SİYASET

Engin Ardıç : Başbakan Meral Abla

Tarih
15 Şubat 2016
İzlenme
4014 Kişi

Meral Akşener ismini Türkiye bundan yirmi yıl önce Tansu Çiller sayesinde duydu.
"Kadın politikacı" modası vardı, Meral Hanım da Tansu Abla'sının kanatları altında bakan olmuştu. Hem de İçişleri Bakanı.
O günleri yaşadık ama Meral Hanım'ın bakan olarak ne gibi başarılara imza attığını, "icraatının" ne olduğunu hatırlamıyoruz. Zaten bakanlığı da yedi ay sürmüştü.
Güzel kadındır, ben beğenirim. Giyimi kuşamı biraz tapon ve "Ankara tarzı" sayılır ama Tansu Çiller'in icat ettiği o umacı gibi "kadın başbakan kıyafeti" çok daha rüküş ve sakildi.
Sonra ortalıktan kayboldu sayılır, geçen sene Devlet Bahçeli'ye posta koyana kadar. Şimdi AKP iktidarından kurtulmak isteyen postalcı basında "MHP'nin başına geçebilecek yeni isim" ve "muhalefetin umudu" olarak parlatılmaya çalışılıyor...
Başka adaylar da var ama hiçbiri Meral Hanım kadar "alımlı" değil tabii.
İşin matrağı, yerlerde sürünen "Fethullah basını" da kör bir umutla hanımın reklamını yapmaya çalışıyor! Keyifle izliyoruz.
Meral Hanım "partinin başına gelirsem başbakan olurum" demiş... Şeklinde konuşmuş, basın ağzıyla söylersek.
Üçüncülüğe düşmüş muhalefet partisinin liderini "otomatik" olarak başbakan yapacak bir mekanizma henüz icat edilmediğine göre, nasıl olacak bu iş?
Bir kere, Devlet Bahçeli'yi kongrede devirecek.
İkincisi, 2019 seçimlerini bekleyecek.
O seçimde AKP önemli ölçüde puan kaybedecek, gene yüzde 40'a falan düşecek. (Niçin? Şu anda yüzde 49'dan yüzde 52'ye çıkmış görünüyor.)
HDP de barajın altında kalacak (bakın bu daha akla yakın.)
Yani iktidar havada...
Kılıçdaroğlu (onun hiç yerinden kımıldamayacağını varsayıyoruz), tarihi teklifini yineleyecek: Gel seni başbakan yapalım, biz ikinci planda kalalım, Erdal İnönü'nün Demirel'e yaptığı gibi koltuk değneği, payanda olalım.
Böylece yeni bir kadın başbakana kavuşacağız, feministler sevinecekler.
Meral Hanım sağcı olabilir ama zarar yok, solcu feministler gene sevinecekler (ç
��nkü mesele üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.)
Diyelim ki oldu, Meral Hanım o mevkide ne yapacak?
Yani ablanızın bir "pilanı, poroğramı ve purocesi" var mıdır?
Yoktur.
Mesele başbakan olmaktır, gerisi Allah kerim.
Çünkü İttihatçılar hep böyle düşünmüşlerdir: Hele bir iktidara gelelim, istim de arkadan gelir. (Meral Hanım İttihatçılar'ın sağ kanadı, Kılıçdaroğlu sol kanadıdır.)
PKK ile savaşa devam edecek... İlker Başbuğ'un deyimiyle "altı ayda bir bitirdiğimiz" PKK'nın 2019 yılında da Cem Yılmaz'ın merhum Bahattin Abi'si gibi dimdik ayakta olacağını varsayarsak...
Başka?
Meral Hanım'ın başbakan olmasında memleket açısından herhangi bir fayda mülahaza etmiyorum. İktidarda güzel kadın görmek isteseydim Seda Sayan lehinde kulis yapardım

Sabah
15 Şubat 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER