SİYASET

Ergün Diler : Çekimser

Tarih
26 Şubat 2016
İzlenme
10155 Kişi

DIŞARIDAN DESTEKLİ RÜZGARLAR giderek şiddetini artıracak. Türkiye YÜKSEK BASINÇ altına girecek. Bunun işaretleri fazlasıyla mevcut. Eğer "GELME" imkanı bulurlarsa en şiddetlisi bu olacak. Günlük hayatta hiç görmediğimiz kuytularda DERİN sohbetler tavan yapmış durumda. İnanılmaz ittifaklar kuruldu. Ankara'yı budamak için el ele yürüyorlar... İçerisi-dışarısı yan yana... Oturduğunuz sandalyeden düşmemeniz için İSİMLERİ şimdilik yazmıyorum. Ama bilin ki büyük ittifak karşıda! Gelin bugün önemli birkaç adım atalım... SUR'dan başlayalım... Natalie McGarry... 7 Eylül 1981 Glasgow doğumlu... Aberdeen Üniversitesi Hukuk Bölümü'nü başarıyla bitirdi. Ancak o annesi Alice McGarry ve teyzesi Tricia Marwick gibi siyaseti tercih etti. 2015 yılında İskoçya Ulusal Partisi'nden milletvekili seçildi Röportajlarında İskoçya'nın bağımsızlığını savunurken aynı günlerde Londra'daki elit partilere katıldı. Aktivist gibi davranan birinin, lüks partilere katılması tepkilere neden oldu. İskoçya'nın bağımsızlığı için 'yemin' eden Natalie McGarry aynı zamanda Kraliçe II. Elizabeth'e de 'bağlılık' yemini ederken rahatsızlık duymadı. Glasgow milletvekili olmasına rağmen yaşamının büyük bir bölümünü Londra ve Ortadoğu'da geçirdi. Tutarsız açıklamaları nedeniyle birçok kez eleştirildi. "Dünyanın hangi noktasında zulüm gören birileri varsa oraya gitmeye hazırım" dedi. Çok iyi bir feminist olduğunu da açıkladı. Ancak Natalie McGarry, kısa sürede feministliği bıraktı. Glasgow Belediye Meclisi'nin önemli isimlerinden David Meikle ile nişanlandı. David Meikle, Yahudi... "İsrail için yaşıyorum" diyen bir İskoç Yahudisi... Meikle, İsrail, Gazze'de yaklaşık 4 bin Filistinliyi öldürdüğü günlerde İsrail bayrağını Meclis'e asan biri. Ezilenlerin yanında olduğunu söyleyen nişanlısı McGarry ise Gazze sorulduğunda 'Yorum yapamam' cevabı verdi! Zengin bir ailenin eğitimli kızı olarak SUR'da ne arıyordu! Tatil için düşünülecek en son yerlerden biriydi. ÖLÜMÜN kol gezdiği, kör kurşunların cirit attığı bir bölgede ne işi vardı! İngiliz medyası "Türkiye PKK'ya vurmakta çok haklı" derken vekilleri orada ne yapıyordu! Görevleri neydi! Önceden GAZETECİ kimliğine bürünerek geliyorlardı. Şimdi açıktan! Hem de bünyesinde İngiltere ile İsrail'in kimliğini bütünleştiren biri ile... Sizce mesaj ne?
Devam...
Güneydoğu karışıkken bir anda Cerrattepe ayağa kalktı. Biri ülkenin güneyini kaşırken kuzeyini de Ankara ile karşı karşıya getirdi. Cerrattepe gazetelerin yazdığı-çizdiği gibi basit bir olay değil. Erken diye konuya girmedim. Paralel olduğu iddia edilen bir polis şefinin fotoğraflarını görünce biraz işin içine daldım. İlginç şeylerle karşılaştım. Şunu unutmayalım! Türkiye'yi ilgilendiren her önemli olayda DIŞARISI kesinlikle ve kesinlikle BAŞ AKTÖRDÜR! Bunun tersini söyleyenlere sakın itibar etmeyin! Polislerle yaşlı amca ve teyzelerin karşı karşıya gelmesi herkes gibi beni de üzdü. Bu işin insani tarafı... ARKADA KİM VARDI? Beni ilgilendiren buydu! O bölgede Türkiye'nin en ciddi ALTIN REZERVİ VAR! Öyle böyle değil. 50 MİLYAR DOLARLIK ALTIN olduğu söyleniyor. Çok ciddi bir rakam... Bunu nereden biliyorum? İşin ehlinden! Akın İpek burasını almak için 7-8 yıl savaştı, mücadele etti ama gücü yetmedi. En güçlü zamanında buraları ele geçiremedi. Buradaki zenginliği kimse TÜRKİYE'ye vermez! Bakmamız gereken bu! Artvinliler'i tenzih ediyorum. Ama yerli biri oraya gelmeye niyetlendi mi inanın savaş çıkar! Çıkartırlar! Artvin üzerinden birileri Ankara ile pazarlık yapar. Sakin olalım. Hem çevreyi, hem ülkemizi koruyalım. Uyanık olalım yeter!
MHP'ye geçelim...
Prof. Dr. Ümit Özdağ... Devlet Bey kenarda durmayı tercih eden Özdağ'ı alıp siyasete çekti. Geçtiğimiz gün de Özdağ "Demokrasi!" diyerek istifa etti. MHP'deki iç karışıklık tavan yaptı! HDP'nin kapatılmak için çırpınması, Kürt siyasetinin CHP'ye bağlanması yolunda uğraşılması, Deniz Baykal Bey'in açıklamaları, Meral Hanım ve muhaliflerin kazan kaldırması, Özdağ'ın bayrak açması, Bülent Arınç Bey'in çıkışları birbiriyle YAKIN ilişkilidir! İlgisiz gibi görünse de... Neyse... Asıl karakter BABA ÖZDAĞ'dı! Rahmetli Muzaffer Özdağ, Kayseri Pınarbaşı'nda doğdu. Nuriye ve Abdülkerim Özdağ'ın 7 çocuğundan biriydi. Kuleli Askeri Lisesi'ne girdi. Sonra Harp Okulu, ardından Akademi... Subayken HUKUK okudu. 1960 darbesinin içindeydi. Darbenin kurumları arasında önemli rol aldı. Darbeyi yapanlar daha sonra 14 kişi ile yollarını ayırdı. Özdağ bu gruptaydı. Kendini Japonya'da buldu. Bir-iki yıl orada kaldı. TÜRK DÜNYASI için çalıştı. ÜLKÜ OCAKLARI'nın babasıydı. Partileşmeye karşıydı. Rejimi koruyacak gençlerin yetiştirilmesine ömrünü verdi. Rahmetli Türkeş parti ile yürümeyi isterken Özdağ OCAK'çı oldu... Zaten parti ile Ocak'ın yan yana olduğu tek oluşum MHP'ydi! Özdağ ailesi MHP için önemliydi. Temsil ettiği bir akım vardı. Bahçeli için en zor olanı buydu. Özdağ'ın "DEMOKRASİ" talebi hiç inandırıcı değildi. MHP içindeki kavgadan kimin galip çıkacağı içerideki siyaseti YÜZDE 100 yönlendirecekti. Bir dostum, "Ortaya çıkan muhaliflere bakma. Arkada İslamcı kimliğiyle de bilinen biri var!" dedi. Dedim ya, Türkiye'yi etkileyen hiçbir şeyin nedeni içeride değildir! İzleyelim. Dikkatle!
Gelelim davaya...
Biden'ın İstanbul'da kimlerle görüştüğünü dün yazdım. İşin rengi çok önceden belliydi. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar herkesi bağlar. Bunda sıkıntı yok. Ama bugünü dünden okumak diye de bir şey var... MİT TIR'ları olayı inanın yıllarca konuşulacak. Ben işin burasında değilim. Anayasa Mahkemesi'ndeki oylamanın sonuçlarına baktım. Takip ettiğim önemli bir isim vardı: Serdar Özgüldür... AK Parti'yi kapatma davasında KARA KUVVETLERİ KONTENJANI olarak orada bulunuyordu. Kuvvet Komutanı da İlker Başbuğ'du! AK Parti'yi, daha doğrusu Tayyip Erdoğan'ı "yasaklamayan" 6 oydan biri Serdar Özgüldür'e aitti! Asker orada Erdoğan'ı bitirme planına bir şekilde "DUR!" dedi. Dünkü davaya baktım! Serdar Özgüldür yurtdışında! Yani o zaman net tavır koyan asker dün çekimser kaldı!
Üstelik askerin içinde olduğu bir olayda "Ben yokum!" dedi. Soru çok! Oylamanın sonucu sürpriz miydi? Bence değildi! Amerika'da birileri MÜSLÜMAN KARDEŞLER'i terör örgütü ilan etmeye çalışırken Suriye'ye MİT TIR'ları ile gönderilen silahlar ortada kalıyordu! Düşünün bakalım! Dönelim başa... Sur'da yabancılar, PKK'da yabancılar, PYD'de yabancılar, YPG'de yabancılar... HDP, MHP ve CHP'yi siz yorumlayın! MİT TIR'larının DURDURULMASINA da bakın! Uyanık olun!

NOT: Oylamaya katılmayan ikinci isim ise Askeri Yargıtay'dan gelen Nuri Necipoğlu'ydu!

Takvim
26 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER