Mısır, Suriye, Ürdün'ün yanı sıra Irak, Suudi Arabistan, Sudan, Tunus, Fas ve Cezayir'le savaştı. Gelen asker ve silahlara rağmen İsrail savaşı 6 günde bitirdi... Topraklarını dört katına çıkardı. Savaş sırasında GÖZLEMCİ olarak bölgede bulunan AMERİKAN USS Liberty gemisini de vurdu.
İsrail hem Araplar'ı yeniyor hem de Amerikalılar'a zarar veriyordu!
Tek başına bunu yapma şansı yoktu.
Ama yapıyordu.
Demek ki işin içinde iş vardı.
Savaşın sonucunda İsrail, Batı Şeria, Sina Yarımadası'nı, Gazze Şeridi ve GOLAN TEPELERİNİ ele geçirdi. Yani neredeyse 50 yıl önce...
Arap-İsrail Savaşı'nda MISIRLI bir kızı sevdiği için Kahire'ye giden bir TÜRK PİLOT ve üçbeş arkadaşı oradaki gençleri eğitip gizli bir ordu kurdular ve BARLEV HATTI'nı İsrail'in başına geçirdiler. Neredeyse bütün ARAP DEVLETLERİ İsrail'in karşısında bir oluyor, ancak sonuç alamıyordu. Diğer yandan ise birkaç TÜRK SUBAYI eğittikleri Mısır'lı gençlerle "GEÇİLEMEZ" denilen HATTI aşıyor, İsrail'i titretiyordu.
Yani İslam'ı ANKARA'dan başka kimse taşıyamaz, yükseltemez ve koruyamazdı.
Güç ve birikimleri yoktu. Bunu oyun kuran akıl da biliyordu! GOLAN TEPELERİ geldikten sonra sorun olarak dursa da İsrail geri adım atmadı. Bildiği vardı.
Yaklaşık üç yıl önce burada ARAMA TARAMA başladı. Petrol ve gaz için... Arayan şirket ise AFEK'ti.
Aradığını buldu da... Bölgedeki en büyük petrol ve gaz rezervleri GOLAN TEPELERİ'ndeydi... AFEK son derece ayrıcalıklı bir şirketti. Aralıksız olarak önü açılıyor ve takılmadan yürüyordu. Peki AFEK kimindi? Özel izinle yürüyen AFEK'in sahibi GENIE ENERGY'di... AFEK'te öne çıkan en etkili kişi, eski asker ve siyasetçi Effie Eitam'dı. Rothschild ailesi İsrail'de en çok bu isme güvenirdi.
Tuğgeneralken "ŞAHİN" lakabıyla bilinirdi.
Peki büyük patron olan Genie Energy'e baktığımızda karşımızda kim vardı? Şirketin merkezi New Jersey'deydi. AFEK alt şirketlerden biriydi. Kurucu ve başkan olarak Howard Jonas görülüyordu.
Avi Goldin CEO'su, Geoffrey Rochwarger ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıydı! Peki yönetim kurulunda kimler vardı?
Stratejik Danışman olarak ABD eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ünlü medya imparatoru Rupert Murdoch, Alan K. Burnham, Wes Perry, Allan Sass gibi isimlerin yanında CIA eski Direktörü James Woolsey de buradaydı.
Bu kadar da değildi! Bir zamanlar ABD'nin hazinesini taşıyan Larry Summers da kadrodaydı!
Ama daha da etkili isimler vardı!
Dünyadaki en önemli yahudi olan Jacob Rothschild ile bağışlarıyla bilinen Michael Steinhardt da ekibin içinde ve merkezindeydi!
Peki DAEŞ kuruluyor ve neden hiç İsrail'e saldırmıyordu? Niçin Kürtler'i hedefe koyuyordu?
Ve Suriye'nin geleceğinde GOLAN TEPELERİ'nin yeri ne olacaktı?
İsrail'e karşı tepeden bakabilen tek Müslüman devlet olan Türkiye burada nasıl bir rol oynayacaktı?
Sorular bunlar... döneminde KOMÜNİZM ve SOVYETLER olduğu için Araplar DÜŞMAN aramıyor, Ruslar'la yetiniyordu. Soğuk savaş bitince İsrail can düşmanı oldu. Filistin meselesi tavan yaptı. Geçen bu zamanda İsrail de yoruldu. Araplar'a başka bir düşman lazımdı.
Görülüyor ki KÜRTLER bunun için istekli. Irak'taki durum bu! Irak ve Suriye karı��ıklığın içindeyken Tel Aviv gelip Ankara'dan özür diliyordu.
Hemen öncesinde ise Rus SU-24 savaş uçağı sınırımızı geçtiği için düşürülüyordu.
Uçak üzerinden Türkiye kendini BATI kampına atıyordu.
Koordinatlarını belirliyordu! Yalnız kalan Kremlin hem cevap veremiyor hem de bir dostunu kaybetmenin acısını yaşıyordu. ONE MINUTE olayından sonra Araplar ile İsrail arasındaki gerginliği Ankara taşıdı. Bu hamle İsrail'i içeri kapattı. Pilotlarına eğitim verecek alanları bile yoktu.
Filistin meselesi de Araplar'ın gururu da Ankara'nın avuçlarındaydı.
Tel Aviv'le ÜST PERDEDEN konuşacak tek ülke Türkiye'ydi ve gereğini yapmıştı. Ayağa kalkıp kaşlarını çatarak ORTADOĞU 'yu yanına almış, İsrail'i frenlemişti.
Tel Aviv ÖZÜR DİLEDİĞİ AN SADECE ANKARA'nın değil bütün Müslümanlar'ın yanında olacaktı. SAVAŞ DÖNEMİ KAPANACAKTI.
Bu arada Kürtler öne çıkıp Araplar'ın hasmı olacaktı.
Ama büyük DENGE Amerika ile Rusya arasında kurulacaktı.
SU-24'ün düşürülmesi Türkiye'nin yerini belli etti. GOLAN'daki inanılmaz rezervler ise gaz ve petrol açısından Türkiye'nin elini güçlendirecekti.
Moskova'ya olan bağımlılık azalacaktı. İsrail de Türkiye'den dilediği ÖZÜRLE İslam'la arasındaki husumeti bitirecekti. Filistin meselesi de yakında çözülecekti. Hatta yeni Filistin'i Türkiye inşa edecekti...
Arap-İsrail mücadelesi bitecek, Türkiye herkesin garantörü olacaktı. İSLAM'ın kötü algılanması için ortaya atılan DAEŞ çekilecek, YENİ YÜZ TÜRKİYE iyice ışıldayacaktı...
Genie Energy'nin yönetim kuruluna iyi bakın! Şirketin sahibi İsrail'in de en etkili ailesi olan Rothschildler! Ama içinde DERİN AMERİKA'nın adamları var.
Rohtschildler'in adamı SOROS, Başkan Bush için "Onun devrilip gitmesi için bütün paramı veririm!" demişti. Bush'un sağ kolu CHENEY ise DANIŞMAN olarak buradaydı. Woolsey ve Summers ile birlikte... Bu aileyi yani BARONLARI yakından takip etmek için!
İsrail'in Türkiye'ye yanaşmasının altında yatan gerçek buradaki gaz ve petrolün bizim iznimizle ve yardımımızla Avrupa ile buluşması!
Tabii kontrollü bir şekilde!
Rusya'nın DONANMA gönderip DOĞU AKDENİZ'de bayrak göstermesinin nedeni de bu!
Ama yetmeyecek.
Akdeniz'de devredışı kalacaklar.
İran'ı kontrol edip Çin'in zıplamasının önüne geçecekler...
Herkesin rolü belli...
Türkiye, İsrail ile Müslüman Ortadoğu'yu yanyana getirecek.
Hedef olan Kürtler'i koruyacak.
İslam'ın güçlü yüzü olarak parlayacak. RUSYA'nın bölgedeki etkisini bitirecek...
Bu arada İsrail'in desteğiyle büyüyen PARALEL dışarıda da bitirilecek! İYİ İZLEYİN!
Tekrarı yok!

Takvim
26 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Birol

    29 Aralık 2015
    2 1
    Yoğurdu yumruğuyla yiyenleeer, iki eliyle bi donunu toplayamayanlaar, açıkgöz enayiileeer. Lütfen kritik yaptığınız fikir adamının, gazetecinin, yazarın onda biri kadar okuyun çalışın ondan sonra kritiğinizi yapın. Sayın Ergün Diler kardeşim senin aldığın nefes, içtiğin su, ve diğer bütün nimetler ömrünü uzatsın, sıhhatini afiyet versin ve ferasetini artırsın. Bizde senden istifadeyi devam edelim.
  • H.C.C.

    27 Aralık 2015
    1 12
    Anladım ki, Ergün Diler'in fotoğrafındaki sırıtma ifadesi, okuyucularla dalga geçtiği içinmiş...
  • ByAnaliz

    26 Aralık 2015
    6 20
    Yine acayip şekilde sallamış bu adam da yazarlığın Y si bile yok tahlil ve okuyanlara bir perspektif vermek filan hak getire zaten. Zannımca bir şeyler kullanıp yazıyor yazılarını :)
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER