SİYASET

Ergün Diler : Danışman

Tarih
08 Aralık 2016
İzlenme
6260 Kişi
İSTERSENİZ gelin bugün gözüme takılan notlarla gidelim... Gerçekten altının önemle çizilmesi gereken noktalar var.

Kavganın ne kadar büyük olduğunu anlamak için bu şart. Yeni Dünya Düzeni kurulurken Türkiye hakkını almak için sahada ve masada... Vermemek için direnenler de karşı saldırıda.
Burada bizi şaşırtan bir şey yok! Ama yine de neyin kimden geldiğini bilmemizde büyük fayda var... WIKILEAKS...
Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki heyetle birlikte Rusya'ya gitti.
Yıldırım, hem Medvedev ile hem de Putin ile görüştü. Temaslar çok verimliydi. Zaten UÇAK KRİZİNDEN sonra bozulan ilişkiler ışık hızıyla tamir ediliyordu... Binali Bey kimlerle gitti diye baktım! Ekibinde, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım- Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür-Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Ulaştırma, Denizcilik-Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bulunuyordu!
Tabii bir de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak vardı.
Uçak daha havadayken ne oldu?
WIKILEAKS devreye girdi. Kimin için? Berat Bey için! MAİLLER yeniymiş gibi servis edildi. Büyük puntolarla büyük beklenti meydana getirecek şekilde anonslar yapıldı.
Ancak dağ fare doğurdu! Cemaatin sol örgütleri yönettiğini anlatan bir maille Trabzonspor ile ilgili önemsenmeyecek bir yazışma servis edildi. Peki Berat Bey neden hedefti?
Enerji politikasında yeni arayışlara yöneldiği için olmasın sakın! Yeni anlaşmalara yeni solukla baktığı için olmasın sakın! Muhtemelen böyledir!
Ben saldıranlara bakıyorum.
Saldıranları kimin koruduğuna bakıyorum sonuca gidiyorum.
Saldıranlar belli. Tabela ortada!
Peki onları kim koruyor? Her şey ortada değil mi? Uçağı düşürenler, Ruslarla yan yana gelip bir BLOK oluşturmamızı istemiyor. Dün havadan geldiler, şimdi Net'ten! Yarın da başka bir şeyden! Büyük oynayan, büyük düşünen Türkiye istemeyenler var. Mücadeleye devam...
KIRMIZI BYLOCK...
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu özellikle Adana mitinginde FETÖ'cü yazarları alkışlattığı için büyük tepki aldı. Hem parti içinden hem de dışından. Ben bir şey söylemiyorum.
Ama bu CHP'yi boşladığım anlamına gelmez! Ben başka yerdeyim! Daha önce koruma polisleri FETÖ'cü çıkan Kemal Bey'in en son DANIŞMANI nedeniyle canı pek sıkıldı. Öncesinde çalıştığı kurumdan uzaklaştırılan DANIŞMAN Doç. Dr. Fatih Gürsul'da KIRMIZI BYLOCK olduğu söylendi. Gürsul 3 yıldır Kemal Bey'e danışmanlık yapıyordu.
Kimdi Gürsul?
İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü Öğretim Üyesi... 2000- 2009 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü'nde araştırma görevlisi... Leadership, Research &
Consulting (LRC) A.Ş. Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi...
İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD) Başkanı... Ayrıca ulusal ve uluslararası alanda birçok sivil toplum kuruluşu ile projeler gerçekleştirdi.
26. Dönem Elazığ Milletvekili 1. sıra adayı olmadan önce Amerika'nın en prestijli üniversitelerinden University of California San Diego'da araştırmacı bilim adamı olarak görev yaptı. 2010 yılında ABD Florida State University tarafından, 900 bilim adamı arasından, en iyi makale ödülü olan "The Best Paper Award"a layık görülmüştü... DANIŞMAN BOŞ değil... Zaten korkum da bu!
Gürsul'un Pensilvanya ile ilişkisini bulmak hiç zor değil. Bir iki küçük ize basarak yürür gider sonuca ulaşırsın.
Konu bu değil. Merak ettiğim de...
Ben başka bir şey düşünüyorum.
Bu adamların yıllardır neler yaptıklarını kafalarının nasıl çalıştığını bildiğim için korkum başka! Bu kadar etkili ve iyi yetişmiş isimlerin uzaktan kumanda ile nasıl yönetildiğini biliyor muyuz? EVET! Peki Pensilvanya'nın, madalyonun iki yüzünü de istihbaratçı gibi düşünerek kullandığını biliyor muyuz? EVET! Yani hem SOL örgütleri hem SAĞ örgütlerin içinde olabiliyorlar! Onlar için sorun değil!
İşte endişem tam da bu noktada başlıyor! Bu adamlar devlete kumpas kurdu! Kemal Bey'i neden ateşe atmasın! Ne yapabilirler ki? Bilmiyorum ama BYLOCK konusunda çok önceden AĞA katılan DANIŞMAN Fatih Gürsul, Kemal Bey'i de bu işe çekmek isteyebilir mi? Terör örgütü ile yan yana getirmek isteyebilir mi?
Kemal Bey'in telefonuna BYLOCK YÜKLEYECEK HALLERİ yok ama yine de bir iz bırakmış olabilirler mi? Çünkü Adana mitinginde Kemal Bey'in alkış istemesi hiç anlaşılır değil! Deniz Bey'in de ekranlarda sık sık boy göstermesi de... Bu adamlar hala vızır vızır çalışıyor benden söylemesi... Kemal Bey'in de başını yakarlarsa şaşırmam!
GİZEMLİ YEMEK!
Dışarıdan bir gözle bakıldığında 15 Temmuz Kalkışması'nın ana merkezi HAVA KUVVETLERİ...
Akıncı Üssü, İncirlik ve Diyarbakır öne çıkan noktalar... Birinden vurmak için diğerlerinden de ikmal ve koruma yapmak için havalandılar...15 Temmuz başarısız olunca haliyle çok kişiye fatura çıkarıldı. Hava Kuvvetleri ve pilotlar da buna dahil... Tutuklamalar başlayınca Hava Kuvvetleri'nde pilot açığı baş gösterdi... FETÖ'nün gazabına uğrayıp Silahlı Kuvvetler'i bırakmak zorunda kalanlara davet çıkarıldı.
Boşluk yine yuvadan uçanlarla doldurulacaktı... Geçtiğimiz akşam bir dostumla otururken onun silah arkadaşlarıyla karşılaştık. Sohbet uzundu. İlgi çekici çok yer vardı.
Bize uzak bir dünya olsa da yazacak çok şey vardı! Konu bir an HAVA KUVVETLERİ'ne geldi... Geri dönenlere... Hatırlarsınız bu isimlere özel törenle rütbe takıldı. Boy boy fotoğraflar çıktı. Bunlardan biri de Kurmay Albay Yaşar KADIOĞLU idi... Hatta tören sırasında kendisi özel bir havayolundaki son uçuşunu gerçekleştiriyordu. Sanırım o sırada Dubai'deydi! İşte silah arkadaşları KADIOĞLU için özel bir bilgi paylaştı... Şimdiki Hava Kuvvetleri Komutanı, KORGENERAL rütbesindeyken KADIOĞLU kendisine bünyenin içinde yer alan bütün FETÖ'cüleri isim isim yazıp rapor olarak vermiş.
Ancak KORGENERAL bir şey yapmadığı gibi dosyayı ortadan kaldırmış. Akıbeti sorulunca da "Ne bekliyorsunuz benden! Ben Korgeneralim..." cevabı vermiş...
Ancak karşı taraf bunu unutmamış.
Beklemiş... KORGENERAL, ORGENERAL olunca yine aynı dosyayı tutup vermiş! Üstelik son verilen rapor çok daha detaylı hazırlanmış...
Ama yine olmamış! Dosya işleme konulmamış. İzini gören de olmamış... Son dönüşlerde KADIOĞLU öne çıkan isim oldu. Ama içeride, kendisini aralarında görmek istemeyenler çoktu! Yapacakları çok fazla bir şey de yoktu! Dengeler değişmişti!
Bunu bildikleri için istemeyerek de olsa "BUYUR!" ettiler... Kim neyi neden yaptı bilemiyorum! Ama durum bu! Hiç görmediğimiz köşelerde hesaplaşmalar oluyor! Galiba artık herkes biliyor ki BİRİLERİ FETÖ'yü çok ama çok korumuş! 15 Temmuz bize bunu gösterdi!
BİR GİZEMLİ YEMEK DAHA!
Putin göreve gelir gelmez ayağının tozuyla ülkesindeki zenginliği yöneten OLİGARKLARI BEYAZ MASANIN etrafına topladı. "Bu ülkenin gücüyle güçlüsünüz. Paranız da çok!
Ama artık sadece işinizle ilgilenmenizi istiyorum. Paranızı kazanın DEVLETİ YÖNETMEYE KALKMAYIN.
Siyasete bulaşmayın..." dedi.
Yani tarihteki önemli uyarılardan birini yaptı... Sonra oligarklar ya kaçtı ya hapsi boyladı... Şimdi TRUMP geldi. Herkes ne olacağını merakla bekliyor.
Ekonominin, çılgınlıklara açık hale geldiğini söyleyen çok! Bilemem!
Bildiğim önemli bir şey var! Trump da tıpkı Putin gibi 41 önemli işadamı ile yeni yılın ilk günlerinde Washington'da bir araya gelecek. Ne konuşulacağını bilemiyoruz elbette.
Ama tahminimiz de var! Trump önce AMERİKA diyecek. Parayı da vergiyi de isteyecek... Yeni bir dönem o yemekten sonra start alacak.
Bekleyip görelim. Bakalım etkisi ne olacak... Trump tıpkı siyasete girerken efsanevi İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher gibi aynı MOTTOYU kullanıyordu! Thatcher "Make Britain Great Again" diyordu! Trump da "Make America Great Again" İŞTE BÖYLE! Bakalım neler olacak... Dengelerin değişeceği kesin ve net! Türkiye bunun dışında kalamaz! Göreceğiz...

Takvim
8 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER